Omniasig

Imagine preview
(9/10 din 7 voturi)

Acest proiect trateaza Omniasig.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 42 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

CUPRINS 0
1. Organizare şi funcţionare 1
2.Aspecte concrete în contractarea asigurărilor 6
3.Fluxuri informaţionale de reflectare a operaţiunilor specifice activităţilor de asigurare şi reasigurare 10
4.Lichidarea daunelor la principalele categorii de bunuri şi plata sumelor asigurate (la persoane fizice) 17
5. Marketing în activitatea de asigurări 29
6.Organizarea şi conducerea gestiunii financiare la societăţile de asigurări şi reasigurări (cu accent pe specificul lor) 33
7.Determinarea şi analiza eficienţei economico – sociale (cu referire la forme de asigurare practicate) 38

Extras din document

1. Organizare şi funcţionare

Omniasig este unul dintre liderii pieţei asigurărilor din România, fiind în permanenţă orientaţi către creştere şi dezvoltare. Urmând această tendinţă, ea a completat cei 12 ani de experinţă pe piaţa românească cu peste 180 de ani de experienţă în Europa Centrală şi de Est.

În 1995 când şi-a început activitatea, S.C. Omniasig S.A. avea o singură sucursală, un număr de 12 angajaţi şi un capital social de 35.000 RON, ajungând să reprezinte unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse şi servicii de asigurare la nivel naţional. Societatea s-a dezvoltat şi şi-a consolidat poziţia pe piaţă prin creştere organică, preluări de portofolii şi printr-o serie de achiziţii şi fuziuni, care au adus plus de valoare companiei.

Astăzi, Omniasig a devenit membru al unuia dintre cele mai importante grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est, Vienna Insurance Group. Numără peste 200 de sucursale, agenţii şi puncte de vânzare, iar echipa este formată din aproximativ 1500 de angajaţi cu carte de muncă şi pete 12000 de agenţi la nivel naţional.

Omniasig se constituie astăzi într-unul din reperele importante ale industriei asigurărilor din România, cu o cifră de afaceri care o situează în piaţa de profil pe poziţia a treia.

Omniasig oferă clienţilor o gamă complexă de produse şi servicii de profil, promovând avantajul de care dispune: practicarea tuturor categoriilor de asigurare viaţă şi non-viaţă. Preia astfel toate riscurile specifice activităţii umane implicând familia, profesia, afacerile, precum şi cele mai importante investiţii ale oamenilor.

Numărul de înregistrare la Registrul Comerţului: J40/8364/1994

Cod Unic de Înregistrare: R5589684

Capital social subscris şi vărsat este de 103.238.060 RON.

Structura acţionariatului OMNIASIG, la data de 31.11.2006, se prezenta astfel:

-Vienna Insurance Group – 98,170%;

-Persoane juridice de naţionalitate română – 0,274%,

-Persoane fizice de naţionalitate străină – 0,145%;

-Persoane fizice de naţionalitate română – 1,411%.

Consiliul de Administraţie Omniasig

Constantin TOMA – Preşedinte Consiliu de Administraţie

Hans Peter HAGEN – Vicepreşedinte Consiliu de Administraţie

Efraim NAIMER – Membru

Kurt MOLLER – Membru

Vienna Insurance Group este liderul austriac de profil din Europa Centrală şi de Est, precum şi unul din liderii grupurilor internaţionale de asigurări operaţionale din zonă.

Din anul 1900, de la debutul pe pieţele externe, Vienna Insurance Group a înregistrat o dezvoltare dinamică, rezultat atât al achiziţiilor strategice cât şi al creşterii prin forţe proprii. Familia Vienna Insurance Group se compune din 36 de companii care activează în 17 ţări.

Vienna Insurance Group este unul din liderii pieţei în România (cota de piaţă – aproximativ 20%), prin cele 4 companii de asigurare pe care le deţine: Omniasig Asigurare – Reasigurare, Omniasig Asigurări de Viaţă, Unita şi Agras.

Compania dispune de o reţea proprie de vânzare reprezentată teritorial prin 222 de sucursale , agenţii şi puncte de lucru şi de 11.000 de agenţi colaboratori, prin intermediul cărora se oferă întreaga gamă de produse de asigurare.

Conducerea S.C. Omniasig S.A., la nivel central, este exercitată de către un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, care trebuie să supervizeze activitatea de asigurare de la nivelul sucursalelor. La acest nivel ierahic, societatea este organizată pe direcţii, sau departamente, fiecare dintre persoanele care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestora, având atribuţii şi competenţe specifice fiecărui departament. Schematic, organizarea societăţii de asigurări la nivelul ierarhic superior, este prezentată în figura nr.1.

Fisiere in arhiva (1):

  • Omniasig.doc

Alte informatii

este un proiect bine realizat. a fost predat la FEAA Iasi