Asigurarea Autovehiculelor pentru Avarii si Furt

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Asigurarea Autovehiculelor pentru Avarii si Furt.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 69 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

CAP I . PREZENTARE ASIROM
I .1 ACTIONAR
I. 2 STRUCTURA SOCIETATII
I .3 POZITIA PE PIATA ROMANEASCA DE ASIGURARI
I. 4 CLIENTI ASIROM
I. 5 COLABORARI SI REASIGURARI
I. 6 DISTINCTII
I. 7 OFERTA DE ASIGURARI ASIROM
I. 8 DATE FINANCIARE 2007
CAP II. PROTOFOLIUL DE ASIGURARI
II. 1 ASIGURARI DE BUNURI
II. 2 ASIGURAREA CLADIRILOR / APARTAMENTELOR
II. 3 ASIGURAREA ECHIPAMENTELOR ELECTRONICE
II. 4 ASIGURAREA DE INCENDIU SI ALTE CALAMITATI
II. 5 ASIGURARI DE RASPUNDERE CIVILA
II. 6 CASA, BUNURILE, RASPUNDERE CIVILA FATA DE TERTI
II. 7 ASIGURAREA OBLIGATORIE DE RASPUNDERE CIVILA AUTO
II. 8 ASIGURAREA FACULTATIVA DE RASPUNDERE CIVILA AUTO
II. 9 ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA FATA DE TERTI
II. 10 ASIGURARI COMPLEXE
CAP III. ASIGURAREA DE AVARII SI FURT A AUTOVEHICULELOR
III. 1 OBIECTIVUL ASIGURARII
III. 2 INCHEIEREA ASIGURARII
III. 3 INCEPUTUL SI INCETAREA RASPUNDERII ASIGURATORULUI
III. 4 PERIOADA ASIGURATA
III. 5 LIMITA GEOGRAFICA
III. 6 RISCURI ACOPERITE
III. 7 EXCLUDERI
III. 8 SUMA ASIGURATA
III. 9 PLATA DESPAGUBIRILOR
III. 10 OBLIGATIILE ASIGURATULUI
III. 11 OBLIGATIILE ASIGURATORULUI
III. 12 BENEFICIILE INCHEIERII ASIGURARII
CAP IV. STUDIU DE CAZ
CAP V . CONCLUZII
ANEXE
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

S.C.ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ - ASIROM S.A este înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului cu nr. J40/304/08.02.1991, cod unic de înregistrare nr.336290, reprezentată legal de dl. Schneider Boris Johannes, în calitate de director general.

De peste 16 ani, ASIROM este un lider şi un formator de opinie, putând fi, astfel considerat un adevărat deschizător de drumuri.

Obiectivul principal al ASIROM este ridicarea serviciilor oferite asiguraţilor la rang de excelenţă - orientarea către necesităţile clienţilor şi deschiderea spre nou fiind misiunea fundamentală a companiei.

Rezultatul financiar obţinut de ASIROM în anul 2006 indică o evoluţie pozitivă a societăţii, astfel, profitul obţinut de ASIROM pentru anul 2006 este de 14 milioane lei, rezervele tehnice brute depăşind 483 milioane lei.

În anul 2006, ASIROM a înregistrat venituri totale de 640 milioane lei, cu 8,2 % mai mult ca anul trecut; primele brute subscrise au însumat 600 milioane lei, din care:

88 milioane lei asigurări life – o creştere de 6,6% faţă de 2005;

512 milioane lei asigurări non-life – o creştere de 4,3% faţă de 2005.

Creşterile cele mai importante s-au înregistrat la asigurările de incendiu şi alte calamităţi naturale, asigurările CASCO şi asigurările agricole.

Important este de reţinut cifra de 562 milioane lei, reprezentând prime subscrise nete din reasigurare.

ASIROM a plătit clienţilor săi, în cursul anului 2006, despăgubiri şi sume asigurate şi indemnizaţii brute în valoare de 399 milioane lei.

Atuurile ASIROM sunt consolidate cu perseverenţă an de an, compania construindu-şi cu profesionalism:

Cel mai mare număr de clienţi;

Cea mai puternică reţea teritorială;

Cel mai mare număr de specialişti în domeniu;

Cel mai mare portofoliu de asigurări.

Dovadă a reputaţiei de care se bucură ASIROM, stă faptul că, pentru al doilea an consecutiv, cititorii renumitei publicaţii Reader’s Digest au votat ASIROM ca fiind câştigătoarea încrederii lor la categoria asigurări. În anul 2007 ASIROM a primit 32,4 % din voturile exprimate, faţă de anul precedent când a fost votată în procent de 22,2 %, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă a încrederii în companie. Mai mult, potrivit Cărţii Albe a IMM-urilor – ediţia 2006, ASIROM este asigurătorul preferat în rândul antreprenorilor (34,5% din firme), ocupând detaşat primul loc în acest clasament.

Extinderea şi diversificarea continuă a portofoliului de asigurări, sistemul flexibil de contractare, cotaţiile negociabile şi permanenta adaptare la dinamica pieţei asigurărilor şi la condiţiile specifice economiei româneşti, vasta reţea de unităţi teritoriale şi de specialişti sunt elementele esenţiale ale strategiei ASIROM pentru a stabili cu partenerii de afaceri relaţii pe termen lung bazate pe încredere şi respect reciproc.

Astfel, descoperim reţeta succesului companiei şi setul propriu de valori - siguranţă – profesionalism – promptitudine – experienţă – tradiţie, care reprezintă fundamentele unui nume cu renume.

Sistemul de Management al Calitatii – ISO 9001: 2000

Compania Asirom a finalizat certificarea Sistemului de Management al Calităţii, după cerinţele standardelor internaţionale ISO 9001, pentru asigurările generale şi de viaţă, operaţiunile de reasigurare şi pentru activitatea de soluţionare a daunelor, a anunţat, joi, societatea de asigurări.

"Eforturile depuse de conducerea societăţii şi de toţi ceilalţi angajaţi au fost recompensate prin obţinerea certificatului ISO 9001 emis de către prestigiosul organism de certificare Moody International, sub marca de acreditare DAR-TGA, fapt care a coincis cu alt moment de recunoaştere pe plan internaţional şi anume integrarea României în Uniunea Europeană ca membru cu drepturi depline", se arată într-un comunicat al companiei.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a impus, la jumătatea lunii noiembrie 2006, procedura de redresare financiară la Asirom, datorită faptului că Asirom nu a transmis în termen situaţiile şi documentele solicitate de entitatea de supraveghere.

Un comunicat al Asirom din noiembrie 2006 preciza că "deşi în cursul anului 2006, Asirom s-a confruntat cu probleme deosebite, cauzate de achitarea, către bugetul de stat, a unor diferenţe de taxe şi impozite în cuantum de 23 milioane lei, precum şi de creşterea valorii despăgubirilor achitate asiguraţilor şi/sau persoanelor păgubite (efectuând plăţi zilnice de aproximatv 1,6 milioane lei), considerăm că nu există motive reale pentru a pune în discuţie soliditatea financiară a societăţii. Asirom a contestat, inclusiv pe cale judecătorească, rezultatele controlului fiscal, urmând ca instanţa să se pronunţe asupra legalităţii şi temeiniciei actului de control fiscal".

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Autovehiculelor pentru Avarii si Furt.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA NICOLAE TITULESCU FACULTATEA FINANTE BANCI