Caiet de Practică Generali România

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 40 în total
Cuvinte : 9276
Mărime: 132.48KB (arhivat)
Publicat de: Radu Oprea
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Capitolul I Organizarea şi funcţionarea agenţiei Generali 4
  3. 1.1. Scurt istoric al Generali România 4
  4. 1.2. Funcţionarea agenţiei Generali 5
  5. 1.3. Obiectivele agenţiei şi serviciile oferite 5
  6. 1.4. Brokerii de asigurare 6
  7. 1.5. Tipuri de asigurări 6
  8. Capitolul II Contractarea asigurărilor 8
  9. 2.1. Asigurarea de accidente în străinătate (Travel) 10
  10. 2.2. Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) 13
  11. 2.3. Asigurarea pentru autovehicule CASCO 16
  12. 2.4. Asigurarea obligatorie de locuinţă PAD 18
  13. 2.5. Asigurarea pentru locuinţe Eurocasa 19
  14. 2.6. Asigurarea de Răspundere Civilă Profesională a Medicilor 22
  15. Capitolul III Fluxuri informaţionale de reflectare a operaţiunilor specifice activităţilor de asigurare şi reasigurare 23
  16. Capitolul IV Lichidarea daunelor la principalele categorii de bunuri şi plata sumelor asigurate 29
  17. Capitolul V Organizarea şi conducerea gestiunii financiare 34
  18. Capitolul VI Determinarea şi analiza eficienţei economico-sociale 36
  19. Concluzii 38
  20. Bibliografie 39

Extras din proiect

Introducere

Activitatea de practică s-a desfăşurat la agenţia Iaşi 1, Generali România Asigurare şi Reasigurare SA în perioada 16-27 iunie 2014, sub îndrumarea Unit Manager-ului Strachină Suzana.

În această perioadă am acumulat informaţii în legătură cu organizarea şi conducerea companiei, poliţele de asigurare, primele de asigurare, circuitul poliţelor, tipurile de asigurări practicate şi caracteristicile acestora, modalităţile de lichidare a daunelor. De asemenea, am învăţat tehnicile de comunicare cu potenţialii asiguraţi, modul de întocmire a unei oferte de asigurare şi încheierea efectivă a poliţei.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul site-urilor de asigurări şi a site-ului oficial al Generali România precum şi a programelor specializate din interiorul companiei. Totodată, o sursă mare de informaţii a fost oferită şi de către managerul companiei.

În cadrul primului capitol se regăsesc informaţii cu privire la organizarea şi conducerea companiei Generali România, serviciile oferite, brokerii de asigurare şi principalele asigurări practicate de Generali.

În cel de-al doilea capitol sunt prezentate câteva asigurări încheiate frecvent de Generali cu menţiunile referitoare la contractarea lor şi la componentele principale.

În capitolul “Fluxuri informaţionale de reflectare a operaţiunilor specifice activităţilor de asigurare şi reasigurare” sunt prezentate, în special, documentele cu ajutorul cărora firma ţine evidenţa activităţii sale.

Cel de-al patrulea capitol cuprinde paşii ce se urmează pentru lichidarea daunelor la principalele asigurări încheiate pentru persoanele fizice.

Capitolul “Organizarea şi conducerea gestiunii financiare” prezintă atribuţiile departamentelor care organizează şi conduc gestiunea financiară a companiei Generali, modul de reflectare a gestiunii financiare în cazul agenţilor de asigurare şi brokerilor de asigurare.

În ultimul capitol sunt prezentate mijloacele prin care se determină şi se analizează eficienţa economico-socială a activităţii de asigurare practicată de Generali România.

Capitolul I Organizarea şi funcţionarea agenţiei Generali

1.1. Scurt istoric al Generali România

Generali România este una dintre cele mai importante companii de asigurări din România ce oferă clienţilor sau partenerilor săi diverse produse şi servicii.

Istoria Grupului Generali în România a început în anul 1835, odată cu înfiinţarea primei sucursale la Brăila, având ca principal obiect de activitate asigurarea mărfurilor transportate. După doi ani de funcţionare, societatea îşi mută sediul la Bucureşti, ulterior schimbându-şi numele în “Generala- Societate Română de Asigurări Generale”.

