Sistemul de Management de Mediu al unei Intreprinderi Industriale - SC Bitunova SRL

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Sistemul de Management de Mediu al unei Intreprinderi Industriale - SC Bitunova SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Stanescu Rodica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

SC BITUNOVA S.R.L

OBIECT DE ACTIVITATE aceasta clasa include:

- fabricarea de clincher, , ciment aluminos, ciment de zgura si alte cimenturi hidraulice asemanatoare.

Aceasta clasa exclude:

- fabricarea cimenturilor utilizate in stomatologie;

- fabricarea mortarelor si betoanelor refractare;

- fabricarea articolelor din ciment;

- fabricarea betoanelor si mortarelor pregatite pentru a fi folosite;

Betonul gata preparat este livrat proaspat direct la locul unde se realizeaza constructia. Betonul este un material cu foarte multe utilizari in industria constructiilor.

Este un material care are costuri scazute per tona de incarcare statica, este usor de utilizat si necesita cheltuieli mici de intretinere.

Din punct de vedere ecologic, producerea si transportul betonului necesita o energie totala mai mica decat multe alte materiale de constructii (cum ar fi, de exemplu, otelul).

Cimentul este un liant hidraulic obtinut prin prelucrarea materiei prime si care, in amestec cu nisipul, pietrisul sau piatra sparta si apa, formeaza betonul.

Agregatele de inalta calitate cum sunt piatra concasata, pietrisul si nisipul dau betonului volumul necesar. Impreuna cu cimentul, agregatele contribuie la atingerea parametrilor optimi de rezistenta la compresiune, caracteristici diferitelor marci de beton

Politica de mediu a SC BITUNOVA S.R.L

Societatea SC BITUNOVA S.R.L. a proiectat si implementat un Sistem de Management de Mediu, in conformitate cu prevederile SR EN ISO 14001 : 2005. Prin acest sistem se demonstreaza vointa si capacitatea managementului de la SC BITUNOVA S.R.L. de a controla efectele semnificative ale proceselor tehnologice si impactul asupra mediului inconjurator.

Noi SC BITUNOVA S.R.L. dorim sa ne imbunatatim continuu performantele prin controlul impactului activitatilor noastre in toate etapele producerii de ciment, betoane si agregate.

Principalele obiective ale politicii in domeniul protectiei mediului sunt:

- reducerea impactului activitatilor asupra mediului inconjurator;

- minimizarea posibilitatilor de producere a unor incidente si accidente prin coordonarea eficienta a activitatilor;

- implicarea personalului pana la nivel de muncitor in activitatile de reducere a impactului asupra mediului;

- corelarea politicii de mediu cu cea din domeniul calitatii, precum si cu celelalte politici ale societatii (politica financiara, de productie, de personal etc.);

- imbunatatirea continua a activitatii de protectia mediului;

- implicarea conducerii in formarea si motivarea salariatilor in spiritul protectiei mediului.

In vederea atingerii acestor obiective conducerea a stabilit urmatoarele directii de actiune:

- ridicarea nivelului de instruire a personalului in directia protectiei mediului si a reducerii impactului negativ al activitatilor asupra acestuia;

- conformarea cu cerintele legislatiei de mediu romanesti si europene;

- cresterea gradului de recuperare si valorificare a deseurilor;

- cresterea responsabilitatii factorilor de decizie si de executie;

- monitorizarea SMM prin efectuarea periodica de audituri;

- asigurarea transparentei fata de autoritati si de public.

Noi, Conducerea S.C. BITUNOVA S.R.L., ne angajam sa aplicam principiul prevenirii poluarii, a accidentelor si incidentelor de mediu, sa aplicam si sa imbunatatim permanent aceasta politica, sa o facem cunoscuta intregului personal si sa o punem la dispozitia celor interesati.

Se insarcineaza Responsabilul cu Protectia Mediului al S.C. BITUNOVA S.R.L. sa coordoneze elaborarea si mentinerea la zi a Manualului de Management de Mediu, sa verifice si sa evalueze aplicarea dispozitiilor cuprinse in acesta si sa faca cunoscuta aceasta politica prin instruirea personalului si afisarea procedurilor si instructiunilor la locurile de munca.

Bucuresti 21.04.2008

DIRECTOR GENERAL,

Ing. Andrei Liviu Radu

S.C BITUNOVA S.R.L

MATERII PRIME, MATERIALE AUXILIARE, UTILITATI

- materii prime si materiale auxiliare:

- calcar, marna, pirita, nisip, argila iar ca adaosuri la macinarea cimentului se folosesc: zgura, gips, deseuri de ipsos, tuf vulcanic, fosfogips.

- utilitati: - combustibili conventionali: pacura si gaze naturale;

- combustibili alternativi: deseuri de lemn, deseuri de hartie, anvelope uzate, deseuri de plastic, deseuri textile, deseuri de la rafinarea petrolului, uleiuri uzate si emulsii, deseuri de lacuri, vopsele, cleiuri, adezivi si solventi, namoluri de la statiile de epurare si de la fabricarea hartiei.

- energie electrica, apa industriala, apa potabila.

EMISII

- emisii in atmosfera: - principalul poluant sunt pulberile (calcar, marna, cenusa de pirita, „faina”,gips, zgura, clincher, ciment), cu o compozitie si o distributie granulometrica diferita functie de utilajul tehnologic producator si gaze poluante de la fabricarea cimentului, rezultate in urma reactiilor fizice si chimice la care participa materiile prime si combustibilii utilizati.

- emisii in apa: - poluanti specifici procesului tehnologic de fabricare a cimentului si poluanti specifici apelor uzate menajere, ce sunt evacuate in emisar ( riul Bicaz).

- generarea deseurilor: - din desfasurarea activitatii se genereaza deseuri reciclabile care se valorifica energetic in cuptorul de clincher (anvelope uzate, uleiuri uzate si emulsii, deseuri de lemn si rumegus, namolul rezultat de la curatarea decantoarelor si de la epurarea apelor uzate) si deseuri reciclabile care se valorifica prin terti: deseuri de ambalaje, deseuri din activitatea de intretinere, dezafectare si demolare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Management de Mediu al unei Intreprinderi Industriale - SC Bitunova SRL.doc