Design Vestimentar - Stilul Casual

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Design Vestimentar - Stilul Casual.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Antonela Curteza

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Arta, Alte Domenii

Cuprins

1. Stilul casual- definiţie, argument, scurt istoric 2
2. Opinii ale brandurilor de renume despre stilul casual 8
3. Recomandari ţinute 12
4. Concluzii 18

Extras din document

STILUL CASUAL

1. Definiţie, argument, scurt istoric

Definitie

Cea mai bună definiţie a acestui stil ar fi să te îmbraci cu o tinuta informala cu gust, lejera cu haine de calitate şi să fii în acelaşi timp decent, respectabil şi sa degaji impresia de putere şi încredere. Stilul casual este descris ca vestimentatia de strada, acele haine in care ne simtim cel mai bine si care sunt si cele mai comode.

Casual : Indica vestimentatia simpla, de zi, neceremonioasa si informala ( de exemplu : jeansi, pantaloni scurti sau orice obiect vestimentar confortabil)

Scurt istoric

De-a lungul istoriei au existat diferite tipuri de costume informale/haine neoficiale. In secolele 18 si 19, femeile purtau imbracamintea casual in casa, in interiorul locuintei. Tinuta era compusa din haine simple, sepci si era considerata doar o “priveliste” a membrilor familiei. Prezenta tot mai pronuntata pe piata muncii a femeilor a avut ca efect promovarea imbracamintei casual, care era purtata doar la sfarsit de saptamana, in week-end. La sfarsitul anilor 1980 a avut loc maximizarea eficientei angajatilor, fiind permisa utilizarea acestui stil vestimentar in fiecare zi a saptamanii. Deoarece mediul de lucru devine şi mai putin rigid, treptat imbracamintea casual si cea de birou ajung sa devina una si aceeasi, incorporanduse in acelasi stil vestimentar.

Argumente

Stilul casual este un stil lipsit de reguli, adecvat pentru orice moment al zilei in care poti fi tu insati.Acest stil permite fiecaruia sa se exprime vestimentar si sa adopte look-ul care li se pare ca ofera cel mai mare grad de libertate. In general, cand vorbim despre haine casual ne referim la haine din materiale rezistente, care se ingrijesc cu usurinta (spalat la masina, calcat, spre deosebire de spalat de mana sau curatare chimica, calcare doar cu aburi sau la temperatura minima), care se sifoneaza greu. Croiala lor este lejera, functionala, nu restrictioneaza miscarile, nu au niciodata un design formal (tip sacou). Hainele pot fi din fibre naturale sau artificiale, suprafetele sunt mate dat fiind faptul ca tesaturile nu sunt nobile, pot avea imprimeuri variate (buline, dungi, logouri, desene), detalii de tot felul (sireturi, funde, elastice, noduri).

In acest stil intra haine de tipul jeansi, pantaloni si fuste din jerseu sau in, tricouri din bumbac, tricotaje de multe feluri, camasile uni sau cu dungi care nu sunt foarte cambrate, pantalonii comozi.

Business – casual înseamnă că te îmbraci conform unei atmosfere profesionale, dar eşti relaxat în ţinută. In momentul in care ai intrat in randul celor care muncesc trebuie sa renunti la tinuta casual pe care o abordezi in fiecare zi si trebuie sa optezi pentru una formala. Dupa cum ii spune si numele, business casual este o combinatie intre articolele elegante, business si cele care pot fi purtate zi cu zi (casual).

In zilele noastre majoritatea companiilor atat cele de talie mica cat si cele foarte mari au adoptat tinuta business – casual. Stilul busines-casual nu este definit prin costumele elegante, dresuri si tocuri. Toate aceste haine de care unii s-au saturat au fost inlocuite cu unele mult mai comode. Acest stil indica un stil vestimentar ingrijit, prezentabil si suficient de elegant pentru a putea fi purtat in timpul unei intalniri de afaceri, dar si indeajuns de comod.

Fisiere in arhiva (1):

  • Design Vestimentar - Stilul Casual.doc

Alte informatii

Facultatea de Textile Pielarie si Management Industrial