Infiintarea unei fabrici de covoare romanesti din lana SC Fluffy Carpets SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Infiintarea unei fabrici de covoare romanesti din lana SC Fluffy Carpets SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 13 fisiere doc, docx, pdf de 68 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Antreprenoriat

Cuprins

1. Înființarea firmei
1.1. Nașterea ideii de afaceri
1.2. Documente și formalități necesare înființării societății FLUFFY CARPETS S.R.L.
2. Analiza mediului ambiant al societății FLUFFY CARPETS S.R.L.
2.1. Analiza micromediului Societății Comerciale FLUFFY CARPETS S.R.L.
2.2. Analiza Pest - macromediul societății FLUFFY CARPETS S.R.L
2.3. Analiza SWOT a Societății FLUFFY CARPETS S.R.L.
3. Funcționarea întreprinderii
3.1. Viziune, misiune, obiective și valori
3.2. Organizare internă a societății FLUFFY CARPETS S.R.L.
4. Exercițiul financiar al Societății FLUFFY CARPETS S.R.L.
4.1. Venituri din exploatare
4.2. Cheltuieli de exploatare
4.3. Profit estimativ
Concluzii
Bibliografie
Anexa 1 - Actul constitutiv al S.C. FLUFFY CARPETS S.R.L.
Anexa 2 - Dovada sediului social al S.C. FLUFFY CARPETS S.R.L
Anexa 3 - Cerere deschidere cont bancar pe numele S.C. FLUFFY CARPETS S.R.L.
Anexa 4 - Cererea de înregistrare a firmei în registrul comerțului
Anexa 5 - Declarația pe proprie răspundere înaintată către DSP, ASV, ATM și ITM
Anexa 6 - Declarația privitoare la înregistrarea fiscală
Anexa 7 - Cererea de înregistrare a documentului care atestă dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social și de eliberare a certificatului pentru spațiul cu destinație de sediu social
Anexa 8 - Cererea în vederea obținerii avizului sanitar DSV
Anexa 9 - Cererea în vederea obținerii Autorizației de Mediu
Anexa 10 - Cererea către Inspectoratul Județean Suceava competent în vederea obținerii Autorizației ISU
Anexa 11 - Regulamentul intern al Societății FLUFFY CARPETS S.R.L.
Anexa 12 - Fișa postului - operator mașină de țesut

Extras din document

1. Înființarea firmei

1.1. Nașterea ideii de afaceri

Deși ideea de afaceri asupra căreia ne-am îndreptat atenția inițial viza domeniul tehnic, întrucât consideram că putem valorifica într-o manieră avantajoasă experiența profesională a fiecăruia dintre noi, am decis să continuăm demersul de inițiere a unei afaceri cu înființarea unei fabrici de covoare românești din lână.

Am optat pentru această variantă, întrucât am realizat că doar ideile inovative sunt cele cu o șansă de reușită în viitor, în condițiile economice actuale, în care concurența își spune cuvântul într-un mod drastic. De asemenea, nu inițierea unei afaceri, ci susținerea și creșterea sa sunt cele mai importante momente din viața unei întreprinderi. Totodată, înființarea unei fabrici care produce covoare românești de lână constituie o inovație pe piața Sucevei. De ce am ales sfera producției? Ei bine, am gândit această alegere în perspectivă, luând în considerare faptul că în atragerea fondurilor europene spre dezvoltarea afacerii pe viitor, business-urile din sfera producției sunt cu mult mai avantajate decât cele care activează în sfera prestării de servicii. Analiza pieței de profil ne-a condus la concluzia că există o mare cerere pe piață pentru astfel de produse și, totodată, că este prezent un număr mic de producători care să satisfacă pe deplin această cerere. Aspectul inovativ al afacerii se referă la faptul că societatea nu produce doar covoare tradiționale din lână, ci și moderne, de diverse mărimi și modele, adaptate preferințelor și solicitărilor clienților. Comparativ cu producătorii de covoare din domeniu, lâna este materia primă principală în cazul nostru, ceea ce ne oferă un avantaj competitiv la nivel de piață și ne diferențiază considerabil de concurență.

