Design si Estetica Estetica Ambientului Burj al Arab

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Design si Estetica Estetica Ambientului Burj al Arab.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 33 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf.univ.dr.Roxana Procopie

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Arta, Constructii, Turism

Cuprins

Introducere pag. 1
Capitolul 1 :
- 1.1. Aparitia Designului pag. 2
- 1.2. Stiluri artistice reprezentative – Art Nouveau pag. 6
- 1.3. Stiluri artistice reprezentative – Art Deco pag. 9
Capitolul 2: Designul Ambiental
- 2.1. Conceptul de Design Ambiental pag. 13
- 2.2. Eco-Design pag. 16
- 2.3 Designul Hotelier pag. 18
Capitolul 3: Studiu de Caz – Hotelul Burj Al Arab, Dubai pag. 21
Concluzii pag. 28
Bibliografie pag. 29

Extras din document

Introducere

La startul proiectului am avut de ales dintre mai multe teme, printre care se enumera Designul produselor, Designul Graficii Publicitare sau Designul Ambiental. Intr-un final ne-am indreptat atentia spre Designul Ambiental, deoarece, noi consideram ca este cel mai interesant si complex concept. Bineinteles nici celelalte nu sunt de ignorant, dar Designul Ambiental este ceva ‘special’, dupa parerea noastram, el reprezinta o adevarata arta, artistii fiind noi, cunoscatorii de frumos.

In cadrul lucrarii am prezentat practic evolutia designului de la inceputuri si pana astazi, principalele stiluri artistice ce au marcat evolutia designului in intreaga lume, fenomenul eco-design, precum si un studiu de caz.

Cap. 1 Conceptul de Design

1.1 Aparitia Designului

Mediul antropic ce ne inconjoara in prezent pornind de la simplele produse care le folosim in viata de zi cu zi, exemplu fiind electrocasnicele cu ajutorul carora ne-am simplificat viata sau telefoanele mobile fara de care probabil nu ne-am putea dezobisnui pana la locuinta noastra, toate au trecut printr-un lung studiu de design pana sa ajunga sa fie folosite de populatie.

Orice persoana doreste sa investeasca intr-un produs care sa fie atat functional, practic cat si sa fie simplu spus ‘frumos’, acest factor fiind perceput in diferite moduri de catre persoane.

In secolul trecut, un produs era considerat atragator daca era fabricat impreuna cu o duzina de ornamente specifice care adesea, culminand cu de cele mai multe ori umbrea aspectul functional al produsului scazandu-I practic longetivitatea si marindu-I considerabil pretul.

In ziua de azi, cum majoritatea marilor producatori, constructori etc si-au orientat strategiile de marketing catre client, s-a schimbat si modul in care un produs este conceput, acesta avand un ‘aspect placut’ in concordanta cu o functionalitate si longetivitate ridicata.

Utilizarea termenului de ‘design’ dateaza din 1849, cand H.Cole promoveaza idea ca un design bun coincide cu o ‘afacere buna’ in ‘Journal of Design’.

Oficial termenul de ‘design industrial’ este folosit in anul 1913 prin reglementarea propusa de Oficiul American de Proprietate cu privire la modificarea regulamentului in vederea extinderii protectiei si asupra acestei activitati.

Primul studiu sistematic, documentat care a demonstrat debutul unei noi ere, era designului industrial, a fost cel publicat in 1934 de catre Herbert Read – Arta si Industrie (Art and Industry), completat mult mai tarziu cu Viitorul Designului Industrial (Future of Industrial Design, 1946).

David Pye, designer, autor al lucrarii Natura Designului (The Nature of Design, 1964) este de parere ca formele tip design se caracterizeaza prin respectarea anumitor conditii ce presupun o anumita proiectare, un anumit mod de executie, bazat pe folosirea tehnologiilor inalte si a utilajelor perfectionate.

Acestea impugn urmatoarele :

- constructia si logica formei sa se justifice numai prin raportare la calitatea produsului ca obiect avand o intrebuintare precisa;

- componentele formei sa se coreleze geometric, potrivit scopului pentru care obiectul urmeaza a fi fabricat;

- realizarea si procurarea obiectului sa nu implice eforturi economice prea mari;

- obiectul astfel realizat sa fie cat mai usor de folosit, manevrat, manipulate;

- obiectul tip design sa ofere maximum de confort sau randament posibil la momentul folosirii;

Fisiere in arhiva (2):

  • Design si Estetica Estetica Ambientului Burj al Arab.doc
  • Primele 2 Pagini.doc

Alte informatii

Academia de Stiinte Economice Bucuresti FACULTATEA DE MARKETING