Studiul Privind Structura Organizationala intr-o Companie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Studiul Privind Structura Organizationala intr-o Companie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Am ales această tema deoarece am observat că atunci când îți alegi un loc de muncă, pe lângă salariu și prestigiul firmei contează cu siguranță și modul în care compania respectivă își tratează angajații, modul în care știe să îi atragă, să îi fidelizeze și să le ofere sentimentul că aparțin unei organizații puternice și că sunt diferiți de ceilalți.

La toate acestea contribuie cultura organizațională, care dă tonul compotamentului, acțiunilor, percepțiilor indivizilor și care îi îndrumă atunci când trebuie să decidă ce este bun sau rău, frumos sau urât pentru organizația din care fac parte.

GRUPUL MENATWORK este un important producator și furnizor de materiale pentru construcții, produse pentru amenajări și finisaje de interior și exterior, echipamente pentru instalații electrice, corpuri și sisteme profesionale de iluminat, echipamente termice și sisteme de ventilație-climatizare.

Oferta mărfurilor furnizate de firmele din cadrul GRUPULUI MENATWORK, este destinată lucrarilor în construcții de tip profesional, rezidențial, comercial, industrial, hotelier, medical, educațional, sportiv. În ritmul creșterii exigențelor moderne în construcții, gamele merceologice sunt permanent diversificate cu produse de calitate, sisteme multi-funcționale, mărfuri durabile în exploatare, eficiente și eco-compatibile, accesibile în materie de costuri.

În beneficiul clienților săi, GRUP MENATWORK dezvoltă servicii profesionale de asistență tehnică și comercială, susținute cu personal calificat și suport logistic performant.

Din anul 1994, GRUPUL MENATWORK își continuă cresterea prin intermediul firmelor specializate în producția, comerțul și montajul materialelor de construcții.

GRUPUL MENATWORK funcționează la nivel european în următoarele 3 natiuni: România (București, Bacău, Cluj Napoca, Consțanta, Craiova), Italia (Roma), Republica Moldova (Chișinău).

La nivel regional, GRUPUL de FIRME MENATWORK este recunoscut ca fiind o prezență funcționala dinamică, prin intermediul celor 400 de angajați.

"Valoarea umană" reprezintă în MENATWORK, cea mai importantă resursă a companiei și este apreciată ca fiind "motorul funcțional".

GRUP MENATWORK ofera un mediu excelent de lucru, plăcut și motivant, obiectivul nostru vizează perfecționarea și instruirea continuă, pe domenii specifice de activitate.

Echipa MENATWORK este una puternică, formată din profesionaliști tineri, dinamici, foarte bine instruiți, extrem de motivați, cu o reală dorință de dezvoltare, atât profesională, cât și personală. În acest fel, GRUP MENATWORK reușeste să ofere servicii de calitate și să dezvolte proiecte inovatoare. „Cu cât visul este mai îndrăzneț, cu atât echipa contează mai mult” – lucrăm împreună pentru a consolida o mare familie cu o cultură bazată pe încredere, respect și unitate. Urmărim asigurarea unui mediu de dezvoltare și exprimare, accesul la oportunități egale de crestere profesională, care să le ofere satisfacție și mulțumire pentru muncă depusă, să ne construim viitorul prin cele mai performante instrumente: inovația, informarea și conectarea permanentă la nou, anticipand astfel schimbările, necesitațile și tendințele progresului tehnologic.

Cultura organizaţională constituie o parte intrinsecă a abordărilor moderne privitoare la managementul resurselor umane. Cultura organizaţională permite identificarea şi descrierea a numeroase elemente reale, de natură umană din viaţa firmei, cu mari implicaţii asupra desfăşurării şi rezultatelor activităţilor încorporate, care nu erau luate în considerare în abordările manageriale clasice.

Cultura organizaţională implică prin natura sa, o abordare uman-managerială foarte concretă, ce are în vedere toţi salariaţii firmei. Nu este posibilă cunoaşterea şi luarea în considerare a elementelor culturii organizaţionale fără o imersiune a specialiştilor în realităţile umane ale firmei. Se depăşesc, astfel, limitele abordărilor manageriale de la distanţă- bazate pe chestionare, date statistice care, adesea, nu reuşesc să surprindă specificul cultural al organizaţiei.

Pentru a se crea o cultura organizaţională viabilă este necesar a se lua în considerare şi dimensiunea culturii naţionale, deoarece personalitatea şi imaginea unei instituţii este dată în primul rând de oamenii care o compun şi care vin în organizaţie cu propriile idei despre ei, despre alţii, despre bunăstare, despre societate în general.

Interacţiunea angajaţilor companiei, stilul de conducere adoptat de manager, formalismul, organigrama, cunoştinţele, sistemele de valori etc. formează cultura organizaţionala, un mod de viaţă realizat în mod tacit sau nu, în funcţie de specificul fiecărei afaceri.

Managerul de resurse umane poate utiliza cultura organizaţională drept instrument în vederea conducerii afacerii în direcţia dorită şi stabilită prin intermediul obiectivelor setate pe termen mediu şi lung. Odată cu dezvoltarea companiei implicarea managerului în toate deciziile va fi imposibilă de-a dreptul, prin urmare acesta trebuie să mizeze pe încrederea în angajaţii săi, aici intervine elementul de cultură organizaţională, esenţial pentru luarea de decizii corecte.

Compania care este diagnosticată în proiectul de faţă, are toate caracteristicile unei organizaţii, prin legăturile de intercondiţionare ale sistemelor din care este alcătuită, prin funcţionarea în mediu dinamic cu care interacţionează în vederea atingerii obiectivelor stabilite prin misiune.

În cazul unei organizaţii mari, aşa cum este compania în care acţionează şi interacţionează mii de angajaţi, şi în care modul în care este organizată munca, exercitarea şi distribuirea autorităţii, modalitatea de recompensare a muncii, valorile considerate de bază, atitudinea faţă de exprimarea părerilor proprii, asumarea riscurilor, importanţa acordată respectării procedurilor şi rezultatelor individuale sau în echipă, au un rol foarte important.

Regulile, procedurile şi valorile într-o organizaţie, fie ele implicite sau explicite, au o mare influenţă asupra comportamentului membrilor acesteia, ele putând cauza atât conflicte, cât şi performanţe. Cel care trebuie sa caute metode de atenuare a conflictelor şi stimularea performantelor este managerul de resurse umane, el fiind totodată capabil să prefigureze schimbările necesare în organizaţie pentru obţinerea performanţelor în condiţiile concurenţiale în care activează firma.

Pe lângă rolul determinant al managerului de resurse uamne într-o organizaţie, cultura trebuie să fie puternică, prin intermediul unui sistem de valori coerent, care să fie împărtăşit de toţi membrii sistemului, să fie adecvată strategiei dezvoltate de organizaţie şi de asemenea să fie adaptabilă. Daca se îndeplinesc aceste condiţii fundamentale, atunci organizaţia poate spera la obţinerea performanţei pe termen lung.

Cultura organizațională are implicatii în foarte multe domenii: modul de recrutare a viitorilor angajați; modalitatea prin care circula informațiile in organizație, responsabilitățile pe care le are fiecare de realizat, modalitatea de luare a deciziilor, sistemele prezente in organizație. Departamentul de Resurse Umane deține un rol esential în asigurarea că toate cele de mai sus reflecta cultura organizationala a companiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Privind Structura Organizationala intr-o Companie.doc