Antreprenor feminin

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Antreprenoriat
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 9679
Mărime: 433.70KB (arhivat)
Publicat de: Maria R.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. ARGUMENT 3
  2. CAPITOLUL 1 ACTIVITATEA ANTREPRENORIALĂ
  3. 1.1 Activitatea antreprenorială - concept ... .4
  4. 1.2 Caracteristicile, obiectivele și principiile activității antreprenoriale ...5
  5. 1.3 Satisfacțiile și insatisfacțiile activității antreprenoriale .6
  6. 1.4 Tipologia formelor mediului antreprenorial ..8
  7. 1.5 Factorii care influențează mediul antreprenorial 11
  8. CAPITOLUL 2 ANTREPRENORIAT FEMININ ROMÂNESC
  9. 2.1 Calitățile necesare unui antreprenor de succes 15
  10. 2.2 Antreprenoriat feminin românesc - studiu de caz ..15
  11. 2.3 Concluzii .18
  12. CAPITOLUL 3 NORME DE SĂNĂTATEA ȘI SECURITATEA MUNCII ȘI P.S.I. LA LOCUL DE MUNCĂ
  13. 3.1 Securitatea și sănătatea în muncă 19
  14. 3.2. Norme generale de P.S.I .20
  15. 3.3. Disciplina muncii 21
  16. BIBLIOGRAFIE .22
  17. ANEXE

Extras din proiect

ARGUMENT

Motivul alegerii acestei teme este acela de a promova antreprenoriatul prin evidențierea antreprenoriatului feminin românesc. Acest aspect duce la creearea și dezvoltarea culturii antreprenoriale în mediul educațional. O cultură antreprenorială solidă este fundația unei economii dinamice. Ea reflectă felul în care climatul social al unei țări susține ideile și inițiativele antreprenoriale precum și felul în care poate să direcționeze tinerii spre o carieră în afaceri prin îmbunătățirea abilitățiilor lor. O cultură antreprenorială solidă este caracterizată de un grad ridicat de toleranță pentru eșec și recunoașterea rolului crucial pe care antreprenorii îl au în crearea de locuri de muncă.

Antreprenoriatul este motorul creșterii economice. Antreprenorii joacă un rol crucial în determinarea viitorului prosperității în mediul de afaceri românesc. Succesul antreprenorial al unei țări va fi determinat de numărul antreprenorilor care lansează afaceri în țara respectivă și a succesului afacerilor pe care aceștia le creează.

În sensul modern al economiei de piață, un antreprenor este un agent economic care adoptă un comportament activ și novator, care acceptă deliberat riscuri financiare pentru a dezvolta proiecte noi. În acest sens, un număr semnificativ de societăți acordă o mare atenție și recunoaștere antreprenorilor, în mare parte și datorită aportului pe care îl aduc aceștia la evoluția mediului antreprenorial și a influenței pe care o au asupra indicatorilor macroeconomici.

Succesul antreprenoriatului nu constă neapărat în finanțare, au fost cazuri de tineri care au avut finanțarea necesară, dar care au eșuat în inițiativa lor de antreprenoriat. În momentul în care ai resursele necesare devii puțin mai leneș, mai indulgent cu tine și cu cei din jurul tău. Antreprenorul este un agent al schimbării. Antreprenorul este acea personă care lansează o afacere sau accelerează succesul acesteia. În opinia economistului Joseph Schumpeter, antreprenorul este o piesă centrală a dezvoltării capitalismului, deoarece creează noi produse, noi metode de producție, noi piețe și noi forme de organizare, acționând astfel ca agent al schimbării. Nu în ultimul rând, antreprenorul este acea persoană care angrenează o serie de factori ce stimulează creșterea economică. Acești factori includ testarea tehnologiilor inovative, oferirea de oportunități pentru tineri, combaterea sărăciei și impactul pozitiv în societate. O persoană care-și dorește să fie antreprenor trebuie să se analizeze foarte bine și să facă ceea ce-i place. Trebuie să-și pună în evidență talentele și capacitățile pe care le are. Ideea reprezintă, poate, doar 1% din succesul unei afaceri. Felul cum este pusă în practică, cum este evaluată și valorificată este, de la persoană la persoană, aparte, atipic, personal. Antreprenor înseamnă o perseverență tenace, o dorință irezistibilă de a termina anul fiscal pe plus, de a nu concedia oamenii, de a avea bani să dai salariile, de a face față tuturor provocărilor.

Antreprenoriatul feminin reprezintă cel mai important motor de relansare economic. Femeile din țara noastră pot reuși în afaceri la fel de bine ca bărbații, ba chiar, uneori, cu mai multă responsabilitate și cu grijă sporită pentru detalii, fără să facă rabat la calitate. Femeile antreprenor au avut întotdeauna o abordare mai pragmatică a problemelor, ele fiind mai atente atât la cerințele evidente, cât și la cele mai subtile.