Alegerea acestui domeniu a avut la bază mai multe considerente. În primul rând, suntem de părere că ar avea o mare căutare la public, aceste produse putând fi de asemenea exportate cu ușurintă. Un alt aspect în acest sens este strând legat de faptul că ne putem folosi la maximum de potențialul turistic și cultural al zonei noastre bucovinene, astfel încât afacerea să fie considerată drept una rentabilă. Dorința noastră principală a fost să venim pe piață cu idei noi în domeniul producției de bunuri și prestărilor de servicii, în scopul satisfacerii celor mai exigente cerințe ale consumatorului, dar și obținerii de profituri ca urmare a demarării unei afaceri pe cont propriu.

Ca formă de organizare a firmei am optat pentru S.R.L (Societate cu Răspundere Limitată), întrucât acesta presupune costuri mai reduse de înființare, răspundere limitată a asociaților în fața unor eventuali creditori, respectiv o astfel de societate în calitatea sa de persoană juridică poate constitui subiect de drept civil comparativ cu alte forme de organizare juridice.

Denumirea societății, FLUFFY CARPETS, s-a dorit a fi una care să ne poziționeze din start în mintea clienților drept furnizori de covoare pufoase. Există mulți factori care pot contribui la creșterea gradului de notorietate a unei firme, iar unul dintre aceste aspecte este și denumirea societății. În urma verificării disponibilității denumirii firmei, aceasta a rămas varianta finală.

În ceea ce privește resursele financiare, necesarul sub formă bănească este de 15.000 de euro, sumă de bani pe care societatea o va primi prin donație de la o terță parte (persoană fizică). Această sumă de bani va fi utilizată în principal în recondiționarea halei de producție (investiții minime de înfrumusețare), în achiziționarea capitalului fix și circulant, în transport și în asigurarea primelor salarii. Resursele noastre materiale sunt formate din utilajele aferente producției de covoare, printre care se numără: războaiele de țesut automat, mașinile de țesut cu greifere, instalațiile de aspirat praf și scamă, de paletizare (capital fix). Capitalul circulant va fi format din lână, coloranții necesari creării modelelor, ață, respectiv alte produse similare etc. Resursele umane sunt formate din cinci persoane dintre care trei implicate în producția propriu-zisă, iar celelalte două în activități de distribuție.

1.2. Documente și formalități necesare înființării societății FLUFFY CARPETS S.R.L.

Documentele, precum și formalitățile necesare înființării firmei sunt prezentate în continuare:

a) Actul constitutiv al S.C. FLUFFY CARPETS S.R.L. - Anexa 1.

În cadrul acestuia sunt stabiliți acționarii firmei, capitalul social, domeniul de activitate, reprezentantul legal (administratorul) firmei, precum și alte informații de interes privind înființarea și buna desfășurare a activității firmei.

b) Dovada sediului social al S.C. FLUFFY CARPETS S.R.L - Anexa 2.

Am optat pentru încheierea sub semnătură privată a unui Contract de Comodat (folosință gratuită) cu persoane fizice. Acesta va fi înregistrat la A.NA.F. competent, alocându-i-se un număr unic. Folosința gratuită de care va beneficia Societatea FLUFFY CARPETS S.R.L. implică scutirea cheltuielilor aferente chiriilor pe o perioadă de opt ani, perioada de valabilitate a contractului de comodat, care poate fi prelungită în baza unui Act Adițional. În baza contractului de comodat se va stabili sediul social.

Fisiere in arhiva (13):

 • Anexa 1 - Actul Constitutiv.doc
 • Anexa 10.docx
 • Anexa 11.doc
 • Anexa 12.doc
 • Anexa 2 - sediul firmei.doc
 • ANEXA 3 - CERERE DESCHIDERE CONT.docx
 • ANEXA 4.pdf
 • ANEXA 5.pdf
 • ANEXA 6.pdf
 • ANEXA 7.pdf
 • Anexa 8.doc
 • Anexa 9.doc
 • Infiintarea unei fabrici de covoare romanesti din lana SC Fluffy Carpets SRL.docx