Concurenta - O Problema Actuala pe Piata Asigurarilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Concurenta - O Problema Actuala pe Piata Asigurarilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

Introducere
Istoricul organizaţiei Generali Asigurări
1. Descrierea organizaţiei Generali Asigurări- filiala Iaşi
2. Identificarea şi definirea problemei
3. Cauzele care au condus la crearea problemei:
5. Analiza SWOT a problemei
6. Prezentarea soluţiilor alternative
7. Descrierea criteriilor de decizie utilizate pentru alegerea soluţiei optime
8.Identificarea, argumentarea şi prezentarea soluţiei optime
9.Modalităţi de evaluare/verificare a atingerii obiectivelor
10.Concluzii
Bibliografie
Anexe

Extras din document

Introducere

Apariţia asigurărilor este legată de existenţa unor evenimente posibile,dar incerte ,care ameninţă bunurile materiale, precum şi integritatea corporală şi chiar viaţa oamenilor, aşa cum sunt calamităţile naturale, incediile, bolile, accidentele.

Amplificarea în timp a activităţilor economico- sociale, diversificarea şi apariţia unor obiective ale asigurărilor, intensificarea efectelor riscurilor cunoscute şi emergenţa unor noi riscuri au condus la crearea şi dezvoltarea pieţelor asigurărilor.

Pe piaţa asigurărilor, se întâlnesc cererea de asigurare, provenită de la persoanele fizice şi juridice, care doresc să încheie asigurări şi oferta de asigurare, care vine din partea organizaţiilor specializate de asiguare, autorizate în acest domeniu.

Istoricul organizaţiei Generali Asigurări

Pe data de 26 decembrie 1831 în oraşul Trieste din Peninsula Italică, profitându-se de o conjunctură favorabilă determinată de imboldul pe care Imperiul Austro- Ungar l- a dat dezvoltării economice( stimularea comerţului, expansiunea urbană, atragerea comercianţilor şi a investitorilor), partenerii fondatori au semnat un act prin care se constituia " Assicurazione Generali Austro- Italiche". Numele ales GENERALI accentuează dorinţa companiei de a opera în toate ramurile asigurărilor.

Istoria grupului Generali în România începe în anul 1835 odată cu înfiinţarea primei sucursale, în cel mai mare oraş comercial românesc al epocii, Brăila, şi având, în principal, ca obiect de activitate, asigurarea mărfurilor transportate.

În prezent, în România, compania Generali Asigurări se situează în top 10, oferind clienţilor săi( persoane fizice şi persoane juridice) o gamă variată de asigurări de viaţă şi generale.În ceea ce priveşte infrastructura, reţeaua teritorială de distribuţie a socităţii Generali Asigurări este alcătuită din 77 de agenţii şi puncte de lucru situate in oraşele importante din România.

1. Descrierea organizaţiei Generali Asigurări- filiala Iaşi

- Domeniu de activitate

Generali revine în România în anul 1993 oferind pentru început clienţilor săi( persoane fizice şi juridice) o gamă largă de asigurări generale cum ar fi: incendiu, furt şi tâlhărie, casco, răspundere civilă, asigurare de întrerupere a afacerilor, asigurările pentru toate riscurile de construcţii, asigurările pentru toate riscurile de montaj, asigurările de leasing, asigurările maritime şi de transport etc. Începând din 2001, odată cu începerea asigurărilor de viaţă, societatea acordă o atenţie sporită clienţilor persoane fizice.

- Dimensiunea firmei

Filiala Generali Asigurări Iaşi este constituită dintr-un număr de 85 de angajaţi.

- Misiunea

Misiunea socităţii Generali Asigurări este să ofere cea mai simplă, convenabilă şi eficientă metodă de a satisface cerinţele clienţilor noştri.

- Obiective

Creşterea, profitabilitatea şi consolidarea activelor sunt obiectivele urmărite în mod constant în toate activităţile cu conştiinţa clară a rolului social pe care grupul Gnerali Asigurări îl are pe piaţă.

Pe termen scurt, printre obiectivele importante se va pune accentul pe dezvoltarea asigurărilor de viaţă cu tot ce înseamnă acestea de la reţeaua de vânzare până la îmbunătăţirea produselor actuale şi lansarea de noi produse. În privinţa asigurărilor generale se doreşte lansarea în anul acesta a noului pachet de poliţe adresat clienţilor persoane fizice. Credem că va fi unul dintre cele mai competitive de pe piaţă.

Pe termen mediu, Generali Asigurări îşi propune pentru următorii ani să ajungă la o cotă de cel puţin 5% din piaţa asigurativă, iar în ceea ce priveşte portofoliul de asigurări să se ajungă cu încasările din primele de asigurări de viaţă la 28%. De asemenea, deschiderea de noi agenţii şi lansarea asigurării obligatorie de răspundere civilă auto constituie alte puncte importante al strategiei noastre de dezvoltare.

- Valori

A fi pro, nu contra

CARE înseamnă a pune în centrul preocupărilor noastre dorinţele, obiectivele şi planurile clienţilor.

Om, nu dosar

CARE înseamnă a fi alături de clienţii noştri cu soluţii potrivite pentru fiecare etapă din viaţa lor.

A acţina, nu a reacţiona

CARE înseamnă a preîntâmpina apariţia situaţiilor nedorite.

Individual, nu uniform

CARE înseamnă a fi alături de fiecare client cu responsabilitatea calităţii şi a performanţei.

Soluţii, nu produse

CARE înseamnă a prezenta fiecărui client un răspuns adaptat cerinţelor sale, care să depăşească simpla ofertă de produse.

Mai bun, nu doar bun

CARE înseamnă a fi întotdeauna cu un pas înaintea celorlalţi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Concurenta - O Problema Actuala pe Piata Asigurarilor.doc