Lucrarea este structurată pe trei capitole astfel: în capitolul unu este prezentată activitatea antreprenorială, capitolul doi tratează noțiuni despre factorii care influențează mediul antreprenorial iar în ultimul capitol este prezentat un studiu de caz despre antreprenoriatul feminin românesc.

CAPITOLUL 1

ACTIVITATEA ANTREPRENORIALĂ

1.1 Activitatea antreprenorială -concept

Activitatea antreprenorială constă sintetic în identificarea și valorificarea unor oportunități economice. Activitatea antreprenorială este un proces care se derulează în diferite medii și unități de afaceri ce cauzează schimbări în sistemul economic prin inovări realizate de persoanele care valorifică oportunitățile economice creând valori atât pentru indivizi cât și pentru societate.

Joseph Schumpeter (1934), considerat un geniu al economiei secolului XX, spunea: „În antreprenoriat există o înțelegere pe care o facem în legătură cu un anumit tip de comportament care include: inițiativă, organizarea și reorganizarea mecanismelor socio-economice și acceptarea riscului și a eșecului”. În unul din ultimile sale studii el realizează o abordare integratoare deosebit de interesantă și utilă a activităților și caracteristicilor specifice antreprenorilor enumerate mai jos:

Determinare și perseverență: Mai mult decât oricare alt factor, dedicarea totală către succes ca antreprenor poate depăși obstacolele. Determinarea puternică și perseverența pot face un antreprenor să facă față oricăror greutăți pe care alte persoane le-ar considera insurmontabile și chiar pot compensa lipsa de experiență și de îndemânare a personalului angajat.

Dorința de a câștiga: Antreprenorii examinează o situație, determină cum își pot mări șansele de câștig și trec mai departe. Ca rezultat riscurile considerate mari de persoanele obișnuite sunt riscuri mari pentru antreprenori.

Căutarea feedback-ului: Antreprenorii eficienți sunt adesea descriși ca având capacitatea de a învăța repede și dorința puternică de a ști cât de bine se descurcă și cum își pot îmbunătați rezultatele. Feedback-ul este important deoarece antreprenorul este dispus să învețe din greseli și din experiențele anterioare.

Rezolvarea problemelor persistente: Antreprenorii nu sunt intimidați de situații dificile. Încrederea în sine și optimisul general îl fac să vadă imposibilul ca pe ceva ce doar necesită mai mult timp pentru a fi rezolvat. Problemele simple îl plictisesc, antreprenorii sunt extrem de persistenți însă sunt realiști în a aprecia ceea ce pot și ceea ce nu pot să facă și unde au nevoie de ajutor pentru rezolvarea unor probleme dificile, dar de neevitat.

Inițiativă și responsabilitate: Antreprenorii au fost întotdeauna considerați persoane independente, ei caută și preiau inițiativa, se pun în situații în care sunt personal răspunzători pentru succesul sau eșecul întregii operațiuni. Le place să se implice în probleme în care impactul lor personal să poată fi măsurat.

Orientare spre oportunități: Un lucru care îi diferențiază clar pe antreprenori este concentrarea spre oportunitate mai mult decât spre resurse, structură sau strategie. Când se hotărăsc să întreprindă o acțiune o fac într-un mod calculat, încearcă să facă totul pentru a obține cât mai multe șanse de câștig, dar evită să-și asume riscuri ce nu sunt necesare.

Toleranță pentru eșec: Antreprenorii folosesc eșecul ca pe o experiență din care pot învăța ceva. Cei mai eficienți antreprenori sunt cei care se așteaptă la dificultăți și nu sunt dezamăgiți, descurajați sau deprimați de un eșec.

Bibliografie

1. 1 Capota, V., (coordonator), Organizarea unității economice -ghid- Editura Oscar Print, București 2010;

2. Dumitrescu, M., Dumitrescu Peculea A., Strategii și management, Editura Economică, București, 2014:

3. Lianu, C., Strategii de branding, Editura Economică, București, 2010;

4. Nica, P., Iftimescu, A., ”Management: Concepte și aplicații”, Editura Sedcom Libris, Iași, 2008;

5. Nicolescu O., Nicolescu C., Intreprenoriatul și managementul întreprinderilor mici și mijlocii, Editura Economică, București, 2008;

6. Nicolescu O., Verboncu I.,Fundamentele managementului organizației, Editura Tribuna Economică, București, 2001;

7. http://paemfortis.ro/antreprenoriatul-feminin-si-barierele-de-gen/;

8. http://famme.ro/dermato-cosmetice-romanesti-cu-apa-termala-herculane-30937.html;

9. http://www.zf.ro/companii/produsele-ivatherm-cu-apa-de-la-herculane;

