Tehnologii Neconventionale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Tehnologii Neconventionale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Să se proiecteze tehnologia modernă de fabricație pentru piesa din figură:

Fig. 1 piesă Fig. 2 matrță din cauciuc siliconic

Ca tehnologie neconventionala vom folosi tehnologia neconvenșională turnarea sub vid in matrița din cauciuc siliconic

Seria de fabricatie: 20 bucati

Ca tehnologie clasica de fabricatie a piesei folosim ștanțarea

Este un procedeu tehnologic de prelucrare a materialelor prin taiere, la cald sau la rece, cu ajutorul unei scule neaschietoare de constructie complexa denumita stanta preăzutî cu cel putin doua taisuri asociate.

Stanta de decupare este constituita din: 1- locasul în care se introduce banda; 2- placi de ghidare; 3- placa de retinere; 4- placa activa de taiere; 5- placa de fixare; 6- placa de baza; 7- poanson de decupare; 8- port poanson; 9- placa superioara; 10- coloane de ghidare.

FABRICAREA MATRIŢELOR DIN CAUCIUC SILICONIC ŞI

TURNAREA MODELELOR ÎN MATRIŢE SUB VID UTILIZÂND

ECHIPAMENTUL MCP 001 PLC

1. OBIECTUL LUCRĂRII

Scopul principal al lucrării este cunoaşterea teoretică şi experimentală a tehnologiei de fabricare a matriţelor din cauciuc siliconic, respectiv a tehnologiei de turnare sub vid a pieselor din răşini utilizând acest tip de matriţe.

2. CONSIDERAŢII GENERALE

2.1 Matriţe din cauciuc siliconic

Cauciucul siliconic este un material extrem de avantajos în aceste tehnologii. El poate fi turnat cu uşurinţă în jurul unui model master pentru a obţine o cavitate. Sunt utilizate două tipuri de cauciuc siliconic pentru a fabrica matriţe, metodele de lucru fiind asemănătoare. Cele două tipuri de cauciuc siliconic disponibil pe piaţă sunt sub forma transparenta sau opaca. Cauciucul

siliconic sub formă transparentă este mai scump. Folosind materialul transparent, modelul master este suspendat într-o cutie, după care cauciucul siliconic este turnat astfel încât el să înconjoare în întregime modelul RP în cutia respectivă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologii Neconventionale.ppt