Allianz Țiriac

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 48 în total
Cuvinte : 14548
Mărime: 186.81KB (arhivat)
Publicat de: Felix Ichim
Puncte necesare: 8
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi

Cuprins

  1. Capitolul 1: Organizare şi functionare Allianz Tiriac Asigurări
  2. 1.1Cum am început?
  3. 1.2 în prezent
  4. 1.3 Structura Funcţională
  5. Capitolul 2: Contractarea asigurărilor
  6. 2.1 Asigurări locuinţă 2.1.1 Asigurarea de locuinţă Armonia Plus 2.1.2 Asigurarea obligatorie de locuinţă
  7. 2.2 Asigurarea auto 2.2.1 Asigurarea Cartea Verde 2.2.2 Asigurarea CASCO ASSIST 2.2.3 Asigurarea RCA
  8. 2.3 Asigurare călătorii
  9. 2.3.1 Asigurarea de călătorii Multitravel
  10. 2.3.2 Asigurarea de călătorii Voiaj
  11. 2.4 Asigurarea de accidente
  12. 2.4.1 Asigurarea de accidente a cetăţenilor străini aflaţi temporar în Romania
  13. 2.4.2 Asigurarea de accidente a persoanelor
  14. 2.5 Asigurarea de sănătate
  15. 2.6 Asigurarea co-brand
  16. 2.7 Asigurarea de viaţă
  17. 2.7.1 Asigurarea de viaţă cu economisire simplă
  18. 2.7.2 Asigurarea de viaţă cu protectie simplă
  19. 2.7.3 Asigurarea de viaţă Dinamic Invest
  20. 2.7.4 Asigurarea de viaţă Optimum
  21. 2.8 Asigurarea cu raspundere civilă
  22. Capitolul 3: Fluxurile informaţionale de reflectare a operaţiunilor specific activităţii de asigurare şi reasigurare
  23. Capitolul 4: Lichidarea daunelor la principalele categorii de bunuri şi plata sumelor asigurate ( la persoane fizice)
  24. 4.1 Soluţionarea unei daune în cazul asigurări de accidente de personae
  25. 4.2 Daune auto
  26. 4.3 Daune viaţa
  27. 4.4 Daune accidente
  28. Capitolul 5: Organizarea şi conducerea gestiunii financiare la societăţile de asigurarea şi reasigurare (cu accent pe specificul lor)
  29. Capitolul 6: Determinarea şi analiza eficienţei economico-sociale ( cu referire la formele de asigurare practicate)

Extras din proiect

1.1Cum am început?

Bazele fundaţiei actualei afaceri Allianz-Ţiriac Asigurări au fost puse in anul 1994, odata cu înfiinţarea societăţii Asigurări "Ion Ţiriac" SA (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede în fruntea ierarhiei operatorilor privaţi de asigurări. Creşterea accelerată a volumului de afaceri derulate a adus ASIT, în numai şase ani de existenţă, pană pe poziţia secunda în topul celor mai importanţi asiguratori din Romania.

Dezvoltarea infrastructurii companiei - începand cu crearea şi diversificarea propriei oferte de produse, continuand cu atragerea celor mai buni specialişti locali din domeniul asigurarilor şi terminand cu extinderea reţelei teritoriale - a fost realizata cvasiexclusiv prin autofinanţare. În ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip greenfield le impune, Asigurari "Ion Ţiriac" a generat într-un timp record rezultate pozitive pentru acţionarii săi.

Mizand iniţial, în principal, pe dezvoltarea relaţiilor cu clienţi ce desfăsurau activităţi în domeniile industrial şi comercial, ASIT a reuşit să creeze adevarate parteneriate pe termen lung cu asiguraţii, spre beneficiul ambelor parţi implicate.

Integrarea, în anul 2000, a societăţii ASIT în grupul de asigurari german Allianz a întarit poziţia acesteia pe piaţa romanească, statutul de membru al unuia dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, conferind companiei rezultate - Allianz-Ţiriac Asigurări- un avantaj competitional sensibil, atat din perspectivă garantării stabilităţii financiare, cat şi în ceea ce priveşte angajamentul de a impune, pe termen lung, o marcă de prestigiu în Romania.

