Lucrare de Practica - Piata Asigurarilor Grawe Romania

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Lucrare de Practica - Piata Asigurarilor Grawe Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 33 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

GRAWE – Scurt istoric al companiei
GRAWE ROMANIA - Prezentare
Tipuri de asigurari oferite de compania GRAWE
Regulament de ordine interioara al retelei de asigurari de viata
Formular de analiza a necesitatilor
Activitati ale managerului
Activitati ale consultantului in procesul de vanzare
Procesul de vanzare a asigurarilor de viata
Studiu de caz – Asigurare de viata

Extras din document

Motto "Puterea care aduce binele se bazeaza

pe armonia dintre cei multi.

Este de datoria fiecaruia sa contribuie la aceasta."

In 1828, prin stradaniile Arhiducelui Johann de Austria, fratele mai mic al imparatului austriac Franz Josef I, a fost constituita "Grazer Vechselseitige", o asociatie de asigurare bazata pe mutualitate. Tot in acest an, apare si primul tip de asigurare, impotriva incendiilor.

1909 - Introducerea Asigurarii impotriva grindinei.

1938 - Introducerea asigurarii de raspundere civila, accidente si auto .

1969 - Numele firmei devine "Grazer Wechselseitige Versicherung AG".

1972 - Compania Grawe practica si asigurari de viata.

1991 - Extinderea cu succes pe plan international, in 8 tari din centrul si estul Europei.

Grawe este o companie care gandeste in perspectiva, iata motivul prezentei sale pe plan international. Acest tip de gandire a determinat dezvoltarea companiei GRAWE, de la nivelul societatii mutuale pentru asigurare impotriva incendiilor - asa cum a fost creata in anul 1828, la nivelul unei prezente puternice si respectabile in intreg spatiul central si est-european. Extinderea rapida si sigura, de anvergura, a facut posibila transformarea sa intr-o corporatie solida cu operatiuni in toata Europa. De-a lungul istoriei, GRAWE devine renumita pentru puterea sa financiara, pentru stabilitatea si capacitatea sa investitionala.

La inceputul anilor ´90, Grazer Wechselseitige Versicherung incepe sa patrunda pe piata est-europeana a asigurarilor. In tot acest timp, societatea este si ramane una dintre putinele companii de asigurari vest - europene care isi concentreaza atentia asupra pietelor Europei Centrale si de Est, fiind prezenta in Slovenia, Croatia, Ungaria, Jugoslavia, Bosnia, Bulgaria, Ucraina.

Rezultatul vorbeste de la sine: o companie financiara multilaterala, cu o componenta diversificata ce acopera o serie de domenii de activitate:

- Domeniul asigurarilor: Grawe Romania, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Serbia, Ukraina, Ungaria, Slovenia, Hypo Versicherung,

- Domeniul bancar: Hypo Alpe Adria Bank, Capital Bank, Security KAG (societate specializata in investitii),

- Domeniul imobiliar si leasing: Grawe Immobilien GmbH, Stiwog GmbH, Grawe Liegenschaften GmbH.

GRAWE ROMANIA

Scurt istoric al companiei

Concentrandu-si atentia pe domeniul in care grupul international Grawe are expertiza si competentele cele mai mari, Grawe Romania isi incepe activitatea in octombrie 2000, vizand exclusiv domeniul asigurarilor de viata. Detinand 99,88 % din pachetul de actiuni, grupul Grawe este actionarul majoritar al companiei romanesti.

De cand a intrat pe piata (octombrie 2000) si pana in prezent, seriozitatea si profesionalismul ce o caracterizeaza au determinat un numar de aproape 15,000 de clienti sa opteze pentru produsele sale. La inceputul anului 2002, Grawe Romania a hotarat achizitionarea propriului sediu.

Incepand cu 1 Decembrie 2002, Grawe Romania Asigurare S.A isi are sediul in vila Anastasie Simu, situata la numarul 1 pe strada omonima, in spatele Ateneului Roman. Vila este proiectata de catre renumitul arhitect Grigore Cerchez, in stil neoclasic francez, caracteristic sfarsitului de secol XIX in Romania. Constructia a fost ridicata in anul 1889.

« Am avut de ales intre multiple solutii in privinta sediului central al firmei. Am dorit sa incercam sa redam Bucurestiului fie si doar o parte din stralucirea de altadata si am optat, de aceea, pentru aceasta cladire - monument istoric ».

Odata cu restaurarea acestei opere, s-a urmarit pastrarea stilului si liniei de compozitie initiale. Costurile reconstructiei si restaurarii s-au ridicat la aproximativ 0,5 milioane USD, valoarea cladirii atingand astfel suma de 1,5 milioane USD. Acesta este doar unul dintre primii pasi in cadrul investitiilor pe care aceasta compania doreste sa le faca in Romania.

Compania se conduce dupa urmatorul motto: “Asigurarea de partea TA”, iar strategia lor este de a pune in permanenta clientul pe primul loc, de a ii oferi cele mai bune produse si servicii in orice moment.

Concluzia raportului auditorului independent Ernst&Young

In anul 2002, Grawe Romania Asigurare a obtinut o cifra de afaceri de 45.947.706.000 ROL, profitul net inregistrat a fost de 2.468.022.000 ROL, iar totalul activelor din bilantul contabil au o valoare de 56.844.972.000 ROL si au o acoperire financiara in totalul pasivelor de aceeasi valoare.

Volum de prime brute subscrise in anul 2002: 45.947 milioane ROL

Cresterea volumului de prime brute subscrise (2002/2001): 2.45

Despagubiri platite in anul 2002: 370 milioane ROL

Marja de solvabilitate la data de 31.12.2002: 4,8

Valoarea investitiilor Grawe Romania la data de 31.12.2002:

1. Depozite bancare:8,97 miliarde ROL (12,09% din total)

2. Titluri de stat: 24,82 miliarde ROL (33,42% din total)

3. Plasamente de grup (imobiliare): 40,46 miliarde ROL (54.49% din total)

TOTAL investitii: 74.252.862.000 ROL.

Privitor la valoarea investitiilor facute de compania Grawe in Romania, urmatorul grafic intocmit in decembrie 2002 este destul de sugestiv. Astfel cea mai mare parte a investitiilor o reprezinta plasamentele de grup, cu un procent de 54.49 % din total, urmand apoi titlurile de stat cu o pondere de 33.42% sin u in ultimul rand depozitele bancare cu un procent de 12.09% din totalul investitiilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Practica - Piata Asigurarilor Grawe Romania.doc