Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă

Proiect
4/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 4813
Mărime: 212.14KB (arhivat)
Publicat de: Leonidas Varga
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Popescu

Cuprins

  1. 1) Înfiinţaţi o firmă şi puneţi în evidenţă motivul alegerii domeniului de activitate, statutul care stă la bază.
  2. 2) Realizaţi analiza SWOT pentru a evidenţia viabilitatea ideii de afaceri şi precizaţi care este strategia pe care o puneţi în aplicare în vederea realizării investiţiei.
  3. 3) Întocmiţi bilanţul iniţial şi calculaţi indicatorii economico-financiari pe bază de bilanţ: indicatorii de activitate, indicatorii de rentabilitate, indicatorii de lichiditate, analiza Altman, analiza Conan-Holder.
  4. 4) Evidenţiaţi sursele de finanţare pentru trei variante de proiect de investiţii pe care le supuneţi analizei.
  5. 5) Previzionaţi cele trei variante de proiect de investiţii ce vor sta la baza calculelor indicatorilor de eficienţă economică a investiţiilor.
  6. 6) Calculaţi indicatorii statici de fundamentare a eficienţei economice a investiţiilor.
  7. 7) Calculaţi indicatorii imobilizărilor ştiind că fondurile se cheltuiesc la jumătatea anului.
  8. 8) Calculaţi indicatorii actualizaţi la momentul scoaterii din folosinţă a obiectului de investiţii folosind o rată de actualizare a=23%.
  9. 9) Calculaţi indicatorii propuşi de metodologie a Băncii Mondiale folosind aceeaşi rată de actualizare.
  10. 10) Centralizaţi indicatorii de fundamentare a eficienţei economice a investiţiilor, evidenţiaţi varianta optimă de proiect de investiţii şi justificaţi luarea deciziei de a investi în urma tuturor calculelor efectuate.

Extras din proiect

1. Înfiinţaţi o firmă şi puneţi în evidenţă motivul alegerii domeniului de activitate, statutul care stă la bază.

Odată cu mobila aducem şi funcţionalitate în spaţiile din locuinţa noastră. Astfel, o cameră goală se transformă într-un dormitor dacă aşezăm într-un loc potrivit un pat, livingul este redat în primul rând de o canapea, aragazul şi frigiderul încastrate, eventual piese speciale de mobilier indică faptul că ne aflăm în bucătărie.

Plecând de la ideea că designul interior este foarte important în zilele noastre, mi-am propus să înfiinţez o societate în domeniu şi am reuşit să pătrundem pe piaţă în dorinţa de a satisface toate nevoile consumatorilor. De aceea încercăm să ne orientăm după ultimele tendinţe în această materie.

Dacă doriţi să vă amenajaţi o cameră sau întreaga locuinţă într-un singur stil veţi găsi cu siguranţă soluţiile potrivite apelând la cataloagele şi magazinele noastre.

Cum îţi aşterni aşa dormi - Chiar dacă această zicală se foloseşte mai mult cu alt înţeles, este bine să ne gândim că atunci când vrem să mobilăm dormitorul, livingul sau bucătăria şi ajungem la achiziţionarea mobilei să facem cea mai bună alegere. Care este cea mai bună alegere din acest punct de vedere ţine de fiecare persoană în parte.

Statutul societăţii S.C. Expert Mobila S.A.

S.C. Expert Mobila S.A. este o firmă producătoare de mobilă care comercializează în bune condiţii mobile de dormitor, tineret, bucătărie, living, baie.

Elementele de identificare pentru această societate sunt următoarele:

Sediul: România, Jud. Botoşani, Municipiul Botoşani, str. George Enescu, Nr. 3 A;

Forma juridică: societate pe acţiuni;

Nr. de înregistrare Registrul Comerţului: J07/389/2010;

Cod fiscal: RO 2318509;

Telefon: 0231/231.670;

Fax: 0231/231.671;

Durata de funcţionare: nelimitată, punctul de început fiind data de înregistrare în Registrul Comerţului (12.09.2010).

Capital social: 42.000 lei, reprezentând 4.200 de acţiuni, valoarea nominală fiind de 10 lei, deţinut de către 4 acţionari în părţi egale a câte 10.500 lei fiecare.

Acţionari:

Dumitru Grigoriu, cetăţean român născut la data de 15.04.1965 în Loc. Răchiţi, Jud. Botoşani, domiciliat în Loc. Botoşani, str. Primăverii, Nr. 10, Bl. B10, Sc B, Ap.12.