1.2. În prezent

Allianz Ţiriac Asigurări este compania numărul unu pe piaţa românească a asigurărilor, atât la nivel agregat (asigurări generale şi de viaţă), cât şi pe segmentul asigurărilor generale. Definitoriu pentru succesul Allianz Ţiriac este echilibrul păstrat, în permanenţă, între ritmul de creştere, siguranţă financiară şi profitabilitate. Strategia dezvoltării Allianz Ţiriac a urmărit, în mod continuu, fructificarea oportunităţilor de creştere a afacerilor numai în măsura în care acestea au oferit garanţia menţinerii la niveluri superioare a tuturor indicatorilor care exprimă gradul de siguranţă financiară a companiei. Faptul că, indiferent de contextul economic general şi sectorial, Allianz Ţiriac a reuşit să deruleze în mod constant o activitate profitabilă este o dovada în plus a solidităţii afacerilor sale.

Diversificarea progresivă a gamei de produse în concordanţă cu nevoile clienţilor şi adaptarea lor la tendinţele cererii au reprezentat elemente de strategie care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea echilibrată a afacerilor Allianz Ţiriac Asigurări. Astăzi portofoliul de asigurări al companiei are o structură diversificată, incluzând practic toate tipurile de produse de protecţie şi planificare financiară, din gama asigurărilor generale, asigurărilor de viata şi sănătate, respectiv de pensii, capabile să acopere întreg spectrul de solicitări venite din partea clienţilor locali.

De 7 ani, suntem liderul absolut al pieţei agregate a asigurărilor din România.În anul 2003, Allianz Ţiriac devine liderul absolut al pieţei asigurărilor din România, la nivel agregat (cumulat pe segmentele de asigurări generale şi de viaţă), după nivelul primelor brute subscrise. În fiecare din anii următori, inclusiv în ultimul an financiar încheiat (2009), compania a reuşit să-şi conserve aceasta poziţie.

De 8 ani, suntem liderul pieţei asigurărilor generale.La numai 8 ani de la fondarea companiei şi după mai puţin de doi ani de la momentul integrării în Grupul Allianz - unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări şi financiare din lume, în 2002 Allianz Ţiriac reuşeşte să urce pe primul loc în topul celor mai importanţi asigurători non-life din România. În fiecare din ultimii 8 ani - în intervalul 2002-2009, compania a realizat cel mai mare volum anual de prime brute subscrise, conservându-şi poziţia de lider al pieţei asigurărilor general.

Societatea Allianz-Tiriac Asigurari S.A. opereaza printr-o retea de 158 unitati ce acopera intreg teritoriul tarii, cuprinzand de 41 de sucursale si 117 agentii si puncte de lucru. Auditul societatii este asigurat de firma cu renume international KPMG.Valoarea capitalului social al Allianz-Tiriac Asigurari este de 30.470.830 RON. Numarul de actiuni emise este de 98.293 titluri cu valoare nominala de 310 RON fiecare.

Cod unic de înregistrare:6120740

Nr.Înmatriculare:J40/15882/1994

Obiective

- Dezvoltarea şi imbunatatirea asigurarilor non-viaţă

- Promovarea caliăţii şi adaptabilităţii serviciilor acordate clienţilor, prin punerea la dispoziţia acestora a formelor de asigurare adecvate situaţiilor specifice şi prin plata prompta a despăgubirilor.

1.2Structura funcţională

Structura organizatorică a societăţii reprezintă ansamblul persoanelor, subdiviziunilor

organizatorice astfel constituite încât să asigure premisele organizatorice în vederea realizării

obiectivelor stabilite. Principalele elemente componente ale unei structuri organizatorice sunt

următoarele: postul, funcţia, compartimentul, nivelul ierarhic, relaţiile organizatorice.

