Penticostalii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Penticostalii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Burlacu ionut

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Antropologie

Extras din document

CE ESTE UN SISTEM CULTURAL?

Cultura poate insemna multe lucruri. Pentru unii antropologi, cultura inseamna “ereditatea sociala”, sau lucrurile pe care oamenii le invata in cadrul comunitatii din care fac parte.Dar, cultura poate insemna si si tipul de entitate exprimat prin cuvinte cum ar fi francezi , romani , maghiari , eschimosi. Unii antropologi folosesc termenii de “traditie” sau “traditie culturala” pentru a se referi la prima semnificatie a culturii , si termenul de “sistem sociocultural”pentru a se referi la a doua semnificatie a culturii.

Noi folosim termenul de “traditie culturala” pentru a ne referi la obiectele, ideile, sentimentele si practicile pe care oamenii si le insusesc ca memebrii ai sistemului socio cultural, iar expresia de sistem cultural o folosim ca prescurtare a termenului de sistem sociocultural.

In mod frecvent , antropologii compara sistemele culturale cu scopul de a elabora regulile, principiile cu ajutorul carora sa poata explica asemanarile si diferentele dintre acestea.Termenul de ssistem este folosit pentru a sublinia calitatile dinamice ale culturii. Sistemele culturale pot fi vazute ca niste fiinte vii, care se nasc, cresc, se diminueaza, se ajusteaza imprejurarilor, se schimba , se divid si se influenteaza reciproc.

1.OBIECTIVELE SI SCOPUL CERCETARII

Ne-am decis sa cercetam despre aceasta secta religioasa deoarece dorim sa identificam ritualurile, obiceiurile si conceptia lor despre Dumnezeu.Dorim de asemenea sa alfam diferentele fata de ortodoxism.

2.INTRODUCERE

SECTELE RELIGIOASE

Ce este o sectă?

Prin definitie, secta este o grupare care s-a desprins dintr-o structură/organizatie initială, în scopul corectării unor abateri doctrinare atribuite structurii-mamă. Există, de asemenea, secte desprinse din alte secte.

O sectă este un grup sau o miscare caracterizată printr-un devotament sau dedicare exagerată fată de o persoană, o idee sau un obiect, folosind tehnici de manipulare si control care nu sunt etice (de exemplu, izolarea de prieteni si membri ai familiei, debilitare, folosirea unor metode pentru a mări sugestibilitatea si supunerea, controlul informatiilor, anularea individualitătii sau a judecătii critice, promovarea dependentei fată de grup si teama de a-l părăsi, etc.) în scopul atingerii scopurilor conducătorilor de grup, în defavoarea membrilor, a familiilor lor sau a comunitătii.

Sectele pretind o anumită pozitie pentru ele sau pentru conducătorii lor, ceea ce le asează în opozitie cu societatea sicu familia. Ele adoptă atitudini fătarnice, propagandistice, pentru a câstiga noi membri. Într-o lume în care cifrele vorbesc, un număr mai mare de membri creează iluzia de veridicitate învătăturii religioase.

Fisiere in arhiva (1):

  • Penticostalii.doc

Alte informatii

A fost prezentat la Universitatea Transilvania Brasov, Specializarea Sociologie