Asigurarea Cladirilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurarea Cladirilor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: TANASESCU PAUL

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Asigurari, Economie

Extras din document

Asigurarile, sunt singurul mod in care te poti proteja impotriva riscurilor, care ti-ar putea aduce tie, sau celor dragi pagube. Riscul face parte din viata noastra. Asigurarile limiteaza sau anuleaza efectele producerii acestor riscuri, prin despagubirile pe care le acorda pentru asigurarile pe care le ofera. Indiferent cat de mult a evoluat umanitatea, un lucru este cert: nu putem controla tot ceea ce se intampla in jurul nostru, cel mai bun exemplu fiind natura (inundatii, cutremure, traznet, incendii ).

Constructia sau cumpararea unei case si asigurarea de locuinta sunt de nedespartit. O casa, o vila sau un apartament este o investitie semnificanta, iar pagubele produse in cazul unei cutremuri, explozii sau chiar si in cazul unui furt prin efractie ne pot darama investitia de o viata. In tarile din vest, o asigurare de locuinta este obligatorie, si va deveni obligatorie si in Romania incepand cu anul 2009. Se ivesc insa multe intrebari in noi, cand vine vorba de asigurarea locuintei.Prima nelamurire, o intrebare poate cel mai des intalnita, este costul unei prime de asigurare. Acesta este aproximativ 0,3% pe an, din valoarea totala a locuintei. Acesta inseamna, ca daca avem un apartament care valoreaza 60 de mii de euro, prima de asigurare pe un an intreg costa in jur de 200 de euro. Este o suma relativ mica, daca ne gandim ca pentru aceasta avem o asigurare totala a apartamentului.

Societatile de asigurari abordeaza in mod diferit problema asigurarii cladirilor. Astfel unele societati emit conditii particulare, unice privind asigurarea bunurilor impotriva incendiilor, indiferent daca aceastea se refera la bunuri cu destinatie civila (cladiri de locuit, anexe gospodaresti) sau alte bunuri cu destinatie comerciala sau industriala (unitati de alimentatie publica, magazine, depozite de marfuri, unitati de productie, prestari de servicii, ateliere).

Alte societati grupeaza bunurile acceptate in asigurare in functie de destinatia acestora si de natura riscurilor la care sunt supuse. Ca urmare ele stabilesc conditii particulare distincte privind, spre exemplu: polita de incendiu, dupa cum este vorba de riscuri civile sau de riscuri comerciale si industriale. In ambele cazuri, insa, tarifele de prime se diferentiaza in functie de felul si destinatia bunurilor respective.

Imbunatatirile constructive si dotarile cu instalatii si echipamente ulterioare emiterii politei se asigura in baza unui supliment de asigurare si cu plata diferentelor de prima de asigurare.

In general asiguratorii ii despagubesc pe asigurati pentru pagubele materiale directe cauzate de:

1) Riscuri de baza:

- incendiu, prin care se intelege un foc de mare intindere sub forma de flacari deschise care insotesc arderea si care s-a produs in absenta unei vetre destinate acestui scop sau a iesit din vatra, avand forta de a se extinde prin propria sa putere ;

- trasnet, respectiv descarcare electrica atmosferica directa asupra cladirii asigurate ;

- explozie (urmata sau nu de incendiu), chiar daca a avut loc in afara cladirii, fara insa a fi cauzata de dispozitive explozive;

- caderea aparatelor de zbor (aeronave si vehicule spatiale), a unor parti ale acestora sau a obiectelor transportate, sau impactul cu acestea ;

- lovirea accidentala si neintentionata, de catre vehicule rutiere, altele decat cele apartinand asiguratului, a cladirii asigurate;

2) Riscuri extinse

Sunt cuprinse riscurile de baza la care se adauga si pagubele produse de :

- inundatii si aluviuni, furtuna, uragan, vijelie, tornada, ploaia torentiala - efectul direct inclusiv cele cauzate de patrunderea apei prin sparturile si rupturi provocate acoperisului, peretilor, usilor si ferestrelor prin manifestarea violenta a fenomenelor atmosferice impreuna cu ploaia torentiala, grindina - efecte directe;

- prabusire si/sau alunecare de teren din cauze naturale;

- greutatea zapezii si/sau ghetii si efecte ale acestora;

- avalanse de zapada si efectele acesteia;

- demolarea,demontarea sau mutarea in alt loc a cladirii sau a unei constructii in care se aflau bunurile asigurate, daca aceasta se face pentru a opri intinderea incendiului sau la o amenintare brusca de inundatie, prabusire sau alunecare de teren.

3) Toate riscurile

Sunt incluse sub aceasta acoperire Riscurile de Baza si Riscurile Extinse la care se adauga si pagubele produse de :

- cutremur de pamant, inclusiv efectele indirecte provocate de acesta, numai pentru riscurile asigurate ;

- avarii accidentale ale instalatiilor de apa, canal sau incalzire centrala, prin care se intelege paguba cauzata de scaparile accidentale de apa.

- inundarea apartamentelor de apa provenita de la vecini ;

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Cladirilor.doc