Asigurari de Viata

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurari de Viata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Un vechi proverb spune "Dacă vrei sa fii fericit pentru un an, plantează flori într-o grădină. Dacă vrei să fii, însă, fericit pentru toată viaţa, plantează un copac".

Interpretarea acestui proverb: Copacii plantaţi ne vor depăşi cu siguranţă în existenţă pe noi, cei care îi plantăm, rămânând însă moştenire celor de mai târziu.

Acest proverb ne duce cu gândul la cuvântul asigurare.

Datoritã serviciilor financiare pe care le oferã o asigurare de viaţã putem avea opţiuni şi demnitate în momentele grele ale vieţii şi privi cu încredere în viitor.

Produsele de asigurari de viaţã au drept scop realizarea treptatã de economii importante şi protejarea familiei de impasuri financiare, astfel asigurarea de viaţã devine un mijloc prin care un individ poate intre în posesia unei suma de bani necesarã pentru a rezolva situaţiile neprevãzute care pot sa aparã pe parcusul vieții.

Asigurările de viaţă se încadrează în categoria mai generală a asigurărilor de persoane, care au ca scop protecţia vieţii şi sănătăţii individului.

Criteriul care stă la baza acestei clasificări constă în riscul acoperit prin componenta principală a produsului: la asigurările de viaţă principalul risc acoperit este decesul , iar la asigurările de persoane, altele decât cele de viaţă, principalul risc acoperit este integritatea corporală (sănătatea) individului.

Riscul în cazul asigurãrii de viaţã este reprezentat de riscul de de deces. Deşi decesul este un eveniment cert (oricine moare!) singura inceritudine este legatã de momentul când se va produce.

Pe langa riscul standard -riscul de deces, societãţile de asigurãri mai acoperã riscuri precum: riscul de supravieţuire, riscul de pierdere a capacitaţii de muncã, riscul de a fi spitalizat şi a suferii intervenţii chirurgicale.

Asigurarea de viaţã se bazeazã pe încheierea unui contract de asigurare numit poliţã de asigurare prin care asigurãtorul se obligã sã plãteascã beneficiarului asigurãrii o anumitã sumã la producerea riscului asigurat numitã sumã asiguratã în schimbul plãţii de cãtre contractantul asigurãrii a unei prime de asigurare respectiv “preţul” protecţiei oferite asiguratului de cãtre asigurãtor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari de Viata.ppt