Postul reprezintă cea mai simplă subdiviziune organizatorică şi se concretizează în totalitatea obiectivelor şi sarcinilor omogene din punct de vedere al naturii şi complexităţii lor, desemnate în mod permanent şi organizat, conform particularităţilor unui loc de muncă.

Funcţia reprezintă totalitatea posturilor care au aceleaşi caracteristici principale şi care, după natura şi amploarea obiectivelor stabilite, sarcinilor, competenţelor şi responsabilităţilor, poate fi: de conducere societate, de conducere pe domenii de specialitate, de conducere compartimente, de execuţie.

Compartimentul reprezintă acele componente organizaţionale formate dintr-un număr de salariaţi, care sunt subordonaţi unei autorităţi unice şi care execută în mod permanent acelaşi tip de activităţi.

Nivelul ierarhic reprezintă totalitatea subdiviziunilor organizatorice situate la aceeaşi distanţă ierarhică de Adunarea Generală a Cooperatorilor.

Relaţiile organizatorice sunt raporturile ce se stabilesc între diferitele subdiviziuni ale organigramei instituite prin reglementări oficiale. În funcţie de natura lor, relaţiile organizatorice se pot divide în trei categorii: relaţii de autoritate, relaţii de colaborare, relaţii de control.

Societatea de Asigurari Allianz-Ţiriac Roman este condusă de un director de sucursala şi de un director adjunct de sucursala, în subordinea cărora se află urmatoarele departamente: contabil, juridic, daune şi asigurări(departamentul personal).

Contabilul şef este ales de Biroul executiv, iar numirea sa se va face cu avizul puterii executive.

Departamentul daune şi asigurări are următoarele atribuţii:

- Responsabilităţi ale inspectorului de dauna

- Determinarea acoperirii

- Declaraţia de renunţare şi stopare

Bibliografie

- https://www.allianzdirect.ro/asigurare/asigurare-auto-casco.html?utm_source=Google_Search&utm_campaign=Casco_Ongoing&utm_medium=cpc&gclid=CKPIpuCM7dQCFWoz0wodC34OxQ

- https://www.allianztiriac.ro/

- Sediul Allianz Tiriac Asigurari din Roman

Preview document

Allianz Țiriac - Pagina 1
Allianz Țiriac - Pagina 2
Allianz Țiriac - Pagina 3
Allianz Țiriac - Pagina 4
Allianz Țiriac - Pagina 5
Allianz Țiriac - Pagina 6
Allianz Țiriac - Pagina 7
Allianz Țiriac - Pagina 8
Allianz Țiriac - Pagina 9
Allianz Țiriac - Pagina 10
Allianz Țiriac - Pagina 11
Allianz Țiriac - Pagina 12
Allianz Țiriac - Pagina 13
Allianz Țiriac - Pagina 14
Allianz Țiriac - Pagina 15
Allianz Țiriac - Pagina 16
Allianz Țiriac - Pagina 17
Allianz Țiriac - Pagina 18
Allianz Țiriac - Pagina 19
Allianz Țiriac - Pagina 20
Allianz Țiriac - Pagina 21
Allianz Țiriac - Pagina 22
Allianz Țiriac - Pagina 23
Allianz Țiriac - Pagina 24
Allianz Țiriac - Pagina 25
Allianz Țiriac - Pagina 26
Allianz Țiriac - Pagina 27
Allianz Țiriac - Pagina 28
Allianz Țiriac - Pagina 29
Allianz Țiriac - Pagina 30
Allianz Țiriac - Pagina 31
Allianz Țiriac - Pagina 32
Allianz Țiriac - Pagina 33
Allianz Țiriac - Pagina 34
Allianz Țiriac - Pagina 35
Allianz Țiriac - Pagina 36
Allianz Țiriac - Pagina 37
Allianz Țiriac - Pagina 38
Allianz Țiriac - Pagina 39
Allianz Țiriac - Pagina 40
Allianz Țiriac - Pagina 41
Allianz Țiriac - Pagina 42
Allianz Țiriac - Pagina 43
Allianz Țiriac - Pagina 44
Allianz Țiriac - Pagina 45
Allianz Țiriac - Pagina 46
Allianz Țiriac - Pagina 47
Allianz Țiriac - Pagina 48

Conținut arhivă zip

  • Allianz Tiriac.docx

Alții au mai descărcat și

Allianz Țiriac Asigurări

1. Scurt istoric Bazele fundaţiei actualei afaceri Allianz-Ţiriac Asigurări au fost puse în anul 1994, odată cu înfiinţarea societăţii Asigurări...

