Practica Asirom

Imagine preview
(7/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Practica Asirom.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

Fondata în 1923, prima societate “ASIGURAREA ROMÂNEASCA” a fost una dintre cele mai puternice si solide companii de asigurari pe piata interna în perioada interbelica, fapt ce i-a permis sa ofere un puternic avânt si sprijin capitalului autohton în formare.

Sansa constituirii unei noi societati de asigurare si reasigurare, cu acelasi nume si de acelasi calibru, a aparut dupa anul 1989, când, în noile conditii social – economice create de trecerea la o economie de piata, legislativul a hotarât desfiintarea monopolului de stat detinut de Administratia Asigurarilor de Stat (ADAS) din 1952 pâna în 1990 si crearea cadrului legislativ privind constituirea, organizarea si functionarea societatilor comerciale pe actiuni în domeniul asigurarilor prin aparitia Legii nr. 47 / 1991.

În acest cadru legislativ, prin Hotarârea Guvernului nr. 1279 s-a înfiintat societatea comerciala “ASIGURAREA ROMÂNEASCA” S.A. (ASIROM).

Societatea comerciala “ASIGURAREA ROMÂNEASCA” S.A. – ASIROM se înfiinteaza ca persoana juridica de la data de 01 ianuarie 1991, ca societate comerciala pe actiuni.

La înfiintare, capitalul social initial de 3 miliarde lei, a fost în întregime subscris si varsat de statul român, în calitate de unic actionar.

În urma unor reevaluari de mijloace fixe, capitalul social a fost majorat în anul 1992 la 3,5 miliarde lei, în 1994 la 10,5 miliarde lei, ajungând la finele anului 2001 la 320,6 miliarde lei.

În aceasta pozitie de prestigiu, ASIROM este recunoscut:

- de catre asigurati, drept unul din cei mai importanti furnizori de produse si servicii, dedicat respectarii angajamentelor si servirii exemplare a intereselor si asteptarilor clientilor sai;

- de catre concurenti, drept o societate deschisa catre conclucrare si parteneriat, pe baza principiilor concurentei loiale, respectului si integritatii în afaceri;

- de catre angajati si parteneri, drept un loc de munca cu perspective si o buna investitie pe termen lung.

In conformitate cu prevederile statutare societatea comerciala “ASIGURAREA ROMÂNEASCA” S.A. (ASIROM) practica asigurari facultative de persoane, asigurari de bunuri si raspundere civila pentru persoane fizice si agenti economici, precum si reasigurari la toate formele de asigurare care fac obiectul de actiovitate al societatii.

S.C. ASIGURAREA ROMÂNEASCA - ASIROM S.A. este o societate pe actiuni, cu capital privat.

Firma are sediul social in Bd Carol I nr. 31-33 sect 2 Bucuresti iar filiala din Focsani poate fii gasita la adresa str Republicii nr. 7.

Serviciile prestate de firma

Din cadrul serviciilor prestate de firma enumeram:

- Asigurari de persoane

- Asigurari de bunuri

- Asigurari auto

- Asigurari de raspundere civila generala, credite si garantii

- Asigurari agricole

- Reasigurari

In structura cifrei de afaceri, ponderea acestora poate fi reprezentata astfel:

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Asirom.doc