Ingrijirea pacientilor cu angina pectorala

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Ingrijirea pacientilor cu angina pectorala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 70 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. Nursing Stelea Constanța Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Anatomie

Cuprins

ARGUMENT
NOTIUNI DE ETICA SI DEONTOLOGIE MEDICALA
CAPITOLUL I NOTIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE A APARATULUI CARDIOVASCULAR
Noțiuni de anatomie
Notiuni de fiziologie ale aparatului cardiovascular
CAPITOLUL II ANGINA PECTORALA
Definitie
Semne, simptome
Tratament
ROLUL ASISTENTEI MEDICALE IN INGRIJIREA PACIENTILOR CU ANGINA PECTORALA
CAPITOLUL III - PREZENTAREA CELOR TREI CAZURI CLINICE.
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Motto:

„ Asistența medicală este pentru un timp, conștiența celui lipsit de conștientă, dorința de a trăi pentru cel ce a gândit la suicid, membrul pentru cel căruia i-a fost amputat, ochii pentru el ce a orbit de curând, mijlocul de locomoție pentru copil, cunoștințele și încrederea pentru tânăra mamă, vocea celor prea slabi pentru a se exprima.”

VIRGINIA HENDERSON

ARGUMENT

În lucrarea de fața am reunit cunoștințele teoretice, deprinderile practice, noțiunile de farmacologie, de anatomie și fiziologia omului, de medicină internă pe care le-am înglobat în tehnicile de ingrijire nursing, după modelul conceptual al Virginiei Henderson. Scopul lucrarii de față este de a aplica în practică cunostiințele dobandite în cei trei ani de școală postliceală , cunoștințele aplicate în practica medicală la patul bolnavului.

M-am străduit să pătrund în cele trei dimensiuni: biologică, psihologică și socio-culturală, raportate la cele 14 nevoi fundamentale ale individului și am dedus din toate cele trei cazuri clinice, cărora le-am întocmit planul de îngrijire.

Pentru a sintetiza lucrarea de fața, dar și la orele de nursing în cei trei ani de școală sanitară , am învătat că este necesar ca asistenta medicală să suplinească la bolnavi ceea ce acestora le lipsește pentru a fi un “complet”, un “întreg”, calitati ce-i lipsesc pacientului fie din cauza pierderii forței fizice, în cazul bolilor organice fie din cauza lipsei de voință , în cazul bolilor pshihice, fie din lipsa de cunostințe de specialitate necesare îngrijirii lui.

Astfel spus, asistenta trebuie să intre în pielea bolnavului și să reprezinte dorința de a trăi pentru cel ce și-a pierdut speranța de viață, să fie glasul pentru cel ce nu are posibilitatea să se deconecteze . Din practica meseriei la patul bolnavului, reiese faptul că nursingul îsi are rădăcinile în nevoile fundamentale ale individului, și am învațat că orice ființă umană sănătoasă sau bolnavă este animată de dorința de a mânca , de a avea condiții de locuit, de a se îmbrăca , are nevoie de afecțiune.

NOȚIUNI DE ETICĂ ȘI DEONTOLOGIE

MEDICALĂ

Îngrijirea bolnavului reprezintă o mare răspundere față de viața și sănătatea bolnavului, față de colectivitate dar în special față de conștința noastră personală. Din acest motiv avem datoria de a consacra toată știința și energia noastră pentru îngrijirea oricărui bolnav.

Bolnavul când se internează în spital sau se supune unui tratament ambulatoriu, își încredințează sănătatea și chiar viața în mâinile acelora care îl îngrijesc.

Exigența față de calitățile morale ale personalului medico-sanitar crește zi de zi datorită ridicării nivelului de cultură generală, conștiință și cerințele populației. Orice om care se ocupă de îngrijirea bolnavilor trebuie să lucreze conștiincios, deoarece conștiinciozitatea ridică valoarea oricărei munci, dar în special a muncii sanitare și din acest motiv ea trebuie cultivată în mod sistematic. Îngrijirea bolnavilor reprezintă o mare răspundere față de viața și sănătatea bolnavilor, față de societate dar în special față de conștiința noastră personală.

Conștiinciozitatea este o urmare firească a bunei pregătiri profesionale. Asistenta poate îndeplini în bune condiții sarcinile ei profesionale numai dacă are suficiente cunoștințe de specialitate.

Asistența medicală poate fi făcută numai cu devotament, apariția ei a fost impusă de dezvoltarea rapidă a științelor în general, a celor medicale în special, dezvoltare care implică introducerea tehnicii moderne în munca zilnică de îngrijire a bolnavului. Aplicarea metodelor moderne de investigație și de tratament, bazate pe o înaltă tehnicitate, extinderea și întărirea muncii profilactice, lărgirea sferei de activitate și responsabilitate a cadrelor medii au necesitat introducerea unei pregătiri tehnice superioare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ingrijirea pacientilor cu angina pectorala.doc

Bibliografie

1. CORNELIU BORUNDEL MANUAL DE MEDICINĂ INTERNĂ EDITURA BIC ALL 2000
2. C. STREIAN AFECȚIUNILE APARATELOR RESPIRATOR ȘI CARDIO-VASCULAR EDITURA DIDACTICĂ ȘI PEDAGOGICĂ BUCUREȘTI- - 1990
3. LUCREȚIA TITIRCĂ GHID DE NURSING EDITURA VIAȚA MEDICALĂ ROMÂNEASCĂ - 2003
4. LUCREȚIA TITIRCĂ TEHNICI DE EVALUARE EDITURA VIAȚA ROMÂNEASCĂ - 2003
5. LUCREȚIA TITIRCĂ URGENȚELE MEDICO-CHIRURGICALE EDITURA MEDICALĂ 2003