Asigurari - Firma Astra Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurari - Firma Astra Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lazareanu Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Istoricul societatii “ASTRA Asigurari”

ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991 din compania de stat ADAS, beneficiind de experienta de 31 de ani a acesteia, devenind a doua companie de asigurari din piata romaneasca.

Dupa 11 ani de experienta neintrerupta in topul companiilor autohtone, Astra Asigurari a fost privatizata in august 2002 de catre Nova Trade, un important holding romanesc, care a dezvoltat de-a lungul timpului afaceri in cele mai diverse domenii de activitate: asigurari, constructii, imobiliare si media.

Din anul 2002, compania si-a consolidat pozitia in topul asiguratorilor romani, devenind singura companie cu capital integral autohton prezenta in topul primeleor companii de asigurare de pe piata romaneasca, alaturi de companii multinationale puternice.

ASTRA Asigurari a devenit ASTRA-UNIQA

In anul 2005, UNIQA Group Austria a achizitionat 27 % din actiunile ASTRA Asigurari, aceasta facand parte acum dintr-unimportant grup multinational cu prezenta in toata Europa.

In anul 2006, identitatea vizuala a companiei s-a schimbat prin alaturarea logo-ului UNIQA la cel al ASTRA Asigurari.

Sediile teritoriale ale companiei au fost decorate cu o noua emblema, astfel incat astazi ASTRA-UNIQA are o imagine moderna, dinamica si adoptata noilor coordonate ale pietei.

Parteneriatul incheiat intre ASTRA si UNIQA a condus la implementarea unor strategii de vanzare si de produs avand ca principale atuuri modernizarea, flexibilitatea si apropierea de clienti.

UNIQA este lider al pietei austriece de asigurari si a devenit printr-o evolutie dinamica, una dintre cele mai importante grupuri de asigurare din Europa Centrala. Oferirea de solutii individuale si dezvoltarea produselor personalizate sunt menite sa intruneasca necesitatile din ce in ce mai diversificate ale clientilor.

Este cea mai mare companie de asigurari din Austria si una dintre cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala. Grupul include peste 25 de companii de asigurare in 16 tari europene.

UNIQA are un numar de 12.500 angajati si parteneri exclusivi, care servesc 4,2 milioane de clienti in toata Europa.

Are un portofoliu de prime de 4,2 miliarde Euro.

UNIQA are una dintre cele mai mari retele de vanzare si are ratingul Standard and Poors „A”, privind puterea financiara.

Capitalul social

In prezent, ASTRA-UNIQA este compania de asigurari cu cel mai mare capital social din piata autohtona.

Avantajele competitive ale companiei:

• acoperire teritoriala completa prin cele 220 de sucursale, agentii si punctele de lucru situate in toata tara;

• capital social 55 mil euro, fiind una din cele mai capitalizate companii de asigurare de pe piata;

• flexibilitatea portofoliului de produse- peste 60 de tipuri de asigurari;

• echipa de profesionisti.

Cifra de afaceri (volumul vanzarilor)

ASTRA - UNIQA si-a dublat cifra de afaceri in primele luni ale anului 2006 (09.06.2006)

In primul trimestru al anului 2006 ASTRA-UNIQA a inregistrat un volum de prime brute subscrise de 37 mil. euro, cu 98,6 % mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent (18,6 mil. euro).

Cea mai mare crestere, cu 295,8 %, a fost inregistrata la primele brute subscrise pentru asigurarile de cladiri si bunuri, care in primul trimestru 2006 au insumat 10,3 mil euro, fata de 2,6 mil. euro in trimestrul I 2005.

O crestere importanta s-a obtinut la casco (cu 139,9%) care de la 1,8 mil. euro prime subscrise in trim. I 2005, ating in aceeasi perioada a anului 2006 4,4 mil. euro.

Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie au inregistrat o crestere cu 56,4 %, atingand la finele lunii martie 2006 valoarea de 21,8 mil. euro.

Daunele platite de companie au inregistrat in primul trimestru 2006 o crestere cu 36,2%, de la 5,8 mil. euro, la 8,02 mil. euro. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari de cladiri si bunuri, respectiv cu 50,6%.

Rezultatele companiei in anul 2007:

• prime brute subscrise totale (viata si non-viata) in valoare de 374 mil RON, inregistrandu-se o importanta crestere cu 23% fata de anul 2006;

• crestere substantiala inregistrata la asigurarile de aviatie care au insumat 14 mil RON, in crestere cu 108% fata de anul 2006;

• daunele platite de companie au inregistrat in 2007 o crestere cu 37% fata de anul 2006 insumand 170 mil RON.

Principalele realizari ale companiei in anul 2007:

• deschiderea de noi sucursale, agentii si puncte de lucru, ajungand in prezent la un numar de 220 unitati teritoriale;

• cresterea fortei de vanzarea;

• imbunatatirea produselor existente si crearea unor produse noi:

-EURO ASIST, serviciul de asistenta rutiera atasat politiei EURO CASCO;

- ECONOMICA, asigurarea mixta de viata.

In 2007 profitul a crescut cu 43% atingand suma de 340 milioane euro. Cifra de afaceri in 2007 a fost de 5,3 miliarde euro in crestere cu 3,6 % fata de anul 2006.

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari - Firma Astra Asigurari.doc