Un model de business pentru startup-uri - Business Model Canvas

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Un model de business pentru startup-uri - Business Model Canvas.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Antreprenoriat

Extras din document

Ideea de afaceri: Service auto. Denumire firma S&M Autoservice, www.smautoservice.ro.

Descrierea produselor/serviciilor oferite: prestari servicii.

Parteneri cheie

In primul rand, in afara de relatia cu clientii finali, exista si alte aliante complementare benefice sau esentiale pentru o companie: relatia cu furnizorii, relatia cu distribuitorii, relatia cu autoritatile publice.

In al 2- lea rand, 90% din tranzactiile societatii de service se fac prin banca sau trezorerie.

Firmele de asigurari sunt principalii furnizori de servicii, fara de care nu am putea supravietui pe piata.

Infiintarea sociatatii, autorizarea si toate aprobarile functionalitatii societatii se datoreaza statului (exemple : Registrul comertului, Registrul auto roman, Ministerul mediului, Mnisterul Transporturilor etc)

Producatorii de piese auto interni si externi.

Sunt distribuitorii de piese cu o gama cat mai larga de produse de la noi din tara ( cei mai consacrati , exemple : AutoTotal, AutoNet, Materom - ei vand piese multimarca; Conex, piese Dacia, EuroCar Teleorman, piese Renault).

AutoTotalul este unul dintre cei mai mari furnizori ai nostrii si importatori din Romania si distribuitori, majoritari din Germania, Turcia si China.

Raspunzatori pentru piesele originale pentru masinile din Romania sunt cei de la Dacia. Sunt cei mai mari distribuitori de piese produse la noi, ocupand locul 2 in Romania.

Nefiind o societate care produce nu folosim materii prime, ci produse finite. Partenerii nostri de afaceri incheie polite de asigurare auto si non auto.

Activități cheie

In domeniul de activitte este important anplasamnetul (zona 1), fiind cea mai frecventata si vizibila pentru trebatori, se tine cont si de accesibilitatea zonei (avand mijloace de transport). Ceea ce o deosebeste de celelalte reprezentante/ companii, este faptul ca acorda masini pe timpul reparatiei (20% din clienti).

In primul rand, cele mai importante activitati sunt activitatile legate de rezolvarea problemei sau satisfacerea nevoilor manifestate de consumatori si crearea unei platforme sau retele prin care se poate expune valoarea propusa. Societatea se ocupa exclusiv de prestari servicii (auto).

In al 2- lea rand, principalul canal de distributie este recomandarea personalelor multumite de servicii, prin intermediul internetului crearea unui site web, publicitatea stradala prin crearea de bannere si tiparirea de brosuri, respectiv flyere.

Instruirea si calificarea personalului in relatiile cu publicul.

Calificarea si instruirea personalului nu necesita o investitie foarte mare in comparatie cu alte domenii, deci costurile sunt minime.

Fisiere in arhiva (1):

  • Un model de business pentru startup-uri - Business Model Canvas.docx