Strangerea de Fonduri pentru Renovarea si Consolidarea Palatului Culturii Iasi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Strangerea de Fonduri pentru Renovarea si Consolidarea Palatului Culturii Iasi.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc de 20 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adriana Danilet

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Arta, Stiinta Administratiei

Cuprins

1. ASOCIAŢIA DE SPRIJINIRE A CULTURII IEŞENE A.S.C.I. 1
2. EVENIMENT (aspecte specifice) 2
3. PLAN DE COMUNICARE 4
4. SPONSORI POTENTIALI: 10
5. Bibliografie 11
6. Anexe 12

Extras din document

Strângerea de fonduri pentru renovarea Si consolidarea Palatului Culturii din IaSi

ASOCIAŢIA DE SPRIJINIRE A CULTURII IEŞENE A.S.C.I.

A fost înfiinţată la data de 01.03.2000. Prima reuniune a avut loc la Teatrul “Vasile Alecsandri” şi a marcat începerea activităţii noastre, adoptarea planurilor, strategiilor de acţiune în vederea spijinirii culturii. Aceastǎ reuniune a determinat specificul asociaţiei noastre : salvarea culturii.

Scopul nostru este acela de a creea un mediu de contact, de acţiune culturală şi socială pentru iubitorii culturii, locuitorii Iaşului cât şi pentru turişti.

Asociaţia defineşte mai multe tipuri de activităţi:

- Strângerea de fonduri;

- Realizarea de expoziţii;

- Organizarea de trasee turistice privind obiectivele culturale ale Iaşului;

- Organizarea de târguri de cărţi;

- Prezentări de cărţi.

Cele mai importante activităţi realizate de asociaţia noastră sunt:

În anul 2000 am debutat cu organizarea unor târguri de carte în incinta muzeului “Literaturii Române – muzeul Mihai Eminescu”. Reuşita acestor activităţi ne-a motivat şi am continuat cu susţinerea de evenimente de acest gen până în anul 2004.

În luna iulie a anului 2004, asociaţia noastră a organizat “Zilele Porţilor Deschise la instituţii culturale din Iaşi” precum: Palatul Culturii Iaşi, muzeul “Literaturii Române – Casa Dosoftei”, muzeul Unirii, Teatrul Naţional “V. Alecsandri”, Casa Vasile Pogor cu “Masa Umbrelor”, Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”, Palatul Roznovanu.

În perioada 15.03 – 15.09 2006 ne-am orientat activitatea spre modernizarea Teatrului “Vasile Alecsandri”, acţiune realizată cu succes.

În anul 2008 am hotărât să participăm la licitaţia proiectului privind renovarea şi consolidarea Palatului Culturii. Alături de noi au mai participat la licitaţie organizaţii precum: “Asociaţia Tineretului Iaşi”, Organizaţia “Iubim Cultura” dar şi „Organizaţia pentru dezvoltarea turismului”. După 2 zile am primit răspunsul oficial ce ne anunţa cu privire la câştigarea licitaţiei privind proiectul intitulat “Strângerea de fonduri pentru renovarea şi consolidarea Palatului Culturii.”

EVENIMENT (aspecte specifice)

Palatul Culturii din Iaşi (scurtǎ descriere)

Pe ruinele Curtii Domnesti din Iasi s-a ridicat, intre anii 1906 – 1925, Palatul Culturii, monument devenit emblema capitalei Moldovei. Initial, lucrarile au fost incredintate arhitectilor Xenopol si Cerchez, dupa care, la interventiile lui Gh. Mirzescu – reprezentantul Moldovei in guvern, au fost aprobate planurile arhitectului I. D. Berindei.

Fondurile necesare au fost alocate de Fundatia Carol I.

Legenda spune ca in proiectul initial erau prevazute 365 de camere, dar constructia are 298 incaperi cu o suprafata de aproximativ 36. 000m2. La fatada sunt 92 ferestre, iar la mansarda alte 36 in ogiva si doua rinduri de baghete.

Stilul palatului e neogotic flamboyant, cu detalii ornamentale, cu elemente heraldice in exterior. Intrarea in palat se face printr-un turn donjon mare, ccu creneluri si firide dominate de o acvila, cu aripile desfacute. Clopotele ceasului intonau, din ora in ora, Hora Unirii.

La etajul I, la fatada centrala, se afla Sala Voievozilor, cu picturi in stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, asezate in chenare de epoca. Tot la etajul I se afla sala "Henri Coanda", ale carei lambriuri au fost executate dupa un proiect al marelui savant.

Afectat de cutremurul din 1940, Palatul a slujit in timpul celui de al doilea razboi mondial drept cazemata trupelor germane si, ulterior, sovietice.

In fata Palatului Culturii se afla statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare, realizata la Paris, de catre Em. Fremiet, dupa schitele lui Gh. Asachi. Cu aceeasi ocazie, Regele Carol I a daruit doua tunuri "Krupp", care flancheaza si astazi statuia marelui domnitor. Tunurile erau trofee din Razboiul de Independenta.

Fisiere in arhiva (4):

  • Bibliografie si anexe.doc
  • Catalog.doc
  • Invitatie.doc
  • Strangerea de Fonduri pentru Renovarea si Consolidarea Palatului Culturii Iasi.doc

Alte informatii

feaa, uaic,