BCR Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza BCR Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Asigurari, Banci, Economie

Extras din document

BCR ASIGURÃRI a fost infiinţatã in 2001 şi face parte dintre societãţile ce aparţin Grupului Banca Comercialã Românã, cel mai important furnizor de servicii financiare integrate din România şi primul furnizor care aplica cu succes conceptul modern de „one – stop – shopping” prin intermediul unui „supermaket financiar”.

In contextul unui mediu de afaceri tânar, dinamic şi o data cu consolidarea cadrului legislativ, viziunea Grupului BCR s-a incadrat in tendinta de furnizare de servicii financiare integrate, prin dezvoltarea unui grup financiar – bancar, urmãrind imbunãtaţirea gamei de servicii oferite, precum şi pentru intãrirea reprezentãrii in teritoriu.

Acest fapt s-a materializat prin infiinţarea in decembrie 2001 a societãţii BCR ASIGURÃRI ca parte a celui mai important grup financiar din România, in scopul furnizarii de servicii financiare conexe, pentru a completa structura puternicã, a unui adevarat “supermarket financiar”– Grupul Banca Comercialã Românã.

BCR ASIGURÃRI este inregistratã ca persoanã juridicã românã, constituitã sub forma unei societãţi pe acţiuni, prin subscripţie integralã şi simultanã a capitalului social de catre acţionari, persoane fizice şi persoane juridice, având ca obiect principal de activitate - activitatea de asigurare.

Inca de la inceput, toate acţiunile intreprinse de BCR ASIGURÃRI au avut in prim plan asigurarea unei protecţii reale ale clienţilor sãi, subscrierea cu prudenţialitate a riscurilor şi constituirea de rezerve care sa permitã acordarea de asistenţã financiarã in timp real, in cazul producerii unor evenimente indezirabile.

BCR ASIGURÃRI a facut faţã cu succes indeplinirii noilor cerinţe legislative care prevedeau majorarea capitalului social al societãţii, proces necesar in condiţiile armonizarii cadrului naţional legal cu Directivele Europene din domeniu. Astfel, pe parcursul celor sapte ani de existenţa au avut loc 3 majorari de capital, ajungând ca in prezent sa dispunã de un capital social de aproximativ 76 milioane RON, atât subscris, cât şi vãrsat.

Evoluţia structurii portofoliului de produse conferã o imagine reprezentativã a modului in care a fost transpusã in practicã strategia de dezvoltare a societãţii, ajungând in prezent la o structura complexã a portofoliului, formatã din 16 clase de produse de asigurãri generale.

Începând cu octombrie 2005, urmare a amendamentelor legislative, BCR ASIGURÃRI activeazã in exclusivitate in domeniul asigurãrilor generale, pentru continuarea activitãţii de subscriere a asigurãrilor de viaţã, infiinţându-se o noua societate de asigurãri, BCR ASIGURÃRI DE VIAŢÃ.

Prin stabilirea de obiective precise, implementate de strategii adaptate concurenţei puternice de pe piaţa asigurãrilor şi prin efortul susţinut al echipei de profesionişti de care dispune, BCR ASIGURÃRI a inregistrat de la an la an creşteri substanţiale ale volumului de prime brute subscrise, ajungând ca de la locul 14, ocupat in anul 2002 in clasamentul

asiguratorilor, aferent unei cote de piaţã de 1,38%, sã deţina la sfârşitul anului 2007, locul 3 pe piaţa asigurãrilor generale, cu o cota de piaţã de 9,96%.

In scopul atingerii principalului obiectiv propus, respectiv menţinerea şi ascensiunea in top-ul primilor 5 asigurãtori de pe piaţa româneascã, BCR ASIGURÃRI si-a determinat linii directoare precise, având in vedere specificul mediului concurenţial românesc, dar şi nevoile tot mai accentuate ale clienţilor pentru protecţie:

- actualizarea şi diversificarea permanentã a portofoliului de produse;

- crearea unei relaţii viabile, mutual avantajoase şi de lunga durata cu clienţii proprii;

Fisiere in arhiva (1):

  • BCR Asigurari.doc