Lipoaspiratia

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Lipoaspiratia.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, pptx de 43 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Anatomie

Cuprins

Cuprins 2
Lipoaspiratie 3
Mecanismul liposuctiei 5
Recuperarea 8
Dieta si exercitii 8
Drenajul limfatic manual 9
Masajul suedez 10
Concluzii 12
Bibliografie 13

Extras din document

Lipoaspiratia

Liposuctia, de asemenea, cunoscuta si sub numele de lipoplastie ("modelarea tesuturilor grasoase") este o operațiune de chirurgie cosmetica, care indeparteaza tesutul adipos din mai multe arii diferite ale organismului uman. Zonele afectate pot varia de la abdomen, coapse si fese, la gât,partea posterioara a brațelor sau în alte zone.

Mai mulți factori pot limita cantitatea de grasime care pot fi eliminata în condiții de siguranță într-o singură sesiune. Există aspecte negative la eliminarea intr-o cantitate prea mare de grasime. Edeme neobisnuite și/sau ”urme de lovituri” în piele pot fi observate la pacienții care au fost supra-aspirati (eliminarea unei cantitati prea mari). Riscul chirurgical creste odata cu cantitatea de tesut eliminata.

Procedura poate fi efectuată sub anestezie generală, regională sau locală. Siguranța tehnicii se referă nu numai la cantitatea de tesut eliminat, dar si la alegerea anestezicului si starea generală de sănătate a pacientului. Este ideal pentru pacient să fie cat mai apt posibil înainte de procedura si sa nu fi consumat produse pe baza de tutun timp de mai multe luni.

Tehnici relativ moderne de conturare a corpului și distrugerea stratului de grăsime au fost efectuate în primul rând de către un chirurg francez, Charles Dujarier. Un caz in 1926 care a dus la dezvoltarea unei cangrena la piciorului unui model francez în cadrul unei proceduri efectuate de Dr. Dujarier a stabilit un dezinteres în conturare a corpului pentru o perioada de zeci de ani care aveau să urmeze.

Îndepărtarea de volume foarte mari de grăsime este o procedură potențial periculoasa, complexa și poate pune viata pacientului in pericol. Societatea Americană a Chirurgilor Plastici definește în acest context o operatie periculoasa atunci cand este substras un volum mai mare de 5 litri. Cel mai adesea, liposuctia este efectuată la nivelul brațelor, abdomenului, regiunea fesiera și coapse la femei, și piept, abdomen și flancuri la barbati.

Liposuctia a fost cea mai frecventă procedură de chirurgie plastica efectuată în 2006, cu 403684 de pacienți și în anul 2011, cu 1,268,287 de pacienti pe teritoriul american.

Nu toată lumea este un candidat bun pentru liposuctie. Nu este o bună alternativă la dieta sau exercitiile fizice. Pentru a fi un candidat bun, persoanele trebuie sa aibă o varstă de peste 18 ani și în stare bună de sănătate, sa poata mentine o dietă alimentara si regim de exercitii, și sa aiba arii de grasime disponibile procedurii în anumite zone ale corpului. Bolile semnificative (de exemplu, diabet, infecțiile, afectiunile cardiace sau de circulație), pot impedica recomandarea unei astfel de proceduri. La persoanele în vârstă, pielea este de obicei mai puțin elastică, limitând capacitatea pielii de a se strânge ușor în jurul noii formi.

Provocarea de bază a oricărei proceduri de liposuctie este:

- De a extrage cantitatea potrivită de grasime

- O afectare cât mai mică a țesuturilor vecine, cum ar fi vasele de sange si a tesutului conjunctiv

- Sa nu creeze dezechilibre a fluidelor

- Cauzarea a cat mai puțin disconfort pentru pacient

Finisarea tehnicilor au facut ca lipoaspiratia sa fie o procedura efectuata in condiții de siguranță maximă, ușoară, puțin incomodă, și eficientă.

Fisiere in arhiva (2):

  • Lipoaspiratia
    • Lipoaspiratia.docx
    • Lipoaspiratia.pptx

Bibliografie

www.sfatulmedicului.ro
www.philippadodsonmassagerichardsontx.com
en.wikipedia.org/Liposuction
www.livestrong.com
www.pinehillhospital.co.uk
www.realself.com
www.cosmosclinic.com.au

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE SPECIALIZAREA: BALNEO-FIZIOKINETOTERAPIE ŞI RECUPERARE MEDICALĂ