Studiu de Caz privind Produsul - Pahar din Sticla cu Picior

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiu de Caz privind Produsul - Pahar din Sticla cu Picior.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: I.Chisu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

1. Cerintele pietei 3
2. Proiectarea .5
3. Pregatirea 10
4. Aprovizionarea 11
5. Fabricatia .14
6. Metrologia .20
7. Marcarea, etichetarea, ambalarea si depozitarea .23
8. Vânzarea si asistenta post-vânzare 24

Extras din document

1. CERINTELE PIETEI

Piata reprezinta o categorie economica complexa, ce cuprinde totalitatea relatiilor ce se stabilesc între producatori si consumatori în legatura cu bunurile tranzactionate; acesta este locul confruntarii directe între cerere si oferta, prin intremediul carora se formeaza pretul. Astfel, aceste doua elemente sunt esentiale în reglarea si functionalitatea pietei si de aceea devin obiectul de studiu al marketingului, fiind supuse unor analize amanuntite.

SC Mondo Glass SA produce diferite articole din sticla, decorative sau de menaj. Atelierul are in componenta o hala dotata tehnic cu un cuptor de topit sticla, unul de recoacere, doua masini de decalotat si 3 de slefuit, la care se adauga atelierul pentru decorare, depozitul, birouri si sala de expozitie.

Înainte de a scoate pe piata un nou produs, firma realizeaza mai întâi un studiu al pietei, pentru identifica potentialii clienti, dorintele si posibilitatile acestora.

Un segment important în cadrul produselor din sticla îl constituie articolele comune fabricate din sticla pentru menaj, cum ar fi paharele, necesare fiecarei persoane în viata de zi cu zi. Acestea au o mare cerere pe piata si care sunt întâlnite într-o varietate de tipuri, în functie de caracteristicile sticlei (simpla sau cristal), decoratii, forma, utilizare (pentru apa, suc, vin alb, vin rosu, sampanie, bere, tuica, whisky, cognac etc.). Paharele cu picior se gasesc de asemenea într-o mare varietate de forme, fiecare tip fiind caracteristic unei anumite bauturi:

Paharele din sticla de forma oval-cilindrica cu picior înalt si capacitate de 75-100 cm³ sunt destinate consumului de vinuri albe de masa, demiseci, demidulci sau aromatizate albe, pentru a evita încalzirea vinului de la masa, dar si pentru perceperea mai buna a aromei si culorii bauturii.

Pentru acest tip de pahar, o piata potentiala este formata din familiile cu venituri medii din zona geografica a judetului Cluj, restaurantele sau alte localuri din aceasta zona. Pentru a fi cautat pe piata, paharul trebuie sa aiba un design atractiv, decoratii adaptate modei, dar si obiceiurilor locale, o calitate corespunzatoare si un pret atractiv. Pentru a se adapta dorintelor consumatorilor, paharele pot fi decorate sau inscriptionate dupa preferintele acestora (denumiri de localuri sau bauturi etc.) sau pot fi vândute în asociere cu sticle de vin.

De asemenea, clientii îsi pot exprima preferintele si în mod direct, acestea fiind consemnate în Caietul de sarcini.

Pentru a testa preferintele potentialilor consumatori, este elaborat un prototip al produsului, numit si seria 0, spre a fi prezentat în cadrul expozitiei proprii, precum si la târgurii si expozitii de specialitate. În cazul unei reactii favorabile din partea piatei, se trece la fabricarea în serie a produsului, în caz contrar acesta fiind supus unor noi modificari.

2. PROIECTAREA

În functie de cerintele consumatorilor, de comenzi si mentiunile prevazute în Caietul de sarcini, departamentul de proiectare al fabricii realizeaza documentatia tehnica a produsului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz privind Produsul - Pahar din Sticla cu Picior.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABES BOLYAI CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI GESTIUNEA AFACERILOR