Studiu de caz - Brantal

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Antreprenoriat
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3664
Mărime: 107.18KB (arhivat)
Publicat de: Crissu M.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Secțiunea 1. Prezentare generală

1.1 Descrierea generală a produselor și serviciilor

Firma Brantal se ocupa cu personalizarea bicicletelor si accentuarea miscarii pentru un stil de viata cat mai sanatos. In mare vopsim si accesorizam o bicicleta dupa o necesitate ori o dorinta a clientului dupa o tema sau un design anume.

1.2 Descrierea pieței (a clienților)

Vom creea un produs pentru tineretul roman ce are la baza 2 aspecte: inovatie si estetica-functionala. Prin personificarea bicicletelor creem un produs unic si valoros pentru client.

Pe baza unor chestionare am reusit sa intelegm nevoia clientilor. Pe cand unii sunt interesati de design, tema aleasa pentru personalizare de bicicleta, paleta de culori si diferitele accesorii, altii isi doresc elemente care sa le ofere siguranta, in special siguranta celor mici. In urma acestui studiu al pietei, firma Brantal combina nevoia de diferentiere, de unicitate cat si aspectele legate de siguranta. Acest studiu s-a desfasurat in parcuri, in urma a 200 de participanti ce au vrut sa isi exprime nevoile.

1.3 Scopul afacerii

Tinta noastra este sa creem biciclete unice care sa se potriveasca fiecarui individ in parte. Pentru a obtine acest lucru, Brantal se bazeaza pe creativitatea si inovatia adusa de angajatii sai. Clientii nostri sunt direct implicati in procesul de productie, ideile lor devin realitate prin uneltirea noastra. Cu totii aducem ceva nou, dar in acest proces noi ajutam dezvoltarea 'micutilor' punandu-le inventivitatea la treaba.

Scopul nostru este acela de a aduce un strop de fericire in viata fiecaruia. Vom lupta pentru a ajunge una dintre cele mai renumite firme de acest gen pe plan local,municipal,national si ulterior european.

Sfaturile primite ne-au indreptat catre a ne analiza 'cine suntem noi' pentru a decide 'ce vom face'. Astfel, unealta de mai jos se numeste VRIN si este folosita pentru evaluarea calitatilor noastre, produsului nostru si companiei noastre, ca ulterior sa punem la cale planul de marketing.

VALOARE : Produsul nostru este valoros deoarece este unic si original, de asemenea util multor persoane care doresc sa isi puna amprenta pe bicicleta, astfel incat ea sa devina personala. Este un mijloc ideal pentru copii sa se diferentieze in grupurile lor, dar si pentru parinti in ale lor.

RARITATE : Produsele si serviciile noastre sunt rare deoarece exista putine optiuni de personalizare in adevaratul sens al bicicletelor pe piata. Astfel, printr-o brand-uire corecta, bicicletele noastre sunt un mijloc direct de reclama (prin modul unic si spectaculos in care arata).

INIMITABILITATE : Tehnica si elementele concepute dupa stilul fiecarui client, iar imitarea produselor noastre este dificila. Totusi, serviciile noastre pot fi reproduse, dar speram ca prin inventivitatea noastra sa nu fie depasite.

NON-SUBSTITUTABILITATE : Noi oferim ceva unic pe piata, o gama larga de produse si servicii,toate avand in centrul atentiei unicitatea si originalitatea bicicletei, pe de-o parte, si satisfactia clientului pe de alta parte.

1.4 De unde a venit idea de afaceri și cum a fost alcătuită echipa

Profesoara noastra de antreprenoriala ne-a divizat clasa in mai multe echipe. Neavand o idee pe moment am discutat la produsele si serviciile pe care noi le-am putea oferi. Am dezvoltat mai multe teme: sanatate, culoare, biciclete, sport. Am cobinat toate ideile si am ajuns la personificarea bicicletelor, incercand sa ne intemeiem o firma fata de care toti sa fim legati si intr-un mod afectiv.

