Asigurari de Accidente

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurari de Accidente.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 53 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Asigurările pentru accidente pot fi încheiate atât de persoane fizice cât şi de persoane juridice, ca poliţe individuale sau de grup.

Această asigurare se recomanda în special acelor persoane care în urma desfăşurării activităţii profesionale sunt expuşi riscului de accidentare, dar şi persoanelor care prin activităţile şi sporturile practicate îşi asumă anumite riscuri ce pot duce la accidentare sau deces.

Fiecare companie de asigurare are propria sa ofertă pentru asigurarea de accidente, dar în general se acoperă invaliditatea sau decesul ca urmare a unui accident. Pe lângă aceste două riscuri acoperite puteţi opta pentru extinderi cum ar fi: asigurarea şi în afara programului de lucru (24 de ore din 24), cheltuieli de spitalizare, operaţii, etc. Unii asiguratori au poliţe de asigurare în caz de accident, specific concepute pentru riscurile unor anume meserii sau activităţi, pentru pompieri, sportivi, studenţi, s.a.

Riscuri acoperite

Printre aceastea amintim: lovirea, căderea, tăierea, arsurile, intoxicaţia, înecul, asfixierea, degerarea, răni rezultate prin atacul unei persoane sau animal, accidente rezultate din coliziuni auto sau determinate de utilaje, unelte, instalaţii sau alte aparate. Toate aceste riscuri sunt acoperite având în vedere consecinţele unor evenimente produse fără voia asiguratului în urma cărora este afectată capacitatea de muncă sau viaţa asiguratului.

O poliţă standard va acoperi doar decesul şi invaliditatea permanentă ca rezultat al unui accident, dar pot fi adăugate şi alte clauze la poliţa: invaliditate temporară, asigurare pentru boli profesionale, asigurare pentru consecinţe estetice, asigurare pentru cheltuieli de spitalizare sau tratamente, compensarea pierderii de venit. Asigurarea nu acoperă decesul sau invaliditatea ca urmare a bolilor sau afecţiunilor decât dacă această clauză este specificata în poliţa.

- De ce şi când avem nevoie de o asigurare de accidente –

Acest tip de asigurare este recomandat în primul rând persoanelor angajate deoarece acestea sunt expuse riscului de accidentare în timpul lucrului, într-o măsură determinată de specificul activităţii desfăşurate.

De asemenea faptul că angajaţii petrec o bună parte din zi la locul de muncă determina necesitatea luării unor măsuri de protecţie împotriva accidentelor.

Asigurarea este utilă şi persoanelor care nu au calitatea de angajat: elevi, studenţi, sportivi, administratori de firme, femei casnice, etc.

Despăgubirile primite ajuta asiguratul, din punct de vedere material, să depăşească mai uşor urmările unui accident: incapacitate temporară de muncă, consecinţe estetice şi funcţionale, invaliditate. De asemenea sumele primite că despăgubire pot veni în sprijinul familiei asiguratului în cazul nefericit al decesului acestuia.

- Tipuri -

Asigurarea standard de accidente practicată de majoritatea companiilor de pe piaţa românească, acoperă invaliditatea permanentă şi decesul asiguratului ca urmare a unui accident.

Asigurării standard i se pot adăuga, în general, următoarele extinderi:

- asigurarea pentru 24 de ore pe zi;

- asigurarea pentru incapacitatea temporară de muncă;

- asigurarea pentru consecinţe estetice şi funcţionale;

- asigurarea pentru cheltuieli de spitalizare sau cu medicamentele;

- asigurarea pentru boli profesionale.

- Cum se alege un contract (o companie) -

La alegerea contractului (societăţii) de asigurare este bine să aveţi în vedere:

- sumele asigurate oferite pentru prima de asigurare plătită de dumneavoastră;

- sumele asigurate oferite ca despăgubire pentru extinderile de riscuri (incapacitate temporară de muncă, cheltuieli pentru îngrijiri medicale, etc.);

- felul cum este definit accidentul de muncă;

- natura şi numărul riscurilor excluse; contractul nu trebuie să excludă riscuri care ţin de specificul locului de muncă;

- modalitatea de evaluare a gradului de invaliditate;

- precizarea clară a documentelor care trebuie aduse spre analiză societăţii de asigurare în vederea stabilirii indemnizaţiei;

- posibilitatea negocierii primei de asigurare în funcţie de numărul persoanelor asigurate;

- existenţa unor reduceri de prima pentru continuitate.

- Cum se citeşte un contract -

Contractul de asigurare trebuie să conţină obligatoriu:

- suma asigurată - reprezintă limita maximă până la care se poate ridica despăgubirea;

- prima (ratele) de asigurare, valută în care se efectuează plăţile, scadenta plăţilor;

- perioada asigurată;

- beneficiarul desemnat al despăgubirii în caz de deces al persoanei asigurate;

- limitele de despăgubire pentru riscurile standard cât şi pentru extinderi;

- posibilitatea reîntregirii sumei asigurate după plată unei despăgubiri;

- obligaţiile părţilor (asigurat şi asigurator).

Fisiere in arhiva (2):

  • Asigurari de Accidente
    • accidente final.ppt
    • asig accindent aranjat.doc