Asigurari de Accidente

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Asigurari de Accidente.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 44 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

DESPRE ASIGURARILE DE ACCIDENTE
PROCEDURA DE URMAT IN CAZUL PRODUCERII UNUI ACCIDENT
TIPURI DE ASIGURARI DE ACCIDENTE
ASIGURARI ARDAF
ASIGURARI BCR
ASIGURARI ALLIANZ-TIRIAC
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

DESPRE ASIGURARILE DE ACCIDENTE

- De ce si cand avem nevoie de o asigurare de accidente –

Acest tip de asigurare este recomandat in primul rand persoanelor angajate deoarece acestea sunt expuse riscului de accidentare in timpul lucrului, intr-o masura determinata de specificul activitatii desfasurate.

De asemenea faptul ca angajatii petrec o buna parte din zi la locul de munca determina necesitatea luarii unor masuri de protectie impotriva accidentelor.

Asigurarea este utila si persoanelor care nu au calitatea de angajat: elevi, studenti, sportivi, administratori de firme, femei casnice, etc.

Despagubirile primite ajuta asiguratul, din punct de vedere material, sa depaseasca mai usor urmarile unui accident: incapacitate temporara de munca, consecinte estetice si functionale, invaliditate.

De asemenea sumele primite ca despagubire pot veni in sprijinul familiei asiguratului in cazul nefericit al decesului acestuia.

Aceasta asigurare se incheie atat individual, cat si pentru grupuri de persoane (angajatii unei societatii sau membrii unei organizatii).

Care sunt riscurile asigurate?

• Decesul;

• invaliditatea permanenta (totala sau partiala) dobandita;

• cheltuieli pentru medicamente si tratament;

• incapacitate temporara de munca (spitalizare, convalescenta, interventii chirurgicale);

• tratament dentar;

• analize medicale;

Excluderi generale:

• sinuciderea, automutilarea;

• fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie;

• participarea persoanei Asigurate la acte de terorism sau sabotaj;

• consumul de alcool, caracterizat printr-un grad de alcoolemie al personei Asigurate mai ridicat de 0,8 la mie, consumul de droguri;

• unui accident sau boala profesionala aparute anterior datei de inceput a Politei de asigurare cu exceptia cazului in care urmarile au fost declarate la incheierea asigurarii si acceptate in scris de catre Asigurator;

De ce aveti nevoie de o astfel de asigurare?

• pentru siguranta protectiei Dvs si a familiei Dvs in cazul producerii evenimentului asigurat;

• pentru motivarea si fidelizarea propriilor angajati, oferindu-le protectie financiara in cazul producerii evenimentului asigurat;

Costul asigurarii

In cazul asigurarii de accidente prima de asigurare depinde de suma asigurata, varsta asiguratului si gradul de risc al locului de munca.

Prin asigurarea de accidente nu va protejati numai pe Dvs. dar si pe cei dragi.

Procedura de urmat in caz de producere a unui accident in Romania:

In cazul in care aveti o polita de accidente in vigoare si suferiti un accident, trebuie sa va prezentati la medic in interval de 24 de ore de la momentul accidentului.

Notificati Unita in cel mai scurt timp posibil, dar nu depasiti 14 zile, de la producerea evenimentul completand formularul: “Instiintare cu privire la producerea unui accident”.

Fisiere in arhiva (2):

  • Asigurari de Accidente.doc
  • Asigurari de Accidente.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA “STEFAN CEL MARE” SUCEAVA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE SI ADMINISTRATIE PUBLICA SPECIALIZAREA: FINANTE – BANCI