Asigurarea Marfurilor in Transporturile Maritime

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurarea Marfurilor in Transporturile Maritime.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Firtescu Bogdan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

Capitolul 1: Caracterizare general 1
Capitolul 2: Practici interne şi internationale 5
2.1. Avarii 5
2.2. Condiţiile de asigurare a mărfurilor 7
2.3 Prima de asigurare 9
Capitolul 3: Evoluţia şi structura pe piaţa internă şi internaţională 11
3.1.Evoluţia şi structura asigurărilor maritime internaţional 11
3.2. Evoluţia şi structura asigurărilor maritime intern 15
Concluzii 16
Bibiografie 17

Extras din document

Capitolul 1

Caracterizare generală

Începuturile asigurărilor îşi au originea în cele mai vechi timpuri;ele se pierd în negura vremurilor, oamenii de stiinţă neavând posibilitatea să stabilească decât cu aproximaţie perioadele istorice ale apariţiei lor.

Asigurarea maritimă este prima formă de asigurare, începutul ei datând înca din antichitate. Apariţia ei, ca prima forma de asigurare, este explicată prin legatura strânsă: comerţ - navigaţie maritimă, descoperindu-se că navele, mărfurile şi vieţile omeneşti erau expuse riscurilor mării.

De-a lungul unei perioade îndelungate de timp, proprietarii navelor au fost aceiaşi cu proprietarii mărfurilor şi, ca urmare, există o singură poliţa de asigurare, care acoperea atât mărfurile, cât si nava. Acest lucru era posibil pentru că interesul aparţinea aceleiaşi persoane. Ulterior, s-a trecut la o specializare determinată, preponderent, de evoluţia comerţului, aparând o diferenţiere între persoanele interesate în proprietatea asupra mărfurilor şi a navelor şi, deci, două forme de asigurare, două tipuri de contracte de asigurare, în funcţie de acelaşi interes:

- asigurarea navelor - CASCO;

- asigurarea mărfurilor - CARGO.

Asigurarea maritima, ca ramură a asigurarii de bunuri, protejează navele maritime şi fluviale, celelalte ambarcaţiuni şi instalaţiile folosite în porturi, precum şi încarcaturile acestora, contra unui complex de riscuri.

Riscurile maritime au ca obiect anumite daune, a căror probabilitate este, mai mult sau mai putin, cunoscută dar, în nici un caz, nu se apropie de certitudine.

Scopul asigurării maritime constă în asigurarea contra acelor evenimente care se pot produce şi nu contra evenimentelor care trebuie să se producă. Din aceasta cauză, în literatura de specialitate şi în practica internaţionala a asigurărilor, întâlnim, frecvent, doua mari categorii de riscuri:

1. riscuri asigurabile;

2. riscuri excluse.

1. Din categoria riscurilor asigurabile fac parte:

1.a. riscurile obişnuite sau generale;

1.b. riscurile speciale.

1.a. Din grupa riscurilor obişnuite, asociate transportului pe apă, fac parte aşa-numitele riscuri ale mării. Prin acestea se întelege orice accident sau întâmplare fortuite, survenite în timpul transportului maritim, indiferent dacă ele sunt sau nu rezultatul direct al actiunilor vânturilor, valurilor.

Cele mai importante riscuri ale mării sunt:

1. furtuna - care poate provoca: scufundarea navei sau avarierea bunurilor transportate prin pătrunderea apei în hambarele navei;

2. naufragiul - scufundarea navei din diferite cauze;

3. eşuarea - punerea pe uscat a navei, împotmolirea ei pe fundul marii;

4. coliziunea - ciocnirea a două nave între ele;

5. abordajul - ciocnirea navei cu orice alt obiect fix sau plutitor;

6. aruncarea unei părti din încarcatură peste bord, în cazul avariei comune;

7. furtul;

8. jaful;

9. capturarea şi sechestrarea de către duşmani,etc.

1.b. Riscurile speciale se datorează unor cauze deosebite şi se asigură separat, la cererea expresă a asiguratului, contra unor prime speciale de asigurare. Din această categorie fac parte riscurile determinate de proprietăţile intriseci ale mărfurilor, cum sunt:

- scurgerea lichidelor;

- spargerea materialelor casante;

- încingerea cerealelor, etc.

Tot din categoria riscurilor speciale fac parte şi riscurile cu caracter social-politic: război, inclusiv razboiul civil, precum şi riscurile de grevă, răscoale, mişcări civile.

În grupa riscurilor de război intră:

- capturarea mărfii;

- blocade;

- sechestrul;

- prohibirea comercială, etc.;

Riscurile de grevă se referă la posibilitatea distrugerii sau avarierii anumitor mărfuri de catre grevişti.

2. Riscurile excluse sunt în primul rând cele care ţin de natura intriseacă, de caracteristicile fizico-chimice ale bunurilrilor asigurate. Ele apar ca rezultat al unor procese fizico-chimice interne sau datorită neglijentei sau respectării normelor tehnice de transport. Asemenea riscuri nu sunt asigurate deoarece printr-o atitudine preventivă şi corectă a asiguratului pot fi evitate şi se referă la:

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Marfurilor in Transporturile Maritime.doc