Maria Grigoriu, cetăţean român născută la data de 21.08.1975 în Loc. Botoşani, Jud. Botoşani, domiciliată in Loc. Botoşani, str. Primăverii, Nr. 10, Bl. B10, Sc B, Ap.12.

Vasile Adrobotoaie, cetăţean român născut la data de 11.03.1959 în Loc. Cătămărăşti Deal, Jud. Botoşani, domiciliat în Loc. Botosani, Str. Eusebiu Camilat, Nr. 8, Bl 11, Sc A, Ap. 5.

Ovidiu Mihăilă, cetăţean român născut la data de 27.11.1970 în Loc. Dersca, Jud. Botoşani, domiciliat în Loc. Botoşani, Str. George Enescu Nr 5.

Scurt istoric

S.C. Expert Mobila S.A. a fost înfiinţată în anul 2010 şi are ca obiect de activitate producţia de mobilă pentru dormitor şi comerţul cu mobilă en-detail şi en-gros. Firma a avut o dezvoltare ascendentă, urmărind să dezvolte reţeaua de desfacere en-detail şi en-gros. În afară de acestea, firma produce mobilă unicat sau la cererea cumpărătorului.

Expert Mobila oferă o colecţie modernă de mobilier ce cuprinde o varietate de produse care reuneşte ultimele tendinţe în design interior şi oferă soluţii perfect adaptate pentru a mobila spaţii destinate mai multor activităţi.

Principalele atracţii ale noii colecţii sunt: canapelele, dormitoarele de adulţi şi tineret, paturi cu module de depozitare, sufragerii, saltele. Piesele pot fi combinate în diverse feluri pentru a satisface şi dorinţele celor mai exigenţi clienţi.

Canapelele sunt disponibile în nuanţe diferite de materiale textile, iar aspectul mobilierului poate fi şi el personalizat, alegând din nuanţele de furnir disponibile. La întreaga gamă de mobilier se folosesc materiale de bună calitate ce au ca punct de plecare preocuparea pasionată pentru designul funcţional şi accesibil.

În Suceava sunt două magazine, în Piteşti sunt patru magazine, în Sibiu trei, în Râmnicu Vâlcea două şi în Bucureşti trei. Magazinele din toate oraşele sunt situate în punctele cheie ale acestora astfel încât să acopere cât mai multe segmente de piaţă şi să răspundă cerinţelor diversificate ale clienţilor. În anul 2011 societatea şi-a deschis un magazin în oraşul Sevlievo, din Bulgaria, având în vedere că din acel oraş importă o parte din materia primă.

Preview document

Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 1
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 2
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 3
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 4
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 5
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 6
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 7
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 8
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 9
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 10
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 11
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 12
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 13
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 14
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 15
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 16
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 17
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 18
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 19
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 20
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 21
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 22
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 23
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 24
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 25
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 26
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 27
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 28
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 29
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 30
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 31
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 32
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 33
Studiu de fezabilitate fabrică de mobilă - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Fezabilitate Fabrica de Mobila.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect diplomă - împăduriri forestiere

CAP.I. DESCRIEREA GENERALĂ A UNITĂŢII DE PRODUCŢIE 1. 1. Localizarea geografică şi situaţia administrativă Unitatea de producţie U.P. II. Belchia...

Stabilirea Soluției Optime de Alimentare cu Energie Electrică al unui Consumator Industrial

Tema de proiect Stabilirea solutiei optime de alimentare cu energie electrica a unui consumator industrial. Se consideră două variante de...

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Studiu de fezabilitate - reabilitarea sistemului de încălzire și condiționare la hală prelucrări metalice - SC Electroaparataj SA

REZUMAT: In ultimii ani tot mai multe companii publice si private din Romania, s-au aratat a fi interesate de a se alia in lupta impotriva...

Studiu de fezabilitate - fabrica de mobilă Innova

I. Descrierea generala a afacerii 1.1. Descrierea afacerii S.C. Innova S.A. (J-22-875-2007, C.U.I. 15464637) este o societate pe actiuni cu...

Managmentul proiectelor

1. INFORMAŢII DESPRE PARTILE IMPLICATE IN PROIECT A. Date despre organizaţia promotoare Numele organizaţiei: S.C Clauss Furniture S.R.L Tip...

Studiu de fezabilitate - finanțele întreprinderii

CAPITOLUL 1 Prezentare generala Societatea Flo Tarnava SRL impreuna cu Societatea SC CRish SRL doresc sa se asocieze în scopul de a produce mic...

Ai nevoie de altceva?