10. http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/117841/antreprenoriat-feminin-rucsandra-hurezeanu-ivatherm.html;

11. www.inspecțiamuncii.ro;

12. www.protecțiamuncii.ro;

13. www.sanatateocupationala

Preview document

Antreprenor feminin - Pagina 1
Antreprenor feminin - Pagina 2
Antreprenor feminin - Pagina 3
Antreprenor feminin - Pagina 4
Antreprenor feminin - Pagina 5
Antreprenor feminin - Pagina 6
Antreprenor feminin - Pagina 7
Antreprenor feminin - Pagina 8
Antreprenor feminin - Pagina 9
Antreprenor feminin - Pagina 10
Antreprenor feminin - Pagina 11
Antreprenor feminin - Pagina 12
Antreprenor feminin - Pagina 13
Antreprenor feminin - Pagina 14
Antreprenor feminin - Pagina 15
Antreprenor feminin - Pagina 16
Antreprenor feminin - Pagina 17
Antreprenor feminin - Pagina 18
Antreprenor feminin - Pagina 19
Antreprenor feminin - Pagina 20
Antreprenor feminin - Pagina 21
Antreprenor feminin - Pagina 22
Antreprenor feminin - Pagina 23
Antreprenor feminin - Pagina 24
Antreprenor feminin - Pagina 25
Antreprenor feminin - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Antreprenor feminin.docx

Alții au mai descărcat și

Antreprenoriat

I. Introducere Am ales să înființez acest salon de frizerie-coafură datorită înclinației pentru această meserie, această activitate fiind un...

Înființarea unei firme de servicii fotografice

I.DESCRIEREA OPORTUNITATII AFACERII Oportunitatile identificate: -Existenta pe piata localitatii Bals a unui numar relativ mare de societati...

Antreprenorul român între manager și leader

I. Introducere O componentă deosebit de importantă a resurselor umane din organizații o reprezintă managerii. Contribuția acestora la stabilirea...

Inițierea în antreprenoriat

Dimensiunile antreprenoriatului Domeniul general al antreprenoriatului este definirea intr-un mod superficial ca fiind crearea de noi afacari de...

Plan de afaceri - Firmă de consultanță

II. SUMARUL EXECUTIV Societatea L&C Consulting SRL este o societate nou constituita avand asociat unic a carei principala actvitate este in...

Educația antreprenorială - concept, conținut, tendințe

Abstract: Economia a fost încă din Antichitate o activitate de bază a societății umane. Prima activitate economică înteprinsă de oameni a fost...

Avantajele și dezavantajele meseriei de antreprenor

Ca sa dezvolti un plan de afacere nu este chiar asa de simplu si usor pe cat ar parea la prima vedere. In afara de finantare, o afacere noua are...

Cazul externalizării serviciilor IT outsourcing și BP outsourcing

Noţiunea de externalizare vine din terminologia americană outside resourcing, cu sensul de a procura din exterior. Termenul în limbajul economic...

Te-ar putea interesa și

Identitatea Vizuală Feminină și Limbajul Trupului în Afaceri

Introducere Toate privirile sau gesturile pot fi interpretate şi pot transmite un mesaj clar interlocutorului. Uneori, ca femeie de afaceri,...

Sectorul non-guvernamental în prestații de servicii publice - implicare, efecte și rezultate pro women

CAPITOLUL I 1. Date de identificare a organizatiei. 1.1. Organizatii non-guvernamentale Termenul de organizatie non-guvernamentala este utlizata...

Antreprenoriatul Feminin - Femeia Manager în România

1. Managementul în afaceri 1.1. Managementul şi antreprenoriatul Cuvântul „management” derivă din latinescul „manus” (mână) şi reprezintă ca...

Antreprenoriatul Feminin

INTRODUCERE Sub ochii noştri, o nouă profesiune, sau un standard ocupaţional după cum spun experţii în cariere, îşi cere cu fervoare drepturile...

Franchisingul și anteprenoriatul românesc

1.Franchising:concepte si tehnica de afaceri 1.1 Conceptul, avantajele şi dezavantajele franchisingului Conceptul şi rolul franchisingului...

Analiza intențiilor antreprenoriale în funcție de gen în rândul studenților

Introducere Cercetarea noastră a avut la bază un chestionar pe care l-am aplicat în rândul studenţilor. Chestionarul a fost alcătuit din VIII...

Instituții publice și antreprenoriat inovativ - direcții și planuri de acțiune în Județul Teleorman

INTRODUCERE Antreprenoriatul a început să fie recunoscut în timpul monarhului francez Ludovic al XIV-lea care obișnuia să afirme că „burghezii și...

Femeia Antreprenor

Decenii de-a randul, cercetarea si educatia economica au fost centrate pe firmele mari.Odata evidentiat rolul fundamental jucat de antreprenoriat...

Ai nevoie de altceva?