Asigurarea Eurocasco pentru Autovehicule de la Astra Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurarea Eurocasco pentru Autovehicule de la Astra Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Serbanescu Cosmin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

ASIGURAREA EUROCASCO PENTRU AUTOVEHICULE DE LA ASTRA ASIGURĂRI 1
I. Introducere 3
II. Obiectul asigurării 5
III. Riscuri asigurate 5
IV. Excluderi 7
V. Sume asigurate 7
VI. Perioada asigurată 8
VII. Primele de asigurare 8
VIII. Constatarea daunelor și plata despăgubirilor 9
IX. Concluzii 12
X. Bibliografie 13
Anexa: Model de polita CASCO 14

Extras din document

I. Introducere

"New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asigurătorilor...fără asigurări, n-ar exista zgârie-nori, deoarece nici un muncitor n-ar accepta să lucreze la o asemenea înălțime, riscând să facă un plonjon mortal și să-și lase familia în mizerie; fără asigurări, nici un capitalist nu ar investi milioane pentru a construi astfel de clădiri, pe care un singur muc de țigară le-ar putea transforma în scrum; fără asigurări, nimeni nu ar circula cu automobilul pe străzi.

Chiar cu un Ford, un bun șofer este constient de faptul că în fiecare clipă riscă să dea peste un pieton." (Henry FORD)

Indiferent de contextul economic și social în care acționează, persoanele fizice și juridice sunt supuse diferitelor riscuri. Acest fapt a determinat amplificarea și diversificarea cererii de asigurări, ceea ce a condus la creșterea gradului de complexitate a produselor de asigurare, concretizate în dezvoltarea diferitelor segmente din cadrul pieței asigurărilor.

La nivel mondial, evoluția domeniului asigurărilor se concretizează în dezvoltarea și perfecționarea continuă a unei multitudini de produse de asigurare, concepute pentru a răspunde nevoilor tot mai complexe ale populației și agenților economici.

Un domeniu important în care oamenii sunt expuși accidentelor este acela al traficului rutier. Acest aspect reiese și din graficul de mai jos, care prezintă situația accidentelor grave din România pe o perioada de 5 ani (2004-2008).

Se observa ca numărul accidentelor grave a atins un maxim în anul 2008, această creștere fiind mult mai vizibilă în ultimii doi ani ai perioadei alese, dupa ce în 2006 se înregistrase o mică scădere.

Și la nivelul deceselor și victimelor se observă aceeași tendință, numărul morților și al răniților fiind în creștere. De remarcat, numărul foarte mare al deceselor, acestea reprezentând aproximativ 50% din numărul victimelor. De asemenea din tabel reiese că orice accident se soldează cu cel puțin un rănit sau un mort.

In aceste conditii, asigurarea CASCO, care reprezinta o asigurare facultativa a autovehiculelor pentru accidente si furt, se dovedește a fi necesară.

Tabel 1: Situația accidentelor grave din România pe o perioadă de 5 ani (2004-2008)

2004 2005 2006 2007 2008

Accidente grave constatate 6.707 6.905 6.745 8.203 10.242

Morti 2.328 2.491 2.460 2.712 2.947

Raniti 5.503 5.637 5.406 6.779 9.072

În continuare, vom prezenta câteva aspecte legate de “Asigurarea EuroCasco pentru autovehicule” de la societatea Astra Asigurări.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Eurocasco pentru Autovehicule de la Astra Asigurari.doc

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREȘTI FACULTATEA DE FINANȚE ASIGURĂRI BĂNCI ȘI BURSE DE VALORI