Sistemul de management integrat de mediu al firmei Brikston Construcion Solution S.A.

Imagine preview
(10/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sistemul de management integrat de mediu al firmei Brikston Construcion Solution S.A..
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

1. Informatii generale asupra BRIKSTON CONSTRUCION SOLUTION S.A. 3
2. Tehnologia fabricatiei 7
3. Politica de mediu BRIKSTON CONSTUCTIO SOLUTION 12
4. Analiza initiala de mediu 15
5. Stabilirea obiectivelor si tintelor de mediu 19
6. Realizarea programului de management de mediu 21
7. Benefii si costurile implementarii SMM 23
Bibliografie 31

Extras din document

BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A. este noua denumire a societatii CERAMICA S.A. lasi, societate infiintata in anul 1969, avand ca obiect de activitate fabricarea produselor ceramice pentru constructii. Dotarea initiala a fost asigurata cu utilaje din import Germania sau executate in tara dupa licente din Anglia.

BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A. este o societate comercială având ca obiect de activitate principală “fabricarea cărămizilor, țiglelor și a altor produse pentru construcții, din argilă arsă”, cod CAEN 2332. Societatea este amplasată în partea de est a municipului Iași, județul Iași, în zona industrială, pe Calea Chișinăului nr. 176.

Unica fabrică Brikston din România, este cel mai mare producător de cărămidă și țiglă cu destinația construcțiilor.

Brikston Construction Solutions este unul dintre liderii pietei romanesti ai materialelor pentru zidarie si finisaje. Cu peste 40 de ani de experienta in spate si peste 200 de angajati, compania este recunoscuta in top pentru calitatea superioara a produselor sale precum si pentru rezistenta la compresiune a materialelor pentru zidarie.

Brikston este marca de caramizi si blocuri ceramice produse de Brikston Construction Solutions si reprezinta peste 90% din cifra de afaceri a companiei. Brikston a aparut ca urmare a dorintei noastre de a exprima intr-un singur cuvant principalul atribut prin care produsele noastre se diferentiaza de celelalte caramizi si blocuri ceramice existente pe piata, respectiv inalta rezistenta la compresiune.

Calitatea materiei prime din care este obtinut si tehnologia de fabricatie de inalta performanta, precum si daruirea celor care-l produc, fac ca Brikston sa fie un etalon al rezistentei si durabilitatii.

Amplasarea BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTION S.A.

Societatea BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A. S.A. este amplasata in partea de est a municipiului lasi, in zona industriala.

Amplasamentul societatii este marginit pe directia punctelor cardinale de S.C. Build Corp SRL (Est), Unitatea de pompieri - Compania II (Vest), soseaua Calea Chisinaului si societatea Coca-Cola (Nord) si linia CFR si strada 3 Fantini (Sud).

Destinatia activitatilor vecinatatilor, preponderent activitati industriale, nu s-a modificat esential din 1970 pana in prezent.

Amplasamentul societatii se afla in zona industriala a municipiului lasi, la o distanta apreciabila fata de zonele populate si fata de alte obiective de interes public si istoric, astfel ca nu exista nici o posibilitate de afectare a asezarilor urbane. La mai putin de 500 m distanta de amplasament nu se gasesc obiective cu regim special de protectie privind ocrotirea naturii, istorice sau de arhitectura.

Cariera de exploatare a argilei comune "Dealul Blanarului", apartinand societatii BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A., este amplasata la cca 1 km fata de amplasamentul fabricii, in vecinatatea satului Vladiceni, jud. lasi, avand urmatoarele vecinatati: str. 3 Fantani (Nord), S.C. Gemini Grup S.R.L. si incinerator deseuri (Est), S.C. DUSTAS S.R.L., locuinte particulare, scoala (Sud), drum comunal si locuinte particulare (Vest).

Pe amplasamentul societatii BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A. nu au fost semnalate poluari semnificative ale terenului. Activitatea desfasurata pe amplasament nu constituie un factor de risc privind declansarea unor accidente, care sa afecteze zonele industriale.