În anul 1948, datorită contextului politic, grupul Generali este forţat să se retragă de pe piaţă, însă, în 1993 Generali revine şi înfiinţează din nou societatea “Generala”, cu capital mixt italiano-român. Societatea oferea clienţilor săi (persoane fizice şi persoane juridice) o gamă largă de asigurări generale, precum: asigurări de incendiu, furt şi tâlhărie, CASCO, răspundere civilă, asigurarea pentru toate riscurile de construcţie, asigurarea de leasing.

În anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de acţiuni, numele companiei devenind “Generali Asigurări”. La scurt timp, compania şi-a completat portofoliul şi cu asigurări de viaţă şi s-a concentrat pe vânzarea de asigurări şi pentru persoane fizice.

În 2007, Generali România se lansează pe recent înfiinţata piaţă a pensiilor private obligatorii din România, reuşind performanţa de a se situa la doar un an de la lansarea companiei Generali Pensii în topul primilor 3 administratori, cu o cotă de piaţă de 9.4%.

Anul 2009 marchează intrarea companiei Generali Pensii pe piaţa pensiilor facultative, dar şi achiziţionarea de către Generali PDF Holding a companiei de asigurare Ardaf ce devine astfel parte a Grupului Generali.

Cu doi ani mai târziu, companiile de asigurare Generali Asigurări şi Ardaf fuzionează, dând naştere noii entităţi “Generali România”.

În anul 2012, Generali România oferă toate categoriile de produse de asigurare, atât generale cât şi de viaţă, atât persoanelor fizice cât şi corporaţiilor.

În prezent, Generali România se număra printre cele mai importante şi de încredere companii de asigurări din România, oferind atât clienţilor cât şi partenerilor servicii de calitate.

1.2. Funcţionarea agenţiei Generali

În ceea ce priveşte infrastructura, reţeaua teritorială de distribuţie a societăţii Generali este alcătuită în prezent din 125 de agenţii şi puncte de lucru, situate în oraşele importante din ţară.

Standardul ridicat al serviciilor, profesionalismul demonstrat în lumea afacerilor şi politica financiară echilibrată au făcut din Generali o companie cu renume pe plan naţional şi internaţional.

Preview document

Caiet de Practică Generali România - Pagina 1
Caiet de Practică Generali România - Pagina 2
Caiet de Practică Generali România - Pagina 3
Caiet de Practică Generali România - Pagina 4
Caiet de Practică Generali România - Pagina 5
Caiet de Practică Generali România - Pagina 6
Caiet de Practică Generali România - Pagina 7
Caiet de Practică Generali România - Pagina 8
Caiet de Practică Generali România - Pagina 9
Caiet de Practică Generali România - Pagina 10
Caiet de Practică Generali România - Pagina 11
Caiet de Practică Generali România - Pagina 12
Caiet de Practică Generali România - Pagina 13
Caiet de Practică Generali România - Pagina 14
Caiet de Practică Generali România - Pagina 15
Caiet de Practică Generali România - Pagina 16
Caiet de Practică Generali România - Pagina 17
Caiet de Practică Generali România - Pagina 18
Caiet de Practică Generali România - Pagina 19
Caiet de Practică Generali România - Pagina 20
Caiet de Practică Generali România - Pagina 21
Caiet de Practică Generali România - Pagina 22
Caiet de Practică Generali România - Pagina 23
Caiet de Practică Generali România - Pagina 24
Caiet de Practică Generali România - Pagina 25
Caiet de Practică Generali România - Pagina 26
Caiet de Practică Generali România - Pagina 27
Caiet de Practică Generali România - Pagina 28
Caiet de Practică Generali România - Pagina 29
Caiet de Practică Generali România - Pagina 30
Caiet de Practică Generali România - Pagina 31
Caiet de Practică Generali România - Pagina 32
Caiet de Practică Generali România - Pagina 33
Caiet de Practică Generali România - Pagina 34
Caiet de Practică Generali România - Pagina 35
Caiet de Practică Generali România - Pagina 36
Caiet de Practică Generali România - Pagina 37
Caiet de Practică Generali România - Pagina 38
Caiet de Practică Generali România - Pagina 39
Caiet de Practică Generali România - Pagina 40

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica Generali Romania.docx

Alții au mai descărcat și

Asigurări de Răspundere Civilă

1.1.Trasaturile principale si importanta asigurarilor de raspundere civila. Asigurarile de raspundere civila, reprezinta o componenta de mare...

