Piata Mondiala a Asigurarilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Piata Mondiala a Asigurarilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Carmen Sandu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

1. Introducere
2. Definirea pietei de asigurare
3. Piata internationala a asigurarilor
4. Evolutia pietei mondiale a asigurarilor generale
5. Evolutia asigurarilor de viata din perspective pietelor dominante (Japonia , SUA, Europa)
6. Piata asigurarilor in SUA
7. Piata asigurarilor in asia
8. Piata asigurarilor in Europa
9. Piata asigurarilor in Africa
10. Concluzie
11.Bibliografie

Extras din document

I. Introducere

La crearea și dezvoltarea pieței asigurărilor a contribuit amplificarea în timp a activitaților economico-sociale, diversificarea și apariția unor noi obiecte ale asigurărilor, intensificarea efectelor riscurilor cunoscute și apariția unor noi riscuri.

Ansamblul pieței asigurărilor este compus din o multitudine de piețe naționale, regionale, din piețe ale unor ramuri de asigurare, fiecare dintre ele având caracteristici proprii, determinate de acțiunea unor diverși factori.

La nivel european se poate preciza că lumea asigurărilor a cunoscut o evoluție de ansamblu, cu anumite caracteristici comune, dar și cu apreciabile diferențieri de la o țara la alta.

Trebuie precizat in primul rând că Europa este locul de apariție a asigurărilor moderne și rămâne o piața esențială la nivel mondial, cu o creștere rapidă mai ales în ramurile asigurărilor de viață și de economisire, dar ocupâand locul doi după Statele Unite.

Asistăm, în prezent, la un proces de maturizare a pieței unice europene a asigurărilor, cu realizările dar și cu dificultățiile sale, încă nedepășite.

II. Definirea pietei de asigurare

Piata asigurarilor - este locul unde se întalneste cererea de asigurare care vine din partea persoanelor fizice si juridice asigurabile dornice sa încheie diverse tipuri de asigurari, si oferta de asigurare , sustinuta de organizatii specializate, autorizate sa functioneze în acest domeniu, si capabile dupa un raport financiar sa desfasoare o astfel de activitate.

Astfel întâlnim denumirea de piata concurentiala atunci când opereaza mai multe organizatii de asigurare care sunt preocupate sa capte un segment cât mai mare din cererea de asigurare. Alt tip de piata este cea neconcureatiala , în care exiata o organizatie unica de asigurare care este preocupata sa convinga persoanele fizice si juridice sa accepte conditiile de asigurare oferite si în felul acesta sa aduca cererea de asigurare la dimensiunea ofertei sale. În lipsa mai multor organizatii de asigurare , persoanele fizice si juridice asigurabile au de optat între a accepta oferta unica de asigurare existenta pe piata sau de a respinge-o.

O caracteristica care defineste piata de asigurare se refera la dimensiunea acesteia; dimensiune semnificând cererea de asiguare, determinata pe de o parte de puterea economica a persoanelor fizice si juridice asigurabile, iar pe de alta parte de convingerea acestora de utilitatea asigurarii mijlocite de organizatiile specializate. Cererea de asigurare se concretizeaza în contracte de asigurare dupa confruntarea ei cu oferta . Se poate ca nu toate persoanele care au solocitata oferte de la organizatiile de asigurare sa încheie contracte cu acestea, fie pentru ca nu gasesc convenienta sperata, fie deoarece conditiile solicitantilor nu sunt acceptate de catre ofertanti .

Fisiere in arhiva (1):

  • Piata Mondiala a Asigurarilor.doc

Alte informatii

a fost prezentat in cadru facultatii feaa