Compania de Intermediere in Asigurari din Romania, Kunden Broker

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Compania de Intermediere in Asigurari din Romania, Kunden Broker.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 36 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Firtescu Bogdan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

1. Prezentare generală compania Kunden Broker 3
1.1. Date de identificare ale organizației 3
1.2. Istoric 4
1.3. Evoluția firmei Kunden Broker. Premii 5
1.4.Strategia de brandcare Kunden Broker 9
1.4.1. Care sunt elementele de identitate ale brand-ului Kunden Broker? 10
1.4.2. Caracteristicile strategice ale programelor și serviciilor brand-ului Kunden broker 11
1.4.3 Publicul țintă și profilul clientului Kunden Broker 12
Cap.2. Produse Kunden Broker 15
Cap.3.Evolutia primelor brute subscrise si a despagubirilor 24
Cap.4 Formarea si dezvoltarea echipei Kunden Broker (Interviu) 27
Concluzii si propuneri 35
Bibliografie 36

Extras din document

1. Prezentare generală compania Kunden Broker

1.1. Date de identificare ale organizației

Sediul central al companiei Kunden Broker se află în incinta clădirii Sigma Business Center, Str. Republicii nr .109, una dintre cele mai cunoscute clădiri de birouri din Cluj- Napoca.

Codul unic de înregistrare este 17662100;

Numărul de ordine în Registrul Comerțului: J12/2085/ 07.06.2005;

Autorizație de funcționare: 3946/07.10.2005;

Numărul şi data înmatriculării în Registrul brokerilorde asigurare: RBK- 311/10.10.2005 “ Autorizat de Comisia de supraveghere a Asigurărilor”;

Numărul Operator date personale: 14919.

Telefon: +40 264 507 700; Fax: +40 264 507 717;

E-mail: office@kundenbroker.ro ; Web: www.kundenbroker.ro

In Iași, sediul companiei Kunden Broker se afla in cladirea Gabriel Center, de pe Strada Sfantul Lazar, langa Petrom.

Fig 1-2. Sediul Kunden Broker Iași

1.2. Istoric

Expresia “ Kunden Broker” provine din limba germană şi este compusă din cuvintele Kunde = Client şi Broker = intermediar.

După, 1989, mulți brokeri şi consultanți financiari au văzut o şansă de penetrare pe piața românească, dar nu toți cei ce au investit în acest profil au ținut cont de nevoile clienților. Astfel, acest neajuns a dus la crearea primei companii de brokeraj din România, care să realizeze o situație de Win- Win (castig- castig) pentru toți participanții.

Acest lucru înseamnă, că cei care câştigă sunt: clientul, consultantul sau managerul şi implicit prin acesta, şi compania.

Această strategie, prin care compania isi concentrează succesul pe termen lung și prin care renunță la profiturile pe termen scurt, s-a demonstrat ca fiind, în retrospectiva ultimilor 5 ani de existenta pe piata, cea mai corectă.

Kunden Broker a fost înființată în 2005, în orașul Cluj-Napoca, de către o echipă din domeniul managementului și al asigurărilor. Kunden Broker de Asigurare și-a început activitatea în Transilvania, extinzându-se apoi în celelalte zone ale țării – Moldova, Oltenia, Banat și Crișana. În prezent, aceasta desfășoară activitatea de intermediere în asigurări pe toată suprafața României, având deschise o serie de birouri teritoriale în reședințele de județe. În anul 2010, potrivit datelor oficiale ale Raportului Anual al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) pe 2010, Kunden Broker a devenit lider pe piața intermedierilor în asigurări de viațăValoarea primelor intermediate de către Kunden Broker în anul 2010 a fost de 28.215.694 ron .

Pentru anul 2013 compania isi doreste să continue această dezvoltare și să se pregăteasca, astfel, să faca în viitor cunoscută prezența și peste granițele României.

1.3. Evoluția firmei Kunden Broker. Premii

Kunden Broker a dobândit un loc dominant pe piața românească, lucru care este confirmat de numeroase premii, pe care le-au primit în ultimii ani pentru o consultanță de calitate. Satisfacția clienților pe termen lung față de programele firmei exclusive este o prioritate, iar acest lucru se poate observa clar în rezultatele firmei KundenBroker.

În graficile de mai jos există o creştere şi o stabilitate prezentată în 5- 6 ani (raportat la economiile clienților şi la sumele garantate), de la înființarea firmei în anul 2005 până în 2010.

Fisiere in arhiva (1):

  • Compania de Intermediere in Asigurari din Romania, Kunden Broker.docx

Alte informatii

tema de proiect propusa