Allianz Tiriac Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Allianz Tiriac Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 58 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Rahau Loredana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

1. Scurt istoric

Bazele fundaţiei actualei afaceri Allianz-Ţiriac Asigurări au fost puse în anul 1994, odată cu înfiinţarea societăţii Asigurări "Ion Ţiriac" SA (ASIT). Pornind de la zero, compania s-a instalat repede în fruntea ierarhiei operatorilor privaţi de asigurări. Creşterea accelerată a volumului de afaceri derulate a adus ASIT, în numai şase ani de existenţă, până pe poziţia secundă în topul celor mai importanţi asiguratori din România.

Dezvoltarea infrastructurii companiei - începând cu crearea şi diversificarea propriei oferte de produse, continuând cu atragerea celor mai buni specialişti locali din domeniul asigurărilor şi terminând cu extinderea reţelei teritoriale - a fost realizată cvasiexclusiv prin autofinanţare. În ciuda costurilor ridicate pe care lansarea unei afaceri de tip greenfield le impune, Asigurări "Ion Ţiriac" a generat într-un timp record rezultate pozitive pentru acţionarii săi.

Mizând iniţial, în principal, pe dezvoltarea relaţiilor cu clienţi ce desfăşurau activităţi în domeniile industrial şi comercial, ASIT a reuşit să creeze adevărate parteneriate pe termen lung cu asiguraţii, spre beneficiul ambelor parţi implicate.

Integrarea, în anul 2000, a societăţii ASITAîn grupul de asigurări german Allianz a întărit poziţia acesteia pe piaţa românească, statutul de membru al unuia dintre cele mai importante grupuri financiare din lume, conferind companiei rezultate - Allianz-Ţiriac Asigurări un avantaj competiţional sensibil, atât din perspectiva garantării stabilităţii financiare, cât şi în ceea ce priveşte angajamentul de a impune, pe termen lung, o marcă de prestigiu în România. În anul 2002, Allianz-Ţiriac a devenit liderul incontestabil al pieţei asigurărilor generale din România.

2. Allianz-Ţiriac - astăzi

Allianz-Ţiriac Asigurări este compania numarul unuApe piaţa românească a asigurărilor, atât la nivel agregat (asigurări generale şi de viaţă, cumulat), cât şi pe segmentul asigurărilor generale. Definitoriu pentru succesul Allianz-Ţiriac este echilibrul păstrat, în permanenţă, între ritmul de creştere, siguranţă financiară şi profitabilitate.

Strategia dezvoltării Allianz-Ţiriac a urmărit, în mod continuu, fructificarea oportunităţilor de creştere a afacerilor numai în măsura în care acestea au oferit garanţia menţinerii la niveluri superioare a tuturor indicatorilor care exprimă gradul de siguranţă financiară a companiei. Faptul că, indiferent de contextul economic general şi sectorial, Allianz-Ţiriac a reuşit să deruleze în mod constant o activitate profitabilă este o dovadă în plus a solidităţii afacerilor sale.

Diversificarea progresivă a gamei de produse în concordanţă cu nevoile clienţilor şi adaptarea lor la tendinţele cererii au reprezentat elemente de strategie care au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea echilibrată a afacerilor Allianz-Ţiriac Asigurări. Astăzi portofoliul de asigurări al companiei are o structură diversificată, incluzând practic toate tipurile de produse de protecţie şi planificare financiară, din gama asigurărilor generale, asigurărilor de viaţă şi sănătate, respectiv de pensii, capabile să acopere întreg spectrul de solicitări venite din partea clienţilor locali.

De 7 ani, suntem liderul absolutAal pietei agregate a asigurărilor din România

În anul 2003, Allianz-Ţiriac devine liderul absolut al pieţi asigurărilor din România, la nivel agregat (cumulat pe segmentele de asigurări generale şi de viaţă), dupa nivelul primelor brute subscrise. În fiecare din anii urmatori, inclusiv în penultimul an financiar încheiat (2009), compania a reuşit să-şi conserve această poziţie.

De 8 ani, suntem liderul pietei asigurarilor generale

La numai 8 ani de la fondarea companiei si dupa mai puţin de doi ani de la momentul integrării în Grupul Allianz - unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări şi financiare din lume, în 2002 Allianz-Ţiriac reuşeşte să urce pe primul loc în topul celor mai importanţi asiguratori non-life din România. În fiecare din ultimii 8 ani - în intervalul 2002-2009, compania a realizat cel mai mare volum anual de prime brute subscrise, conservându-şi poziţia de lider al pieţei asigurărilor generale.

Fisiere in arhiva (2):

  • Allianz Tiriac Asigurari.doc
  • proiect asig.ppt