Asigurari Private

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Asigurari Private.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 64 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ionel Stan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

CAPITOLUL 1 CONCEPTUL DE ASIGURARE 2
1.1. DEFINIŢIE, SCURT ISTORIC AL ASIGURĂRILOR 2
1.2. FUNCŢIILE ASIGURĂRILOR 8
1.3. CLASIFICAREA ASIGURĂRILOR 11
1.4. ELEMENTELE ASIGURĂRILOR ŞI CONTRACTUL DE ASIGURARE 13
CAPITOLUL 2 ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ÎN SISTEM PRIVAT 18
2.1. DEFINIŢIE, TIPURI, CONTRACTUL DE ASIGURARE 18
2.2. NECESITATEA APARIŢIEI ASIGURĂRILOR PRIVATE DE SĂNĂTATE 21
2.3. ASIGURĂRILE DE SĂNĂTATE- BONUS PENTRU ANGAJAŢI. FACILITĂŢI FISCALE 23
2.4. VIITORUL ASIGURĂRILOR PRIVATE DE SĂNĂTATE 24
CAPITOLUL 3 ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE 26
3.1. SCURT ISTORIC 26
3.2. SERVICII OFERITE ŞI EXCEPŢII 28
3.3. DEFICIENŢE ALE SISTEMULUI SANITAR 31
CAPITOLUL 4. GRADUL DE INFORMATIZARE 35
CAPITOLUL 5. STUDIU DE CAZ 40
5.1. PREZENTAREA FIRMEI EUREKO 40
5.2. PREZENTAREA FIRMEI ALLIANZ 43
5.3. COMPARAŢIE ÎNTRE PRODUSELE DE ASIGURĂRI INDIVIDUALE DE SĂNĂTATE ALE CELOR 2 FIRME 45
• CONCLUZII 62
BIBLIOGRAFIE: 63

Extras din document

INTRODUCERE

În prezenta lucrare am abordat anumite aspecte legate de sistemele de asigurări de sănătate existente în ţara noastră respectiv cel social şi cel public.

Am ales această temă, a asigurărilor de sănătate, deoarece ştim cu toţii cât de importantă este sănătatea în viaţa fiecărei persoane şi cât de neglijată este aceasta în sistemul public. Datorită sistemului public de sănătate deficitar am ales să prezint un alt sistem de sănătate şi anume cel privat, în care importanţa acordată sănătăţii este maximă.

Am început lucrarea mea cu anumite aspecte legate de ceea ce înseamnă o asigurare în general, după care am continuat cu prezentarea sistemului de sănătate privat, apoi a celui public. Lucrarea se termină cu un studiu de caz referitor la pachetele de asigurări de sănătate oferite de două firme de asigurări cărora le-am analizat produsele, iar în urma acestei analize au rezultat anumite concluzii.

Din punctul meu de vedere o asigurare este necesară în viaţa fiecărei persoane pentru că suntem vulnerabili şi neajutoraţi în faţa problemelor care ar putea să apară în orice moment şi a riscurilor care ne pândesc la tot pasul.

În ceea ce priveşte asigurarea de sănătate am o întrebare la care fiecare dintre noi ar trebui să răspundă în sinea lui: din moment ce ne protejăm maşina printr-o asigurare, de ce nu ne-am face şi un “CASCO” propriei persoane printr-o asigurare privată de sănătate?

CAPITOLUL 1 CONCEPTUL DE ASIGURARE

1.1. DEFINIŢIE, SCURT ISTORIC AL ASIGURĂRILOR

Un aspect esenţial în viaţa şi evoluţia omului, încă din cele mai vechi timpuri l-a constituit grija faţă de viitor, teama combinată cu precauţie şi înţelepciunea cu siguranţa unui lucru împlinit.

Asigurarea exprimă în principal o protecţie financiară pentru pierderile suferite de oameni sau companii datorate unor diverse riscuri.

Acordul de voinţă este primul principiu de bază care permite realizarea unui contract între asigurat si asigurător, prin care asiguratul beneficiază de protecţie pentru riscurile pe care şi le-a asumat asigurătorul. Asigurătorul printr-un contract de asigurare se obligă să plătească contravaloarea daunelor în cazul producerii unuia din riscurile asumate.

Un alt principiu pe care îl are asigurarea este principiul mutualitaţii prin care fiecare asigurat contribuie cu o sumă de bani, numită primă de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asigurătorul acoperă daunele suferite de asiguraţi.

Asigurarea constituie un sistem de relaţii economice, care implică aportul unui număr mare de persoane fizice şi juridice în constituirea unui fond bănesc, în condiţiile în care fiind ameninţate de aceleaşi pericole, în existenţa şi activitatea lor, concept şi recunosc oportunitatea prevenirii şi înlăturării pe baze mutuale a prejudiciilor generate de producerea acestor pericole viitoare, probabile, posibile, dar nesigure.

Asigurarea este o practică a creării, în mod preventiv, a condiţiilor şi a resurselor băneşti pentru dezdăunarea celor care au suferit pagube ca şi pentru plata unor sume cuvenite celor în viaţa cărora au intervenit anumite evenimente faţă de care au convenit utilizarea acestei practici.

Asigurarea este o formă de protecţie bazată pe un contract, prin care o persoană fizică sau juridică care se va numi asigurat, cedează anumite riscuri unei persoane juridice - asigurător, plătind asigurătorului o sumă de bani numită primă de asigurare.Asigurătorul se obligă prin acest contract să plătească asiguratului despăgubiri în cazul în care evenimentele prevăzute în contract au loc.

Activitatea din domeniul asigurărilor de bunuri, persoane si răspundere civilă, desfăşurată în ţara noastră, se întinde pe o perioadă de peste 130 de ani, care poate fi împărţită în trei etape distincte:

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari Private.doc