Studiu de caz piața asigurărilor din România

ARGUMENT Decizia de a alege drept tema a lucrarii de diploma „Studiu de caz: piata asigurarilor din Romania” nu a fost luata din dorinta de a...

Studiu privind asigurările de răspundere civilă

CAPITOLUL I ASIGURĂRILE. CACTERISTICI GENERALE 1.1. Necesitatea practicării asigurărilor Existenţa şi dezvoltarea societăţii omeneşti, viaţa...

Asigurările auto în contextul pieții asigurărilor

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE – IMPORTANTA, TRASATURILE SI NECESITATEA ASIGURARILOR 1.1 Importanţa, trăsaturile şi necesitatea asigurărilor...

Prezentarea produselor oferite de firma Groupama

CAP I PREZENTAREA SOCIETATII GROUPAMA Activ în 14 ţări din Europa şi Asia, Groupama a pătruns progresiv pe piaţa românească la finalul anului 2007...

Asigurarea Auto Casco

CAPITOLUL I CONŢINUTUL, EVOLUŢIA ŞI IMPACTUL ASIGURĂRILOR ASUPRA VIEŢII ECONOMICE ŞI SOCIALE 1.1. Conceptul de asigurare Asigurarea ca mijloc de...

Locul și rolul asigurărilor în plan economico-financiar și social

INTRODUCERE Putem spune, într-un fel, că asigurarea a apărut odată cu apariţia societăţii umane. Avem cunoştinţă de două tipuri de economii care...

Caiet practică asigurări CASCO

Motto: “Pentru fiecare om exista o raza de soare” Traim intr-o lume plina de evenimente, de schimbari care se petrec cu o repeziciune de...

Te-ar putea interesa și

Studiu de doctrină și practică privind infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte

Bunul cel mai de pret al omului, din toate timpurile, este viata. Ea ne este daruita o singura data si trebuie traita in asa fel incat, spre...

SA se Proiecteze o Secție pentru Fabricarea a 3t de Crenvurștilor cu Adaosuri Proteice Vegetale

2.INTRODUCERE. Dintre alimentele de origine animală, carnea este cea mai importantă sursă de proteine, furnizând toţi aminoacizii...

Potențialul balneoclimateric al Subcarpaților Olteniei

INTODUCERE România se înscrie printre țările europene cu un fond balnear remarcabil: 30% din apele termale și minerale de pe continent se găsesc...

Analiza Diagnostic a Calității Produselor la SC Belconfex SRL

Introducere Problemele legate de realizarea calităţii reflectă o preocupare care a existat, există şi va exista mereu în întreprinderile care...

Terasele agricole și stabilitatea peisajului în Câmpia Blahniței

Introducere Câmpia Blahniței reprezintă o unitate geografică, care ocupă partea de vest a Câmpiei Olteniei, fiind delimitată spre nord și nord-est...

Practică - centru de informare turistică

1 Centrul de Informare Turistica Iasi – prezentare generala Iaşi, oraş al începuturilor şi muzeu al amintirii (Mihail Sadoveanu), este cel care...

Caiet practică management Paulista SRL

I. ACTIVITATEA AGENTULUI ECONOMIC 1.1. Prezentarea generala a agentului economic PAULISTA SRL este o companie relativ noua în domeniul produselor...

Practică Alpha Bank

CAPITOLUL I PREZENTAREA SOCIETĂȚII BANCARE I.1 Istoric ALPHA BANK a fost fondată în anul 18979 de către John F. Costopoulos, care a înființat o...

Ai nevoie de altceva?