Asigurarea de Tip Unit-Liked la Generali

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurarea de Tip Unit-Liked la Generali.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 76 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf.dr. Cristina Ciumaş

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

CAP. I. GENERALI GROUP

1.1. ISTORIA GENERALI GRUP ÎN LUME

Pe 26 decembrie 1831, la Trieste, în nordul Italiei, ia fiinţă Compania Assicurazioni Generali Austro-Italiche. Fondatorii acestei companii au fost: Leone Pincherle – Ministrul Comerţului, Isacco Pesaro Maurogonato – Ministrul Poştelor şi Finanţelor şi Daniele Francesconi – Şeful Legiunii Treviso. Principalul obiect de activitate îl reprezenta asigurarea mărfurilor transportate pe cale navală.

În primii ani de la înfiinţare s-au deschis sucursale în metropolele vremii: Viena, Budapesta, Praga, precum şi la Bordeaux şi Marsilia. Expansiunea companiei a continuat, în deceniile următoare deschizându-se sucursale, atât în alte state europene – Franţa, Germania şi Elveţia cât şi peste ocean, în America şi în Asia.

În prezent, Generali este una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume, situându-se între primii trei asigurători europeni. Grupul Generali include în prezent peste 630 de companii de pe toate continentele. 66.000 de angajaţi deservesc cele peste 54 de milioane de clienţi din întreaga lume, 40 de ţări din 5 continente. Pe plan european Generali este lider pe sectorul asigurărilor de viaţă, ramură care generează peste doua treimi din veniturile grupului.

În 2006, Generali Group, avea 630 companii din care: 315 companii consolidate, din care: 113 companii de asigurare şi 126 companii financiare şi imobiliare. Totalul primelor brute a fost de 64,5 mld. euro: primele brute provenite de la asigurările de viaţă au fost de 46,1 mld. euro, iar cele de la asigurările non-viaţă au fost de 18,4 mld. euro. Generali Group a avut un profit de 2,4 mld. euro şi a administrat active în valoare de 333 mld. euro.

În 2007, Generali Group, avea 630 companii din care: 344 companii consolidate, din care: 113 companii de asigurare şi 126 companii financiare şi imobiliare. Totalul primelor brute a fost de 66,2 mld. euro. Profitul a fost de 2,9 mld. euro.

Principalele pieţe pe care îşi desfăşoară activitatea sunt: Italia, Germania, Franţa, Austria, Elveţia, Spania, Ungaria, Serbia, Ucraina, Israel, Mexic, Argentina.

În 2008, Generali Group, îşi propune:

a) o creştere a primelor peste nivelul pieţei,

b) 10% creştere anuală în sectorul asigurărilor de viaţă,

c) rata combinată de 95,5%,

d) creşterea cu 50% a primelor consolidate.

Planul de strategie se bazează pe 3 principii:

a) creştere şi inovaţie,

b) model standard de organizare atât la nivel de ţară, cât şi în structurile cheie ale Grupului din întreaga lume,

c) majorarea / optimizarea capitalului

1.2. GENERALI ASIGURĂRI ÎN ROMÂNIA

Istoria Grupului Generali în România începe în anul 1835, odată cu înfiinţarea primei sucursale, în cel mai mare oraş comercial românesc al epocii, Brăila, şi având, în principal, ca obiect de activitate, asigurarea mărfurilor transportate.

La data de 19 martie 1897, tot la Brăila, beneficiind şi de capital românesc, prin participarea Băncii Marmorosch Blank&Co., se înfiinţează Societatea Românã de Asigurări Generale. Aceasta a reuşit, chiar de la început, în principal datorită puternicelor sale legături internaţionale, ca poliţele de transport emise să fie agreate pentru prima dată de băncile şi instituţiile din străinătate, având acelaşi regim cu marile societăţi de asigurare din Occident.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea de Tip Unit-Liked la Generali.doc