Studiu de caz - efectuarea unei inspecții de risc cu întocmirea unui dosar de daună - piața auto

1. Scurt istoric al asigurării obligatorii de răspundere civilă auto Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto a apărut pentru prima dată...

Piața asigurărilor generale în România - studiu de caz SC Astra SA

INTRODUCERE „Dacă ar fi după mine, aş scrie cuvântul ”asigurare” pe uşa fiecărei case şi pe fruntea fiecărui om pentru că sunt convins că pentru...

Studiu privind asigurarea facultativă de avarii și furt a autovehiculelor la o societate de profil

la o societate de profil CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND ASIGURÃRILE 1.1. NECESITATEA SOCIAL – ECONOMICÃ A ASIGURÃRILOR Fiinta umanã, pe...

Practică la Groupama Asigurări

I. GROUPAMA – PREZENTARE ACTIVITATE Groupama este o societate de asigurari franceza, ce detine un loc fruntas atat pe plan national cat si...

Studiu comparativ privind asigurările de viață

CAP.1. ASPECTE TEORETICE SI ISTORICE ALE ASIGURĂRII 1.1.ORIGINEA ASIGURĂRILOR Începuturile asigurărilor isi au originea în cele mai vechi...

Asigurări locuințe - studii de caz

1.Introducere Pe parcursul dezvoltarii ei, societatea a fost impulsionata de efortul si stradania oamenilor de a se apara in fata unor evenimente...

Piața asigurărilor

Asigurarea este definita ca fiind operatia financiara ce decurge dintr-un contract sau dintr-o obligatie prevazuta de lege, prin care asiguratorul...

Te-ar putea interesa și

Asigurările de bunuri aparținând persoanelor fizice în România

In contextul economiei de piata, asigurarile constituie un segment al serviciilor, avand multiple valente. Rolul fundamental al acestora este cel...

Strategii în marketingul internațional al asigurărilor - studiu de caz SC Allianz-Tiriac Asigurări SA

CAPITOLUL 1. MIXUL DE MARKETING IN ASIGURĂRI 1.1 CONŢINUTUL ŞI CARACTERISTICILE SERVICIILOR DE ASIGURĂRI Asigurarea reprezintă un serviciu prin...

Asigurarea de Persoane

INTRODUCERE Asigurarile constituie o ramura de activitate, un sector al serviciilor cu multiple valente. Dincolo de rolul fundamental al acestora...

Studiu de caz piața asigurărilor din România

ARGUMENT Decizia de a alege drept tema a lucrarii de diploma „Studiu de caz: piata asigurarilor din Romania” nu a fost luata din dorinta de a...

Allianz Țiriac Asigurări

1. Scurt istoric Bazele fundaţiei actualei afaceri Allianz-Ţiriac Asigurări au fost puse în anul 1994, odată cu înfiinţarea societăţii Asigurări...

Asigurări non-viață din România în Contextul Uniunii Europene

INTRODUCERE Scopul acestui proiect este analiza unei societăti de asigurare. În vederea unui diagnostic complet al societăţii S.C. AllianzTiriac...

Management Strategic - SC Allianz-Tiriac SA

Despre Grupul Allianz Fondat in 1890 la Berlin, Allianz este liderul mondial in domeniul asigurarilor si, totodata, unul din cei mai mari...

Asigurarea de Clădiri Construcții Echipamente și Altor Bunuri

Follows our life everyday procuring goods and services or are engaged in society, organizations that provide these things. Statistical studies...

Ai nevoie de altceva?