Studiu de caz orange

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de caz orange.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Deaconu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

I. ORANGE în România
II. Identificarea problemei din Departamentului Sales
III. Întrebări
IV. Identificarea metodelor de dezvoltare a angajatilor din Departamentul Sales

Extras din document

I. ORANGE ÎN ROMANIA

”ORANGE ESTE CEEA CE SUNTEM ȘI CEEA CE FACEM, ÎN FIECARE ZI”

Pornind de la acest motto, Orange susține dezvoltarea într-o manieră responsabilă, care să respecte mediul înconjurător, comunitatea în care își desfășoară activitatea, angajații și partenerii și să fie bazată pe o strategie bine fundamentată.

Grupul Orange are o strategie globală în ceea ce privește responsabilitatea corporativă, prin care dorește să asigure un management responsabil al activității în toate piețele unde este prezent. Pentru a putea face acest lucru, în anul 2003 s-a lansat Programul Orange de Responsabilitate Corporativă. Acesta are la bază câteva principii care reflectă valorile brandului Orange: simplitate, deschidere, inovație, dinamism și onestitate. Aceste principii reflectă modul în care compania, prin angajații săi, își construiește relații cu partenerii și comunitatea în care își desfășoară activitatea, precum și un angajament al acestora privind reducerea impactului care reiese din urma activităților realizare asupra mediului înconjurător.

Însă pentru a înțelege strategia și obiectivele companiei trebuie să știm care a fost punctul în care a apărut compania. Astfel, foarte succind, vă vom prezenta principalele momente sau necesități care au dus la apariția pe piață a organizației.

Din nevoia oamenilor de a comunica mai rapid, eficient și chiar peste granițele propriilor țări au apărut organizații care oferă servicii pentru a acoperi această necesitate vitală. Compania Orange este brandul sub care France Telecom furnizează servicii de comunicații mobile, internet și televiziune, indiferent dacă trăiesc în Marea Britanie, România, Madagascar sau Caraibe.

În lume sunt 123 de milioane de oameni pe care îi despart distanțele, care vorbesc limbi diferite și au moduri de viață diferite, dar toți au ales un lucru: să comunice așa cum simt și să privească cu deschidere și optimism spre viitor. De aceea Grupul France Telecom are peste 183 de milioane de clienți de pe cinci continente, devenind unul din liderii mondiali în servicii de telecomunicații.

Însă compania nu se oprește aici: ghidați de creativitate, îndrăzneală, dinamism, deschidere și grija față de detalii, Orange își propune să schimbe tiparele printr-o inovare continuă, ”personalizată” pentru fiecare țară în parte.

O altă acțiune importantă a Grupului Orange a fost înființarea unor fundații la nivelul a 30 de țări, care au ajutat peste 1,8 milioane de persoane. Fundația Orange România se implică în viața comunității prin realizarea unor proiecte filantropice, menite să aducă schimbări pozitive comunității și persoanelor dezavantajate. Fundația își propune să ajute persoanele dezavantajate să comunice și să relaționeze, pentru a se integra în societate și pentru a trăi mai bine. Proiectele realizate până în prezent au vizat persoanele cu dizabilități de auz și/ sau de vedere, iar împreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate dezvoltă proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială, în beneficiul acestora.

II IDENTIFICAREA PROBLEMEI DIN DEPARTAMENTUL SALES

Deși compania se ghidează după o serie de valori (creativitate, îndrăzneală, dinamism, deschidere și grija față de detalii) care au ca bază o strategie solidă, cunoscute în rândul angajaților din întreaga lume, s-a constatat că unele dintre acestea nu sunt puse în practică, mai ales în Departamentul de Vânzări; acolo unde personalul ar trebui să transmită clienților importanța valorilor și să le creeze un sentiment de aparteneță la brandul pe care îl promovează.

Conștientizând nevoile clienților de a comunica, Orange și-a creat o rețea națională compusă din 101 magazine proprii, 1100 magazine partenere și aproximativ 35000 de puncte de vânzare a cartelelor preplătite, deținând cea mai amplă rețea de distribuție la nivelul României.

În urma unor studii s-a constatat că piața serviciilor de telefonie poate fi structurată astfel: 48% din utilizatori folosesc doar servicii pe bază de abonament, 40% doar cartele preplătite, iar 12% folosesc atât abonamente cât și cartele.

Ca și cotă de piață, Orange deține 39% pentru piața de abonamente, iar cartelele preplătite deține o cotă de 49%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz orange.docx