Generali

Proiect
8/10 (4 voturi)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 19254
Mărime: 1008.92KB (arhivat)
Cost: 6 puncte

Extras din document

Generali este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurare a Europei si acest fapt se datoreaza nu numai cresterii sustinute (un profit net de 1,94 miliarde de euro în perioada primelor noua luni ale anului, cu 23% mai mult peste previziunile analistilor), ci si inovatiei pe care a sustinut-o de-a lungul existentei sale. Aceste trasaturi coroborate cu orientarea catre extinderea externa a serviciilor oferite iau dat grupului Generali flexibilitatea pentru a putea concura cu succes pe puternica piata a Europei.

Printre premiile care atesta excelenta în activitate se numara Premiul Dezvoltare Durabila (2004, Premiile Pietei Asigurarilor acordate de Revista PRIMM), Premiul Special pentru Traditie si Stabilitate (2002, aceeasi gala), Premiul pentru Profesionalism în Asigurari acordat domnului Guglielmo Frinzi, director general (2001, aceeasi gala) si Premiul International de Excelenta si Calitate Arcul Europei în 2000.

Acestea au fost câteva dintre motivele ce ne-au determinat sa studiem mai îndeaproape atât compania, cât si pietele pe care ea actioneaza.

2. Grupul Generali la nivel international

De aproape doua secole, Generali este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii financiare si de asigurari din lume, un brand care se traduce prin siguranta si încrederea acordata milioanelor de clienti de pe 5 continente.

Rolul prestigios pe care Grupul îl joaca la nivel mondial nu este întâmplator, ci se bazeaza pe criterii solide: viziunea clara a fondatorilor companiei, un plan de afaceri ambitios si pe termen lung, dezvoltarea unei culturi organizationale sanatoase si abilitatea de a gestiona schimbarile si inovatia pe care acestea o presupun.

2.1. Scurta istorie a Generali

Pentru Trieste începutul sec. XIX a reprezentat o perioada de prosperitate. Statutul de port liber si imboldul pe care Imperiul Austro-Ungar l-a dat dezvoltarii economice au condus la stimularea comertului, la expansiunea urbana, atragerea comerciantilor si, implicit, a investitiilor. În acest context s-a dezvoltat sectorul asigurarilor.

Pe 26 decembrie 1831 partenerii fondatori au semnat un act prin care se constituia Assicurazzioni Generali Austro-Italiche. Omul din spatele acestei initiative a fost Giusseppe Lazzaro Morpurgo, un om de afaceri fascinat de teoria si practica asigurarilor. Bazându-se pe experienta acumulata în acest sector, Morpurgo a strâns în jurul lui un grup de oameni din comunitatea locala de afaceri si din regiunea Veneto împreuna cu care a lansat un proiect ambitios, nascut în mintea sa cu mult timp înainte. Noua companie s-a fondat cu un capital de 2 milioane de Florini austrieci, o suma care era de zece ori mai mare decât capitalul social mediu al celorlalte companii cu sediul în Trieste. Numele ales  GENERALI  accentueaza dorinta companiei de a opera în toate ramurile asigurarilor. Chiar de la început, compania a implementat o structura manageriala dubla. Trieste gazduia în Palatul Carciotti, o cladire binecunoscuta pe malul marii, sediul central, al carui rol era sa dezvolte afacerile în Imperiul Austriac. În Venetia, sediu central al regiunii Veneto era în Palatul Procuratie Vechie din Piata San Marco. Rolul acestuia era de supervizare a operatiunilor desfasurate în Peninsula Italica.

Expansiunea în primii ani a fost rapida. S-au deschis agentii în cele mai mari orase din Imperiu, de la Viena pâna la Praga si Budapesta, si în cele mai mari porturi din Europa, începând cu Bordeaux si Marseilles. În decadele urmatoare compania  care începând cu 1948 a decis sa renunte la titulatura Austro-Italiche si a ales Leul Sfântului Marcu ca emblema  s-a concentrat pe largirea si întarirea prezentei sale nu numai în Europa, ci si în tari de pe celelalte continente ale lumii.

Dupa 50 de ani de activitate, strategia Generali a cunoscut o schimbare prin înfiintarea unor sucursale. Aceste companii specializate pe sectoare sau piete specifice erau autonome la nivel operativ si managerial. Companiile înfiintate în acesti ani au inclus Erste Allegemeine în Vienna, compania anonima Grandine, specializata pe asigurarile de grindina si accidente, în Milano, Generala România si Concorde în Paris.

Ultimele decade ale secolului al XIX-lea, pâna la izbucnirea primului razboi mondial, au reprezentat o perioada de prosperitate, crestere si dezvoltare pentru Assicurazioni Generali. Aceasta a fost, de asemenea, si perioada în care compania s-a lansat în investitii imobiliare majore, care au condus la construirea sau achizitionarea a numeroase cladiri prestigioase, începând cu cladirea care este si în zilele noastre sediul central al Assicurazioni Generali.

