Caiet practică asigurări CASCO

Proiect
5.5/10 (4 voturi)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2722
Mărime: 27.94KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Paul Tanasescu
Practica la societatea de asigurari UNIQA,

Extras din proiect

Motto:

“Pentru fiecare om exista o raza de soare”

Traim intr-o lume plina de evenimente, de schimbari care se petrec cu o repeziciune de neimaginat, luandu-ne de multe ori pe neasteptate.

Viata fiecaruia dintre noi, viata cotidiana se schimba continuu si este marcata de o multitudine de evenimente de cele mai multe ori imprevizibile, unele bune altele de nedorit.

Omul trebuie sa se adapteze la noile conditii aflate permanent in miscare si transpunere, sa-si protejeze mai bine avutul si sa-si adapteze asipiratiile la noile posibilitati.

In avutul unei familii intra si autoturismul sau orice autovehicul aflat in proprietate (tractor, camion, autospeciala, motoscuter, motocicleta, etc.)

Niciodata nu a fost mai necesar ca astazi sa intelegem ca trebuie sa punem sub protectie autovehiculul personal. Protectia acestuia ocupa un rol important in viata fiecaruia si asigurarea bunului (vehiculului) iti ofera liniste, incredere si optimism.Este garantia unei vieti cu mai putine griji, te protejeaza in cazul aparitiei unor evenimente neasteptate.

Asigurandu-ti autovehiculul personal demonstrezi ca te gandesti la tine, la familia ta in cazul aparitiei unui accident ce ar duce la pierderi ce nu tin de vointa ta.

Viata este plina de imprejurari asupra carora nu putem actiona direct.Nu este nimic de facut, ele exista. Ceea ce putem face insa, este sa fim precauti, preventivi.

Daca vrei sa fii un om al zilelor noastre, al prezentului exista o cale de a aranja lucruruile in favoarea ta. Adevarul este ca destinul se afla in mainile tale, si e timpul sa te simti stapan pe viata ta sa fi constient de responsabilitatile tale pe care le ai fata de cei apropiati si sa iei o decizi.

Decizia consta in a proteja autovehiculul tau printr-o asigurare facultativa de avarii, care la societatea UNIQA se numeste: Asigurarea Casco: Auto-Libertate.

Societatea de asigurari UNIQA este cel mai cunoscut brand in domeniul asigurarilor, lider al pietei austriece de asigurari.

UNIQA este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala.

1.Societatea se identifica prin:

- CUI: 1813613

- Nr. inreg. la reg. comertului: J-38/920/91

- cod CAEN: 6512

- nr. Reg. asig R-A-007/10.04.2003

2.Forma juridica este: societatea pe actiuni

3.Obiectivul de activitate este:

- activitate de asigurari altele decat asigurari de viata

4.Structura actionariatului:

- UNIQA Austria

5.Capital social: 320.268.200 RON

Studiu de caz

Asigurarea facultativa a autovehiculelor “CASCO”-Auto-Libertate, la societatea de asigurari “UNIQA S.A.”.

Prin aceasta forma de asigurare CASCO : Auto-Libertate se pun sub protectie autovehiculele inmatriculate/supuse inmatricularii in Romania detinute de persoane fizice sau juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania.

Se pot pune sub protectia asigurarilor autovehicule inmatriculate in strainatate cu exceptia celor achizitionate in leasing detinute de persoane fizice sau juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania.

Asigurarea facultativa a autovehiculelor CASCO se incheie in baza urmatoarelor documente:

-inspectie de risc

-cerere-chestionar

-conditii de asigurare

Inspectia de risc

Inainte de emiterea contractului de asigurare va fi efectuata inspectia de risc care consta in determinarea starii autovehiculului ce urmeaza a fi asigurat insistandu-se asupra modului de folosinta si a profilului persoanei care il utilizeaza. Toate se fac in scopul de a determina gradul de expunere al riscurilor ce urmeaza a fi cuprinse in asigurare.

Pentru a fi cuprins in asigurare autovehiculul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

-sa fie proprietarul inscris in certificatul de inmatriculare/cartea de identitate sau

-sa aiba un interes asigurabil asupra autovehiculului.Interesul asigurabil sa reiasa dintr-un contract de leasing, inchiriere.

-autovehiculul sa fie in stare de functionare

-starea de intretinere sa fie corespunzatoare

-sa poata fi citita seria caroseriei(sasiului)

Daca sunt indeplinite conditiile de mai sus se trece la completarea “ Raportului inspectiei de risc a autovehiculului” care la societatea UNIQA se gaseste pe acelasi formular cu “cererea chestionar”.

De asemenea in acest raport se mai inscriu urmatoarele informatii :

- numarul de km

- marca si tipul radiocasetofonului,cd changer-ului , boxelor, etc.

- orice dotari existente pe autovehicul

Preview document

Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 1
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 2
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 3
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 4
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 5
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 6
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 7
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 8
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 9
Caiet practică asigurări CASCO - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Caiet Practica Asigurari CASCO.doc

Alții au mai descărcat și

Piața românească de asigurări - prezent și perspective

1. Asigurarile în România - prezent 1.1. Prezentare generala Piata asigurarilor din România este foarte concentrata, 60% din piata totala a...

Asigurările auto în contextul pieții asigurărilor

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE – IMPORTANTA, TRASATURILE SI NECESITATEA ASIGURARILOR 1.1 Importanţa, trăsaturile şi necesitatea asigurărilor...

Asigurări Auto

1.Introducere Productia este o conditie esentiala a existentei societatii umane. Pentru a trai si a evolua, omul trebuie sa produca si sa creeze...

Asigurarea Auto Casco

CAPITOLUL I CONŢINUTUL, EVOLUŢIA ŞI IMPACTUL ASIGURĂRILOR ASUPRA VIEŢII ECONOMICE ŞI SOCIALE 1.1. Conceptul de asigurare Asigurarea ca mijloc de...

Caiet de Practică Generali România

Introducere Activitatea de practică s-a desfăşurat la agenţia Iaşi 1, Generali România Asigurare şi Reasigurare SA în perioada 16-27 iunie 2014,...

Asigurări auto CASCO

CAPITOLUL 1 CONŢINUTUL, EVOLUŢIA ŞI IMPACTUL ASIGURĂRILOR ASUPRA VIEŢII ECONOMICE ŞI SOCIALE 1.1. CONCEPTUL DE ASIGURARE În literatura de...

Asigurarea autovehiculelor CASCO

CAPITOLUL 1. CARACTERIZAREA GENERALĂ PRIVIND ASIGURĂRILE AUTOVEHICULELOR CASCO 1.1. PREZENTAREA GENERALĂ. Asigurarea autovehiculelor CASCO...

Evoluția pieței asigurărilor în perioada 2005-2007

I.Considerente introductive Bancile reprezinta pe plan mondial un sector de activitate important si influent. Majoritatea persoanelor fizice si a...

Te-ar putea interesa și

Caiet de Practică Generali România

Introducere Activitatea de practică s-a desfăşurat la agenţia Iaşi 1, Generali România Asigurare şi Reasigurare SA în perioada 16-27 iunie 2014,...

Asigurări Asirom

1. ORGANIZARE SI FUNCTIONARE De peste 15 ani, ASIROM este cel mai cunoscut asigurator din România, care ofera clientilor confortul si siguranta de...

Ai nevoie de altceva?