Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3280
Mărime: 254.23KB (arhivat)
Publicat de: Barbu Danilă
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

CAPITOLUL I

ASPECTE TEORETICE

Maşina este, pentru mulţi dintre noi, mai mult decât o simplă modalitate de deplasare, ea reprezintă diferenţa dintre a ajunge la timp la serviciu şi a întârzia (din cauza transportului în comun care niciodată nu vine la timp), diferenţa dintre a putea vizita diferite locaţii turistice şi a depinde de alţi pentru acest lucru, şi nu în ultimul rând, reprezintă independenţa de a ajunge oriunde oricând şi un statut social ridicat.

Astfel, în contextul unei lumi în continuă schimbare necesitatea unui sistem cât mai adecvat din punct de vedere al relaţiei dintre asigurator şi asigurat părea inevitabil.Astfel, apare după anul 1990 sistemul reglementat de casco din România.

Asigurarea CASCO de tip- asigurare facultativă, acoperă în general două categorii de riscuri: diverse daune materiale (avarii) produse maşinii, precum şi furtul acesteia.

Asigurarea CASCO, la fel ca majoritatea asigurărilor generale, se încheie uzual pe o perioadă de un an.

Costul asigurării (prima de asigurare) poate fi achitat în rate subanuale sau integral, la încheierea asigurării, situaţie în care unele companii acordă reduceri.

Asigurarea are valabilitate pe teritoriul României. În cazul deplasării în străinătate se poate opta, contra cost, pentru extinderea asigurării CASCO pe durata călătoriei.

Înainte de a încheia acest tip de asigurare trebuie cunoscute toate condiţiile generale de asigurare, condiţiile speciale, să se acorde atenție parcurgerii și înțelegerii clauzelor contractuale, îndeosebi a celor referitoare la riscurile acoperite în asigurare, excluderi, valoarea franşizei, proceduri de avizare şi lichidare a daunei (cum trebuie procedat în cazul producerii riscurilor asigurate, care sunt unitățile reparatoare la care vă puteți adresa etc).

În înţelesul condiţiilor generale de asigurare, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:

Asigurat: persoana fizică sau juridică, nominalizată în contractul de asigurare, care în schimbul plăţii primei de asigurare se asigură pentru riscurile prevăzute în contractul de asigurare.

Asigurator: persoana juridică (societate de asigurare) autorizată să desfăşoare activităţi de asigurare, care, în schimbul primei de asigurare încasată de la Asigurat, îşi asumă răspunderea de a acoperi pagubele produse autovehiculelor asigurate, ca urmare a producerii unui risc asigurat.

Beneficiar: persoana desemnată de Asigurat şi menţionată în contractul de asigurare, îndreptăţită să primească despăgubirea în cazul producerii riscurilor acoperite.

Contractant al asigurării: persoana care încheie contractul de asigurare pentru asigurarea unor riscuri privindu-l pe Asigurat şi se obligă faţă de Asigurător să plătească prima de asigurare.

Contractul de asigurare: poliţa de asigurare împreună cu prezentele condiţii generale de asigurare, condiţiile speciale de asigurare, clauzele, cererea-chestionar, raportul inspecţiei de risc, specificaţiile de asigurare, suplimentele de asigurare, declaraţiile făcute în scris de Asigurat, lista societăţilor din străinătate mandatate de Asigurător să regularizeze daunele în ţara respectivă.

Dauna (pagubă): prejudiciul material suferit de Asigurat în urma producerii riscurilor asigurate.

Dauna parţială: prejudiciul material suferit de Asigurat în urma avarierii vehiculului asigurat, astfel încât, prin reparare sau înlocuirea unor părţi componente, vehiculul poate fi adus în starea anterioară producerii evenimentului asigurat.

Preview document

Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 1
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 2
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 3
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 4
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 5
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 6
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 7
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 8
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 9
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 10
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 11
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 12
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 13
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 14
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 15
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 16
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 17
Asigurarea de Transport Auto în Condițiile Economiei de Piață - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Asigurarea de Transport Auto in Conditiile Economiei de Piata.docx

Te-ar putea interesa și

Aplicație la SC Petrom SA București - membru OMV Group

CAP. I. PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII 1.1. Tipul societatii si obiectul de activitate S.C. Petrom S.A. Bucuresti a functionat pâna la...

Rolul transportului în sistemul de logistică

Introducere Actualitatea temei. Competiţia internaţională şi expansiunea geografică a pieţelor a forţat producătorii şi exportatorii să se...

Analiza Tehnologiei și Organizării Traficului

1. INTRODUCERE Transportul auto este una din cele mai importante ramuri în Republica Moldova, care are la bază rezolvarea problemelor necesităţii...

Management în Transport

Capitolul 1 Transporturile si dezvoltarea economica 1.1 Obiectul si importanta activitatii de transport Functionarea normala a vastului si...

Concurența în activitatea comercială în baza SRL Unic-Service

INTRODUCERE Actualitatea temei de cercetare. Unul din cele patru elemente fundamentale ale economiei de piaţă, în calitate de sistem economic,...

Strategie Concurențială

Lucrarea de fata prezinta o analiza a industriei petroliere din România din punct de vedere a pozitionarilor strategice alese de companiile din...

Asigurările de bunuri aparținând persoanelor fizice în România (xyz sa)

CAPITOLUL I Introducere 1.1. Evoluţia asigurărilor în România Activitatea din domeniul asigurărilor de bunuri, persoane şi răspundere civilă,...

Construcția mărcii Petrom

1. PREZENTAREA ORGANIZATIEI 1.1. Scurt istoric S.C. OMV PETROM S.A Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati...

Ai nevoie de altceva?