Victoria Park

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Victoria Park.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Arhitectura

Extras din document

Victoria Park, cunoscut și sub denumirea de Parcul Poporului, este un parc public de 78 hectare (218 de acri) în Bow, East London. Parcul este cel mai mare și mai popular spațiu verde din estul Londrei, care atrage aproximativ 12 milioane de vizitatori pe an.

Este renumit pentru găzduirea festivalurilor populare și a evenimentelor. Alte atracții populare includ lacul cu barca al parcului, locurile de joacă pentru copii, facilitățile sportive pentru fotbal, cricket, terenuri de tenis și de gazon și cafenele.

Parcul este mărginit de Victoria Park Village, care oferă pub-uri și restaurante de înaltă calitate și magazine de tip boutique. Parcul este adiacent câmpurilor din Londra și parcului olimpic Queen Elizabeth II și este mărginit de canalele Regent's și Hertford Union. Se află la 10-15 minute de mers pe jos de stațiile de metrou Mile End și Bethnal Green.

1. Partea de vest

Parcul, proiectat de James Pennethorne în 1841, ocupă o suprafață de 78 de hectare (218 acri) cu câmpuri de câmp și este împărțit în două de către Grove Road: West și East Parks.

Victoria Park Lake

Zona mai mică din vest este dominată de lacul Victoria Park, un lac puțin adânc, iubit de rațe, gâște și lebede, cu o fantă impunătoare și trei insule.

Lacul este acum casa a două sculpturi Erno Bartha, lucrări intitulate "Bird" și "Skyscraper". Acestea au fost comandate de Institutul Cultural Român cu sprijinul Consiliului Turnurilor Hamlets.

Flancate de excelent Pavilion Cafe, loc din care se pot închiria mici bărcuțe pentru a te plimba pe lac.

Pagoda chineză

Construit pe una din insulele lacului, Pagoda Chineză este accesată de Podul de fier Pennethorne, decorat în mod confortabil. Renovarea sa recentă a fost finanțată de o finanțare națională de loterie în valoare de 200.000 de lire sterline.

Prima Pagoda a parcului a fost ridicată în 1847, fiind mutată aici de la expoziția chineză de la Hyde Park Corner. Structura a fost inițial întreruptă de la principalele zvonuri care spuneau printre copiii locali că este casa unei familii de chinezi care se furișează noaptea pentru a hrănii rațele și lebedele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Victoria Park.pdf

Bibliografie

- https://www.towerhamlets.gov.uk/pdf/Victoria%20Park%20hand%20Out%20Map.pdf
- http://londonlandscapeobservatory.blogspot.com/2011/09/name-new-gate-on-vicky-park-after.html
- http://hidden-london.com/gazetteer/victoria-park/
- http://www.lda-design.co.uk/projects/victoria-park-london-2/
- https://thingstodoeverywhere.com/east-london/victoria-park-east-london.html
- http://www.victorianweb.org/art/architecture/london/122.html
- https://thingstodoeverywhere.com/east-london/queen-elizabeth-olympic-park.html
- http://mainlandlondon.blogspot.com/2012/10/the-chinese-pagoda-victoria-park.html