Structura Tricoturilor

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Structura Tricoturilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Comandar Nicoleta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Cap. I Elemente iniţiale.

1.1. Caracterizarea domeniului de utilizare. Proprietăţi potrivit destinatiei

În domeniul producerii tricoturilor, pe plan mondial se remarcă realizări deosebite privind concepţia maşinilor de tricotat dotate cu echipamente de programare şi automatizare, ceea ce a permis, pe lângă o creştere importantă a performanţelor utilajelor şi o diversitate nebănuită a structurilor, cu depăşirea domeniilor clasice de utilizare, realizându-se o gama foarte largă de articole tricotate pentru domenii greu de imaginat în trecut.

Structurile tricotate pe direcţii transversale au cunoscut o transformare deosebită şi s-au impus, comparativ cu celelalte materiale textile, datorită avantajelor oferite.

Diversificarea tricoturilor este realizată prin alegerea materiei prime, a structurii a parametrilor de structură, precum şi prin procesul de finisare.

Tricoturile proiectate si realizate pentru anumite destinaţii pot fi caracterizate în legătură cu : materia primă, forma (obţinută prin tricotare), structura şi parametrii de structură, precum şi în legatură cu proprietăţile conferite de acestea la un loc.

Deoarece produsul este realizat dintr-un tricot în structură patent 2:2 cu ochiuri duble de indice mic, i = 1, acesta este destinat anotimpului primăvară – toamnă. Produsul de imbracaminte este o bluza cu fermoar la baza gatului pentru femei.

Produsul realizat dintr-un tricot obţinut obţinut pe maşina rectilinie de tricotat cu doua fonturi (VKTM), cu fineţea KE = 5.

Produsul este destinat adolescenţilor şi prezintă o construcţie obişnuită. Este alcătuit din reperele faţă şi spate fiind prevăzut cu mâneci lungi şi guler înalt.

Proprietăţi domeniului destinaţiei

Rezistenţa la tracţiune este influenţată de caracterul distribuţiei şi indicele ochiurilor duble. Astfel, tricoturile cu toate ochiurile duble te doua siruri de i = 1, au rezistenţe mai mari atât în lungime cât şi în lăţime. Tricoturile cu ochiuri duble de indice 1,2 sau mai mare cu distribuţie uniformă prezintă rezistenţe la tracţiune mai mici deoarece elementele structurii participă inegal la preluarea forţelor aplicate.

Deşirabilitatea este redusă datorită numărului mai mare de puncte de legare şi, de asemenea, unghiurilor de înfăşurare mai mari. La tricoturile în structură patent simple deşirabilitatea este foarte mare, ea fiind o caracteristică negativă a tricoturilor .

Permeabilitatea la aer şi apă este înbunătăţită datorită ochiurilor duble, formate dintr-un ochi reţinut şi buclă.

Efctul pilling apare în urma frecării produsului cu alte corpuri, este mai redus deoarece produsul este realizat din fire care au în structură fibre sintetice (100% PNA).

Caracteristici de structura

Legatura patent face parte din categoria legaturilor de baza.Se numesc legaturi de baza acele legaturi formate din ochiuri normale la care evolutia firului (firelor) delimiteaza un raport invizibil si in cuprinsul caruia se identifica numarul necesar de elemente caracteristice de apartenenta.

Legaturile patent au raportul minim 2.In structura se intilnesc siruri de ochiuri cu aspect fata si siruri de ochiuri cu aspect spate, intr-o alternanta ce determina raportul legaturii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Structura Tricoturilor.doc