Totul despre Obezitate

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Totul despre Obezitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Pentru supraponderali si obezi

Sunteţi mulţumiţi de greutatea voastră corporală? Dacă răspunsul este „DA" atunci bucuraţi-vă, sunteţi printre puţinii norocoşi. Aproape orice persoană şi-ar dori să cântărească mai puţin, în primul rând din raţiuni estetice şi abia apoi din motivul absolut real că sănătatea depinde de statusul ponderal. Considerăm numărul de kilograme un element ce poate fi ţinut sub control numai prin voinţă şi micşorat o dată pentru totdeauna prin metode radicale. Aşa să fie într-adevăr?

De ce a ajuns obezitatea o problemă de sănătate mondială? Tocmai din cauza faptului că nu a fost luată în serios şi nu a fost tratată cu responsabilitate. A avea câteva kilograme în plus nu este considerat un lucru grav, constituie cel mult este un incovenient estetic tempo¬rar - credem noi - de care putem scăpa oricând, e suficient să dăm dovadă de voinţă. Nimic mai neadevărat, iar prognosticul obezităţii o demonstreză cu prisosinţă: doar 5% dintre obezi reuşesc să slăbească definitiv, adică să menţină rezultatul şi după 5 ani, iar obezitatea infantilă este considerată mai greu de vindecat decât leucemia.

Şi asta pentru că ne răsfăţăm crezând că sunt DOAR câteva kilograme în plus. Sunt câte¬va la început, însă dacă nu luam imediat măsuri împotriva lor, în fiecare lună sau în fiecare an se vor adăuga altele, iar limita dintre supraponderal şi obez este foarte uşor de depăşit, dar şi foarte greu de acceptat ca diagnostic.

Cât despre slăbitul în sine, nu există o metodă directă şi eficientă prin care să fie „topită" grăsimea; singurul lucru pe care îl putem modifica este aportul alimentar, astfel încât dieta să ducă indirect la scădere ponderală, dar ritmul este variabil şi efectele sunt negarantate.

Cel mai crud adevăr legat de cura de slăbire este faptul că menţinerea rezultatelor obţinute nu este posibilă decât prin modificarea definitivă a obiceiurilor alimentare şi prin adoptarea unui stil de viată sănătos.

Problema obezităţii este departe de a fi rezolvată, pentru câ premisele de pornire sunt greşite, adică:

• obsesia greutăţii în sine, ca număr de kilograme

• ideea că ţine de autocontrol şi de voinţa personala

• impresia câ se poate soluţiona într-un timp scurt

Obiectivele principale ale slâbitului ar trebui să fie:

•modificarea compoziţiei corporale cu scăderea cantităţii de grăsime din organism

• obţinerea unui tonus ridicat şi a unei forme fizice optime.

Sa slabesti nu este usor,s-ar putea sa fie cel mai greu lucru din viata voastra.Sunteti singurii responsabili,nu incercati sa dati vina pe cei din jur pentru ca nimeni nu poate fi indopat cu forta,asa ca raul vi-l faceti cu mana voastra.

Legătura grăsime - sănătate

Grăsimea în exces nu e doar inestetică, ci este în primul rând nesănătoasă. Persoanele obeze suferă mai des de boli grave (hipertensiune, diabet, afecţiuni cardiovasculare) comparativ cu normoponderalii.

A subestima gravitatea kilogramelor în plus este ca şi cum ai invita nenorocirile să se întâmple, riscul vital mărindu-se proporţional cu acumularea grăsimii. Peste 70% dintre persoanele obeze suferă de cel puţin o problemă gravă de sănătate, iar greutatea în exces este cauza a 50% din totalul cazurilor de hipertensiune arterială cu risc de a conduce la infarct miocardic sau la accident vascular cerebral în orice moment. Doar fumatul mai poate fi pus la acelaşi nivel de gravitate in rândul factorilor cauzatori de moarte prematură însă acesta poate, ca şi surplusul ponderal, să fie prevenit.

Deoarece excesul de kilograme şi in spe¬cial cel de grăsime este un factor de risc important pentru multe afecţiuni, obezi¬tatea a fost declarată o boală cronică.

Fisiere in arhiva (1):

  • Totul despre Obezitate.doc