Testingul Muscular

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Testingul Muscular.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Anatomie

Extras din document

Testul muscular este o metoda de examinare obiectiva a aparatului neuro-artro-kinetic si este folosit pentu determinarea gradului de forta musculara, ″slabiciunea″ musculara putand fi rezultatul unei patologii diverse .

Multi autori considera ca ,alaturi de bilantul articular, bilantul muscular reprezinta elementele fundamentale ale evaluarii functionale –parte importanta a semiologiei specifice domeniului nostru de activitate ,recuperarea medicala .Indemanarea de a efectua aceasta testare manuala .

dislocarile articulare

fracturile recente

stari postoperatorii (locale)

miozitele osifiante

procese infectioase si inflamatorii locale

durerile intense

operatiile pe abdomen (pentru musculaturea abdominala)

boli cardiovasculare severe

stari de oboseala locala sau generala

a) testarea individuala a muschiului prin pozitionari, stabilizari si scheme de miscare caracteristice, exemplu: separarea actiunii fesierului mare de ischiogambieri pentru extensia soldului etc.

b) ″testul miscarii functionale″, ″testul muschiului functional″, ″testul de screening″ sunt teste de evaluare a fortei. Sunt putin precise si au doar scopul sa realizeze o evaluare generala rapida asupra fortei musculare si sa determine aria slabiciunilor musculare unde va trebui insistat cu teste mai precise.

c) activitatile curente

Fisiere in arhiva (1):

  • Testingul Muscular.ppt