Analiza vanzarilor pe piata asigurarilor din Romania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza vanzarilor pe piata asigurarilor din Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 35 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: conf.univ.Dr.Boaja-Dan-Marin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

INTRODUCERE
CAPITOLUL I. ABORDĂRI TEORETICE ALE ASIGURĂRILOR
1.1. Conceptul de asigurare
1.2. Funcțiile asigurărilor
2. PIAȚA ASIGURĂRILOR
2.1.Concept și caracteristici generale
2.2. Elementele pieței de asigurări
2.3. Caracteristicile pieței de asigurare
CAPITOLUL II. CLASAMENTUL CELOR MAI BINE VÂNDUTE PRODUSE
CAPITOLUL III. METODOLOGIA CERCETARII
III.1 Istoricul companiei Groupama
III.2 GROUPAMA- Prezentare
III.3 Profilul Competitivității și Analiza groupama
CAPITOLUL IV.ANALIZA SWOT
IV.1STRATEGII DE MARKETING PROPUSE
IV.2. Date financiar contabile pe ultimii 3 ani
IV.3Concluzii și recomandări
CAPITOLUL V.CONCLUZII
Bibliografie

Extras din document

INTRODUCERE

Pe parcursul timpului oamenii au căutat să dezvăluie și să folosească diverse mijloace de protecție împotriva riscurilor generatoare de pagube potențiale la care erau arătate activitățile lor de producție și de comercializare, precum și persoanele care executau asemenea activitați.

În zilele noastre s-au ivit și alte pericole foarte variate, din cauza perfecționării continue a tehnicii și tehnologiilor, creării de aglomerări urbane, creșterii numărului de mijloace de transport etc. În aceste condiții, rolul principal îi revine agentulului de asigurare în a face față concurenței și a vinde prospectului o poliță.

Importanța strategiei de vânzare este crucială succesului unui business, pentru că aceasta va ajuta gestionarea obiectivelor creșterii de vânzari pe termen lung și va contribui la creșterea business-ului în întregime. Aceasta va ajuta la identificarea și clarificarea eforturilor de vânzare și a acțiunilor de urmat pentru a atinge obiectivele.

O strategie de vânzare va ajuta în același timp la monitorizarea progresului companiei.Este o parte foarte importantă a planului de afaceri a companiei , pentru că nu va ajuta doar la înțelegerea mai bună a nevoilor clienților ci și la crearea unei comunicări mai eficiente și a unei relații bazate pe crezare.

„Aparitia asigurarilor este legata de necesitatea ca oamenii sa se ajute reciproc in cazul daunelor in permanenta crestere, iar a reasigurarilor pentru sprijinirea intre ei a celor care administreaza fondurile si activitatile de asigurare. Altfel spus este vorba de preluarea daunelor si a procesului de dezdaunare pe cat mai multe umere.

Asigurarea exprima in principal o protectie financiara pentru pierderile suferite de oameni saLi companii datorate unor diverse riscuri. Acordul de vointa este primul principiu debaza care permite realizareaunui contract intre asigurat si asigurator, prin care asiguratul beneftciaza de protectie pentru riscurile pe care si le-a asumat asiguratorul. Asiguratorul printr-un contract de asigurare se obliga sa plateasca contravaloarea daunelor in cazul producerii unuia din riscurile asumate. Un alt principiu pe care il are asigurarea este principiul mutualitatii prin care fiecare asigurat contribuie cu o suma de bani, numita prima de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asiguratorul acopera daunele sulerite de asigurati.

În cele ce urmează, voi încerca să prezint principalele strategii de vânzare aplicate de către asigurători, inclusiv cu exemplificări pe piața românească, precum și reușita acestora.”

CAPITOLUL 1. ABORDĂRI TEORETICE ALE ASIGURĂRILOR

1.1. Conceptul de asigurare

„Comunitatea de risc și mutualitatea au constituit premise esențiale pentru înțelegerea faptului că în fața unor pericole doar “unirea face putere”, la fel ca și pentru a le face față este utilă constituirea unui fond comun al cărui utilizare să aibă loc pe baza principiului “toți pentru unul și unul pentru toți”.