Consecintele celui de-al II-lea Razboi Mondial au fost foarte serioase si au determinat o reducere semnificativa a prezentei internationale a companiei, cu distrugerea structurii sale teritoriale în Europa de Est. Dar compania a fost capabila sa-si reconstruiasca reteaua de relatii si afaceri si sa-si recâstige drumul pe care si-l pierduse în timpul acestor tulburari.

În ceea ce priveste componenta actionariatului companiei, se poate observa din tabelele urmatoare ca capitalul firmei este împartit unui numar foarte mare de investitori, foarte putini dintre ei obtinând macar o cota care sa le asigure prezenta unui reprezentant în Consiliul de Administratie. Acest fapt indica o concentrare mare a puterii de decizie în mâinile managerilor, ceea ce asigura administrarea competenta a firmei si numirea celor mai competente persoane în posturile de conducere. Daca luam criteriul nationalitatii, se va observa ca majoritatea capitalului provine de pe piata italiana de capital.

2.2. Misiunea si planul strategic al grupului

Misiunea Grupului Generali este:

" sa devina lider pe piata asigurarilor în termeni de profitabilitate pe pietele principalelor tari europene în care Grupul opereaza si sa joace un rol important pe pietele cu potential mare;

" sa creasca în sectoarele de retail si IMM-uri prin implementarea unei strategii de distributie bazata în primul rând pe retele de agentii si concentrata pe o abordare multi-brand.

Pentru îndeplinirea misiunii grupului, managementul companiei alcatuieste un plan strategic pentru o perioada de trei ani în care se stabilesc principalele directii de dezvoltare, obiectivele de atins pentru diferite piete si obiective financiare de atins la nivelul firmei, modul de abordare a unor piete ce prezinta un interes strategic pentru firma si alte subiecte.

Preview document

Generali - Pagina 1
Generali - Pagina 2
Generali - Pagina 3
Generali - Pagina 4
Generali - Pagina 5
Generali - Pagina 6
Generali - Pagina 7
Generali - Pagina 8
Generali - Pagina 9
Generali - Pagina 10
Generali - Pagina 11
Generali - Pagina 12
Generali - Pagina 13
Generali - Pagina 14
Generali - Pagina 15
Generali - Pagina 16
Generali - Pagina 17
Generali - Pagina 18
Generali - Pagina 19
Generali - Pagina 20
Generali - Pagina 21
Generali - Pagina 22
Generali - Pagina 23
Generali - Pagina 24
Generali - Pagina 25
Generali - Pagina 26
Generali - Pagina 27
Generali - Pagina 28
Generali - Pagina 29
Generali - Pagina 30
Generali - Pagina 31
Generali - Pagina 32
Generali - Pagina 33
Generali - Pagina 34
Generali - Pagina 35
Generali - Pagina 36
Generali - Pagina 37
Generali - Pagina 38
Generali - Pagina 39
Generali - Pagina 40
Generali - Pagina 41
Generali - Pagina 42
Generali - Pagina 43
Generali - Pagina 44
Generali - Pagina 45
Generali - Pagina 46
Generali - Pagina 47
Generali - Pagina 48
Generali - Pagina 49
Generali - Pagina 50
Generali - Pagina 51
Generali - Pagina 52
Generali - Pagina 53
Generali - Pagina 54

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Asigurarile de Bunuri apartinand Persoanelor Fizice in Romania

In contextul economiei de piata, asigurarile constituie un segment al serviciilor, avand multiple valente. Rolul fundamental al acestora este cel...

Asigurările de Viață

CAPITOLUL 1 NOŢIUNI TEORETICE PRIVIND ASIGURĂRILE DE VIAŢĂ 1.1. EVOLUŢIA ASIGURĂRILOR DE VIAŢĂ Încă din antichitate oamenii s-au preocupat de...

Particularitati ale Asigurarilor de Viata

Capitolul I: Abordari conceptuale privind asigurarile de viata I.1. Notiunea de asigurare de viata Asigurarea de viata este o forma de protectie...

Omniasig

1. Organizare şi funcţionare Omniasig este unul dintre liderii pieţei asigurărilor din România, fiind în permanenţă orientaţi către creştere şi...

Evolutia Pietei Asigurarilor si Reasigurarilor in Romania in Ultimii 5 Ani

Capitolul I: Istoric al asigurarilor in Romania Desfasurata de aproximativ 120 de ani pe teritoriul tarii noastre activitatea societatilor de...

Eficienta Asigurarilor de Bunuri - BT Asigurari

1. Prezentarea societăţii şi a Sucursalei judeţene S.C. BT Asigurări S.A. Iaşi 1.1. Organizarea şi activitatea la S.C. BT Asigurări S.A. Membră a...

Piata Asigurarilor in Romania dupa 2000

1.Caracteristici ale pietei asigurarilor Amplificarea in timp a activitatilor economico-sociale, diversificarea si aparitia unor noi obiecte ale...

Analiza vânzărilor pe piața asigurărilor din România

INTRODUCERE Pe parcursul timpului oamenii au căutat să dezvăluie și să folosească diverse mijloace de protecție împotriva riscurilor generatoare...

Ai nevoie de altceva?