Cercetare Selectiva Privind Gradul de Acceptare si Potentialul unui Produs Nou

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Cercetare Selectiva Privind Gradul de Acceptare si Potentialul unui Produs Nou.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Corneliu Bente

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Orientarea de Marketing a activităţii oricărei instituţii de credit sau companie de asigurări are drept premisă cunoaşterea şi anticiparea schimbărilor ce au loc pe piaţă. Astfel, este necesară coordonarea şi integrarea tuturor activităţilor, precum şi satisfacerea cerinţelor de moment, dar şi de viitor ale clienţilor.

Cercetarea de Marketing ilustrează gradul de dezvoltare a Marketingului unei companii. Ea reprezintă un ajutor pentru decidenţii de Marketing, asigurând suportul de informaţii necesar în toate etapele procesului decizional.

O sinteză a opiniilor mai multor specialişti, conduce la următoarea definiţie a cercetării de marketing: “ activitatea formală prin intermediul căreia, cu ajutorul unor concepte, metode şi tehnici ştiinţifice de investigare se realizează specificarea, măsurarea, culegerea, analiza şi interpretarea informaţiilor de Marketing, destinate conducerii unităţii economice pentru cunoaşterea mediului în care funcţionează, identificarea oportunităţilor, evaluarea alternativelor acţiunilor de marketing şi a efectelor acestora.1”

Deoarece prin cercetarea de marketing se doreşte aflarea unor informaţii strategice pentru activitatea unei companii, ea trebuie să fie caracterizată prin obiectivitate, imparţiabilitate şi lipsă de distorsiuni.

Datele culese sunt “ materia primă ” pentru cercetarea de Marketing, de aceea ele nu au o utilitate luate ca atare. Acestea trebuie prelucrate, analizate şi interpretate, pentru a deveni informaţii de folos celor ce iau decizii.

Cercetarea de Marketing are în vedere o activitate de analize şi previziuni pe termen scurt, mediu sau lung pentru fundamentarea programelor şi activităţilor de Marketing, pentru evaluarea performanţelor în acest domeniu.2

Se poate afirma, că nu există nici o sferă a Marketingului care să nu poată beneficia de cercetarea de Marketing. Aceasta trebuie organizată la un cost rezonabil, şi să ofere informaţii intr-un timp cât mai scurt posibil.

1. Faza preliminară

1.1 Scopul cercetării

Această cercetare de marketing, prin metoda selectivă îşi propune testarea gradului de acceptare şi potenţialul produsului bancar: Alpha tax protect pentru persoane fizice, al băncii Alpha Bank România, sucursala Bihor. Prin intermediul acestui nou produs bancar, Alpha Bank România îşi propune să atragă numerar de la populaţie ….

1.2 Proiectarea cercetării

1.2.1 Alegerea surselor de informaţii

Sursele de informaţii ce stau la baza cercetării de faţă au fost datele existente la sucursala Alpha Bank Bihor, date ce au rezultat din studiile anterioare privitoare la produsele Alpha Bank, dar şi datele culese pe baza celor două chestionare aplicate acum clienţilor actuali şi potenţiali ai băncii referitoare la noul produs.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare Selectiva Privind Gradul de Acceptare si Potentialul unui Produs Nou.doc

Alte informatii

facultatea de stiinte economice oradea Studiu de Caz Alpha Bank Romania