Falimentul Astra SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Falimentul Astra SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Falimentul societatii ASTRA ASIGURARI SA

Prin faliment se intelege o etapa din cadrul procedurii de insolventa prin care se lichideaza averea unei societati pentru acoperirea pasivului. Urmatoarea etapa va fi radierea din Registrul Comertului. Insolventa se defineste ca o stare a patrimoniului caracterizata prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru a fi platite datoriile exigibile.

Insolventa poate fi de doua feluri, generala si simplificata.Ambele au ca ultima etapa falimentul.

Procedura falimentului poate fi privita ca o ultima solutie pentru creditori sa-si recupereze creantele , iar debitorul poate fi, prin inchiderea procedurii de faliment, descarcat de obligatiile pe care le avea.

Compania ASTRA ASIGURARI SA a intrat pe piata asigurarilor in anul 1991 ca o firma stabila si putenica, desprinsa din fosta companie de stat ADAS. Datorita acestei mosteniri a beneficiat de experienta vasta pe piata nationala si internationala a asigurarilor.

Au existat peste 240 de unitati teritoriale in toata tara, care ofereau peste 60 de tipuri de asigurari generale, de viata si de sanatate.

Aceasta companie a urcat la un moment dat pe locul 1 in Topul asiguratorilor din Romania.

Responsabilitati fata de client

Atasamentul si corectitudinea fata de client a fost demonstrata in situatia in care a fost platita cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania , in cazul unui accident aviatic.

Pe data de 30.12.2007 , o aeronava Tarom de tip Boeing a lovit un autovehicul utilitar aflat pe pista in Aeroportul Henri Coanda. In baza politei Casco si Raspunderi Linie Aeriana, Astra a platit companiei Tarom valoarea asigurata a aeronavei , respectiv suma de 10.000.000 USD si 432.400 USD pentru cheltuielile de mutare a epavei.

Servicii ale companiei Astra Asigurari

Cateva din cele mai importante servicii oferite de societate sunt:

-asigurari auto

-asigurari de locuinte

-asigurari de viata si sanatate

-asigurari de accidente

-asigurari de raspundere civila

-asigurari de calatorie

-asigurari maritime si de aviatie

Intrarea in faliment

ASF ( Autoritatea de Supraveghere Financiara) a solicitat intrarea in faliment a societatii Astra Asigurari, care se afla in administrare speciala si a decis retragerea autorizatiei de functionare.

Presedintele ASF a anuntat public ca vor fi protejate interesele celor 1,8 milioane de clienti ai companiei.

Este considerat cel mai mare faliment din domeniul asigurarilor din Romania cu o paguba de aproximativ 1 miliard de lei.

Presedintele ASF considera ca majoritatea clientilor de incadreaza in plafonul de despagubire de 450.000 de lei de la Fondul de Garantare, la care fiecare asigurat are dreptul.

Intr-un termen de 30 de zile dosarele de despagubire se transfera de la Astra SA la Fondul de Garantare a Asiguratilor.

Asiguratii au obligatia sa depuna politele de asigurare pentru a putea fi despagubiti.

In legatura cu falimentul companiei trebuie sa se pronunte o instanta de judecata in termenul legal de 10 pana la 30 de zile.

Fisiere in arhiva (1):

  • Falimentul Astra SA.pptx