CATEGORIA DE ACTIVITATE

Activitatea desfășurată de S.C. BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A., la punctul de lucru din municipiul Iași, Calea Chisinaului, nr.176, județul Iași, este reprezentată de Codul CAEN Rev. 2: 2332 - ”Fabricarea caramizilor, țiglelor și a altor produse pentru construcții, din argila arsă”, fiind nominalizată în anexa 1 la Legea nr. 278/2013 privind emisiile industriale, pct. 3- ”Industria mineralelor”-3.5-”Fabricarea produselor de ceramică prin ardere, în special țigle, cărămizi, cărămizi refractare, plăci ceramice-gresie, faianță, obiecte din ceramică sau porțelan, cu o capacitate de producție de peste 75 tone/ zi și/ sau cu o capacitate a cuptorului de peste 4 m3 și cu o densitate pe cuptor de peste 300 kg/ mc ” .

Capacitatea de producție proiectată este de 1300 to/zi. Capacitate în funcțiune la data solicitării revizuirii autorizației integrate de mediu- 1100 tone/zi.

Pe amplasamentul BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A. există 3 unități tehnologice / secții de fabricație a produselor ceramice, astfel:

1. Secție de fabricație a cărămizilor și blocurilor ceramice, cu o capacitate de 300 t/zi, cu PIF 2006;

2. Secție de fabricație a cărămizilor și țiglelor, cu o capacitate de 200 t/zi, cu PIF 1972, în prezent oprită, aflată în stare de conservare;

3. Secție de fabricație a cărămizilor și blocurilor ceramice, cu o capacitate de 750 t/zi, cu PIF 2009;

Regimul de funcționare al unităților tehnologice este de 350 zile/an.

Alte activități cu impact semnificativ desfășurate pe amplasament:

Cod CAEN Rev. 2-0812 - ”Extractia pietrișului și nisipului; extracția argilei și caolinului”;

Cod CAEN Rev. 2 -2349 - ” Fabricarea altor produse ceramice n.c.a,”;

Cod CAEN Rev. 2- 3832 - ”Recuperarea materialelor reciclabile sortate”.

COD NOSE-P: 104.11-„Instalații pentru producția de ceramică cu o capacitate de producție mai mare de 75 to/zi”1. http://www.doingbusiness.ro/financiar/raport/1019634/ceramica-sa-iasi/

2. www.brikston.ro/

3. http://casasigradina.blogspot.ro/2009/11/caramida-cum-se-fabrica.html

4. http://ro.scribd.com/doc/51885357/Financiare

5. http://www.scritube.com/stiinta/arhitectura-constructii/PRODUSE-CERAMICE13718.php

6. http://ro.scribd.com/doc/57301008/Sistemul-de-Management-Integrat-i

7. http://ro.scribd.com/doc/60268005/AMURCO-SRL-Proiect-2

8. RAPORT DE AMPLASAMENT, S.C. BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A., prin Decizia de transfer autorizație integrată de mediu nr. 1/03.03.2015, emisă de APM Iași

9. Raport de mediu S.C. BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de management integrat de mediu al firmei Brikston Construcion Solution S.A..docx

Bibliografie

1. http://www.doingbusiness.ro/financiar/raport/1019634/ceramica-sa-iasi/
2. www.brikston.ro/
3. http://casasigradina.blogspot.ro/2009/11/caramida-cum-se-fabrica.html
4. http://ro.scribd.com/doc/51885357/Financiare
5. http://www.scritube.com/stiinta/arhitectura-constructii/PRODUSE-CERAMICE13718.php
6. http://ro.scribd.com/doc/57301008/Sistemul-de-Management-Integrat-i
7. http://ro.scribd.com/doc/60268005/AMURCO-SRL-Proiect-2
8. RAPORT DE AMPLASAMENT, S.C. BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A., prin Decizia de transfer autorizație integrată de mediu nr. 1/03.03.2015, emisă de APM Iași
9. Raport de mediu S.C. BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS S.A.