Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Vel Pitar

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Sistemul Logistic al unei Intreprinderi Agroalimentare - Vel Pitar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: N. Istudor

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Sistemul logistic al unei întreprinderi agroalimentare

CAPITOLUL 1

Despre grupul VEL PITAR:

Grupul Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor de panificaţie si morarit şi un jucător important în domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, napolitane, specialităţi de cofetărie şi produse de patiserie.

Povestea grupului începe în momentul în care fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH), achiziţionează două mari companii de morărit şi panificaţie, Mopariv Râmnicu Vâlcea şi Berceni Bucureşti. În decembrie 2001 se formează S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci. Sediul noii companii este stabilit la Râmnicu Vâlcea.

Anul 2007 a reprezentat trecerea la un nou tip de organizare. Compania Vel Pitar S.A. s-a divizat în trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia - S.C. Vel Pitar S.A., morăritul - S.C. Şapte Spice S.A. şi retailul - S.C. VP Magassin S.A Aceste activităţi s-au dezvoltat continuu în ultimii ani, astfel încât acum beneficiază de condiţiile necesare pentru a funcţiona autonom. Prin procesul de divizare noile companii fructifică mai bine oportunităţile oferite de piaţă în domeniile lor, gestionează mai bine resursele şi utilizează în mod direct veniturile obţinute.

Fondul de investiţii Broadhurst Investments Ltd., administrat în România de compania New Century Holdings (NCH), deţine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate în urma divizării.

În prezent Grupul Vel Pitar deţine centre de producţie în Bucureşti (două) şi în 10 judeţe din România (Vâlcea, Argeş, Braşov, Cluj, Galaţi, Iaşi, Giurgiu, Gorj, Olt şi Dâmboviţa), unităţi de morarit şi o reţea de magazine în marile oraşe din România.

Scurt istoric

1999 - 2000 Fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH), achiziţionează trei companii de morărit şi panificaţie: Mopariv Vâlcea, Berceni Bucureşti, Granpan Tecuci. În 2000 Mopariv Vâlcea cumpără Panegrano Cluj.

2001 În decembrie 2001 se formează S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea celor patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie cumpărate de Broadhurst. Sediul noii companii este stabilit la Râmnicu Vâlcea.

2002 - 2006 Vel Pitar S.A. se măreşte prin achiziţia unor noi companii: Spicul Argeş Piteşti (2002), Pangran Iaşi şi Gorjpan Târgu Jiu (2003), iar în 2004 Vel Pitar cumpără o unitate de producţie în oraşul Balş, arondată punctului de lucru din Râmnicu Vâlcea. Anul 2005 a marcat mărirea grupului, prin fuziunea cu societăţile Postăvarul Braşov şi Panem Giurgiu.

2007 Compania Vel Pitar se divide în trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia - S.C. Vel Pitar S.A., morăritul - S.C. Şapte Spice S.A. şi retailul - S.C. VP Magassin S.A. La începutul anului 2007, grupul Vel Pitar îşi extinde reţeaua de centre de producţie şi în judeţul Dâmboviţa, în oraşul Târgovişte.

Obiectul principal de activitate

Societatea desfasoara activitati conform cu obiectul de activitate aprobat de catre actionari, respectiv:

a) producerea si comercializarea produselor de morarit;

b) producerea si comercializarea produselor de panificatie;

c) comercializarea en-gross si en-detail a marfurilor;

d) prestarea de servicii.

Principalele produse si servicii ale societatii, cu ponderea fiecaruia in cifra de afaceri a anului 2003, au fost:

- Produsele de morarit: 15,32%;

- Produsele de panificatie: 50%;

- Marfuri: 32,64% ;

- Servicii: 2,03%.

In domeniul de activitate al societatii concurenta este deosebita, in special prin dezvoltarea micilor afaceri, cu anvergura limitata, dar semnificative prin plasarea acestora in zonele cu potential comercial suficient de interesant pentru a opera profitabil. In 2003 s-a apreciat o evolutie pozitiva a cotei de piata detinuta de societate, in sensul detinerii a aproximativ 42-43% din piata zonala disponibila.

DIAGNOSTIC COMERCIAL:

Principalele produse,marfuri si servicii prestate sunt:

- produse de morarit

- fainuri

- malai

- derivate(tarate,spartura,pleava)

- produse de panificatie

- paine

- specialitati

- produse de patiserie

- pesmet

- biscuiti

- napolitane

- nutreturi combinate

- marfuri

- dulciuri

- bauturi nealcoolice

- bauturi alcoolice

- cafea

- lactate

- conserve din carne

- prestari servicii

- morarit

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Logistic al unei Intretrinderi Agroalimentare - Vel Pitar.doc

Alte informatii

ACADERMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE ECONOMIE AGROALIMENTARA SI A MEDIULUI