Analiza si Evaluarea Profitului si Ratelor de Rentabilitatea la Intreprinderea Viorica-Cosmetic SA

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza si Evaluarea Profitului si Ratelor de Rentabilitatea la Intreprinderea Viorica-Cosmetic SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Structura, analiza și evaluarea profitului și ratelor de rentabilitatea la întreprinderea ”Viorica- Cosmetic” SA.

Pentru argumentarea analizei profitului și rentabilității în cele ce urmează, vom folosi cu titlu de exemplu informații preluate de la întreprinderea ”Viorica -Cosmetic” SA.

„Viorica-Cosmetic” S.A., cu sediul în mun. Chişinău, str. Mesager, 1, s-a fondat în baza Hotărării Parlamentului Republicii Moldova nr.623 din 03.11.1995, pe baza fabricii de parfumerie şi cosmetice „Viorica” şi a fost înregistartă, conform Certificatului de înregistrare Nr.105051409 din 22.02.1996 (anexa nr.1), eliberat de Camera de Înregistrare de Stat pe lîngă Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova. La momentul dat „Viorica-Cosmetic” SA are un personal de 179 angajaţi, inclusiv personalul administrativ, personalul productiv şi personalul auxiliar.

Capitalul statutar al intreprinderii constitue 17749870 lei a fost transformat in 1774897 actiuni simple cu valoarea nominala de 10 lei. 95, 852 % din actiuni aparțin Departamentului privatizării și administrării proprietăţii de stat și 4,148% apartin personalului de angajaţi.

Principalul gen de activitate al întreprinderii, este fabricarea produselor de parfumerie şi cosmetice.În prezent întreprinderea produe peste 200 de articole de parfumerii şi cosmetice, acordă sevicii în crearea compoziţiilor și odorantelor pentru parfumerii, cosmetice şi produse chimico-casnice, îndeplinește comenzi pentru executarea ambalajului și articolelor din mase plastice.

Principalele piețe de desfacere: Romania, Rusia Ucraina și alte țări membre CSI. Cota exportului s-a marit de la 8,3% la inceputurile activității societății pină la mai mult de 20% in prezent.

Întreprinderea este dotată cu utilaj modern de o capacitate înaltă de producere, ce permite lansarea unor produse de înaltă calitate. În anul 2001 a fost obținut Certificatul de Conformitate a Sistemei de Calitate la Cerințele Standardelor internaționale ISO 90001.

Procesul tehnologic se efectuează în încăperi de producere proprii, cu suprafaţa de 20800 m.p.

2.1 Estimarea rezultatelor financiare și formarea profitului.

Așa cum am prezentat în capitolul I al lucrării, profitul e o sursă indispensabilă de informație și apreciere, este un "barometru" care oferă informații în legatură cu deciziile luate pentru adaptarea activității la cerințele pieței, iar sursa informațională primară în baza căreia se face analiza profitului și rentabilității este Raportul privind rezultatele financiare, componentă a Bilanțului Contabil. Continuțul și structura Raportului privind rezultatele financiare permite analiza dinamică și structurală a profitului pornind de la gruparea veniturilor și cheltuielilor după natura lor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Evaluarea Profitului si Ratelor de Rentabilitatea la Intreprinderea Viorica-Cosmetic SA.doc