Asigurarea este una dintre cele mai vechi descoperire a omenirii. Conceptul ei se pierde în adâncimea

secolelor.

Primele forme de asigurare după părerea savanților, se găsesc cu două milenii înaintea erei

noastre în legile lui Hammurabi, care a anticipat încheierea unor alianțe între participanți la caravana comercială asupra la aceea ca să suporte relationând unul din ei în drum de pe urma atacurilor tâlhărești, jafurilor, furturilor etc.

Ce se cunoaște despre asigurare? Întrebarea aceasta a atras atenția multor cercetători. Divulgarea problemelor asigurării îi sunt consacrate lucrările multor economiști și juriști din diferite țări.

Aproape fiecare savant, care s-a îngrijit de problemele asigurării avea tendința să formuleze noțiunea proprie de asigurare.

Pentru conversarea teoriilor și noțiunilor contemporane a asigurării, în anul 1960, la Luxemburg a fost întrunit primul congres al Uniunii Internaționale a legislației cu referire la asigurarea (AIDA).

Paretea dificilă se rezumă în destăinurea esenței acestei categorii economice, ce este la prima vedere simplă și clară, într-o astfel de noțiune, care pe de o parte nu va fi prea limitată și va avea în compozitiev toate tipurile de asigurare, iar pe de altă parte să nu fie prea amplă, ca să nu cuprindă în sfera sa elemente străine.”

„Examinarea noțiunilor de asigurare existente trebuie de început cu cea formulată de V. K. Raiher, deoarece ea a fost prima, iar apoi într-o oarecare măsură a fost pusă la baza celorlalte noțiuni, care au apărut mai târziu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza vanzarilor pe piata asigurarilor din Romania.docx

Bibliografie

Anghelache C., Cucu Y. (2007) - Modelare - sinteze si studii de caz, Editura Artifex, Bucuresti Anghelache C., Dumbrava M. (2008) - Metode cantitative pentru analizele financiar - bancare, Editura Artifex, Bucuresti
Anghelache C. (2009) - Modelare financiar -bancara, Editura Artifex, Bucuresti
Anghelache C. (2008) - Modelarea si simularea proceselor economice, Editura Artifex, Bucuresti
Anghelache C. (1996) - Masurarea si compmarea dezvoltarii economice, Editura Economica, Bucuresti
Bennett C. (2002) - Dictionar de Asigurari, Editura Trei
Bistriceanu Gh.D,Bercea F,Macovei E, “Lexicon de protectie sociala,asigurari si reasigurari”,Editura Karat,Bucuresti,1997).
Cetina Iuliana(coord),Brandabur Ecaterina Ralca,Constantinescu Mihaela,”Marketingul serviciilor - teorie si aplicatii,Editura Uranus,2006,p 268).
Constartinescu D.A. (2002) - Cadrul juridic si Asigurarile, Colectia Nationala, Bucuresti
Constantinescu D.A. (2002) - Traditie in Asigurari, Colectia Nationala, Bucuresti
Dobrin M., (2000) - Asigurari si Reasigurari, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti 15. Galiceanu I., Galiceanu M. (1999) - Asigurari interne si internationale, Editura Spirit Romanesc,Craiova
.Iosif Gh.N,Gherasim Al,Crisan N,Galiceanu I,Sauer G,Tanasescu P,”Sistemul de asigurari in Romania,Editor “Tribuna Economica,Bucuresti,1997,p 106).
Swiss Re, Sigma Nr.2/2011 Tanasescu, P., Lazarescu, S., Dragota, M., Serbanescu, C. (2007)
Văcărel, I., Bercea, F. (2007),Asigurari moderne de bunuri și servicii, Editura ASE, București
- Revista de Specialitate Insurance Profile
- www.GROUPAMA.ro
- www. asigura.ro