Conservarea energiei prin case inteligente intr-un oras inteligent - o lectie pentru gospodariile din Singapore

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Conservarea energiei prin case inteligente intr-un oras inteligent - o lectie pentru gospodariile din Singapore.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Arhitectura

Extras din document

INTRODUCERE

Dimensiune secțiune: 1 pagină Punctaj secțiune: 2,5 pct

Motivarea alegerii temei

Tema proiectului meu este “Conservarea energiei prin case inteligente într-un oraș inteligent: o lecție pentru gospodăriile din Singapore” și este rezultatul curiozității mele în ceea ce priveste economisirea energiei electrice.

Motivul alegerii acestei teme derivă din dorința mea de documentare în legătură cu acest subiect, deoarece din punctul meu de vedere este unul foarte important la nivel global. Există moduri în care putem economisi inteligent energie electrică însă asta depinde de fiecare în parte, adică există oameni care conștientizează și vorbesc foarte ușor despre a economisi bani, despre ecologie sau despre tehnologiile inteligente pentru economisirea energiei însă există doar la faza de concepție.

Întrebările la care își propune să răspundă articolul

Acest articol a avut trei scopuri pe care și le-a atins:

1. Să evalueze poveștile de succes privind economisirea energiei în gospodăriile urbane prin case inteligente.

2. Să exploreze percepțiile familiei din Singapore privind economisirea energiei prin case inteligente.

3. Efectuarea a trei studii de caz care au fost elaborate și revizuite în ceea ce privește casele inteligente și tehnologiile inteligente.

I. CONSERVAREA ENERGIEI ELECTRICE

Dimensiune secțiune: 1,5 pagini Punctaj secțiune: 7,5 pct

1.1. Consumul de energie în gospodăriile din Singapore

Gospodăriile din Singapore utilizează 15% din consumul total de energie din consumul total din Singapore. Locuințele publice ocupă 80%, iar cele private doar 20% din totalul locuințelor, iar consumul de energie este de 60% la locuințele publice, iar restul de 40% la cele private.

Într-o gospodări tipică 76% din consumul total de energie este reprezentat de către frigidere, aer condiționat, ventilatoare și încălzitoare de apă.

Externitățile (zgomot și poluare), sunt factori care influențează consumul de energie electrică. De exemplu, în momentul când se contruiește un bloc în aproprierea altor locuințe, oamenii au tendința de a închide geamurile și de a porni sistemul de climatizare, deoarece zgomotele făcute poluează fonic, iar un studiu făcut demonstrează ca poluarea fonică înfluențează cu 6% din consumul de energie electrică.

S-a efectuat un studiu pentru a se indentifica factorii calitativi din spatele consumului de energie, și s-a demonstrat că este importantă știința socială în predicția consumului de energie, deoarece practicile indivizilor sunt caracterizate de valorile lor sociale și culturale pentru a realiza activități relevante și semnificative.

S-au adoptat trei piloni conceptuali pentru a explica comportamentele sociale și psihologice legate de consumul de energie al gospodăriilor:

1. Factorii situaționali constau în populația demografică, accesibilitatea la serviciile de economisire a energiei și cunoștințele relevante pe care le posedă.

2. Diferiți factori psihologici față de anumite comportamente.

3. Alegerile comportamentale de mediu ale gospodăriilor, ca urmare a valorilor lor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Conservarea energiei prin case inteligente intr-un oras inteligent - o lectie pentru gospodariile din Singapore.docx