Sectiunea 2. Experienta echipei in legatura cu personalizarea bicicletelor.

Echipa noastra a personalizat si reconditionat pana acum 2 biciclete, pe una ulterior am vandut-o, iar pe cealalta i-am dat-o unui baietel de 5 ani, de ziua lui. De asemenea, intre timp am mai primit 2 comenzi. Experienta noastra nu este una ampla deoarece suntem inca la inceput, insa in luna aprilie, am discutat cu alte echipe despre ideile noastre si publicitatea pe care o putem face pentru a ne face cunoscut serviciul.

2.1 Experienta relevanta si specializarile legate de produs si de piata-tinta a afacerii.

Consideram ca piata de personalizare a bicicletelor este profitabila intrucat suntem printre putinele firme care ofera acest tip de servicii. Trebuie considerat faptul ca suntem inca in perioada de acumulare informatii, astfel noi am cautat sfaturi ce tin de analiza de piata la membrii familiilor noastre. Ei ne-au oferit uneltele, iar noi le-am folosit. Cei 3 baieti din echipa noastra se descurca sa utilizeze uneltele, fiind pasionati de biciclete; fetele se ocupa de design si chiar de vopsire uneori. De asemenea, fiecare membru detine o bicicleta, facandu-ne placere sa va oferim acest serviciu. Brantal se ocupa cu personalizarea bicicletelor, folosind tematici de design discutate si alese de clientii nostri. Aceasta idee este promovata de catre echipa noastra ca fiind o solutie pentru parinti in obtinearea fericirii copiilor lor, un obiectiv important in viata oricarui parinte constient. De asemenea, si tinerii adolescenti se pot bucura de serviciul nostru, spunandu-ne exact ce ar dori sa adaugam bicicletei. Realizam acest lucru printr-o strategie bine definita si o echipa unita.

Bibliografie

1. https://www.marosbike.ro/

2. https://www.playbike.ro/

3. http://www.bikexcs.ro/piese-biciclete.html

4. http://bitacolor.ro

Preview document

Studiu de caz - Brantal - Pagina 1
Studiu de caz - Brantal - Pagina 2
Studiu de caz - Brantal - Pagina 3
Studiu de caz - Brantal - Pagina 4
Studiu de caz - Brantal - Pagina 5
Studiu de caz - Brantal - Pagina 6
Studiu de caz - Brantal - Pagina 7
Studiu de caz - Brantal - Pagina 8
Studiu de caz - Brantal - Pagina 9
Studiu de caz - Brantal - Pagina 10
Studiu de caz - Brantal - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Studiu de caz - Brantal.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri

1. Domeniul de afaceri Repararea echipamentelor de comunicatii 2. Tipul activitatii principale si codul CAEN Cod CAEN 9512 - Repararea...

Cazul externalizării serviciilor IT outsourcing și BP outsourcing

Noţiunea de externalizare vine din terminologia americană outside resourcing, cu sensul de a procura din exterior. Termenul în limbajul economic...

Activitatea de evaluare a întrprinderii

Principalele obiective ale unității de învățare nr.1 sunt: - Activitatea evaluării și necesitatea acesteia; - Factorii care influențează...

Antreprenor de succes - Levi Strauss

Date generale (scurta biografie) Levi Strauss (26 februarie 1829 - 26 septembrie 1902) a fost un om de afaceri american de origine germana care a...

Managementul proiectelor

Tema1: Conceptul de proiect și management al proiectelor 1. Noțiunea de proiect și trăsăturile proiectului Organizațiile economice realizează...

Programul național de dezvoltare a competențelor de evaluare ale cadrelor didactice (DeCeE)

TEMA 1 Componentele Curriculumului Național (planul-cadru, programa școlară, manualul alternativ). Relația dintre curriculum și evaluare....

Ai nevoie de altceva?